Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Martin Ahlman utesluts från Kristdemokraterna

Ahlman Martin

Martin Ahlman. Arkivbild.

Föregående vecka bekräftades uppgifterna om att den tidigare gruppledaren, David Winerdal, uteslutits från Kristdemokraterna. Nu kan Telgenytt bekräfta uppgifterna om att även Martin Ahlman gått samma öde till mötes.

”Jag kommer att rösta på den samlade oppositionens förslag den kommande mandatperioden. Jag kommer att vara oberoende kristdemokrat.” – Så lät det när Martin Ahlman i mitten på oktober talade i kommunfullmäktige.

Kort där efter valde han att fälla sitt egna parti och Södertäljealliansen, tillsammans med David Winerdal. Nu kommer bieffekten av agerandet.

Ebba Buschs och partiet tar till med hårdhandskarna mot de tidigare medlemmarna.

De båda politiska vildarna utesluts helt från Kristdemokraterna och därmed kan de politiska vildarna inte länge kalla sig för oberoende kristdemokrater. Först David Winerdal och nu även Martin Ahlman, det bekräftar Kristdemokraternas partistyrelse i Region Stockholm för Telgenytt.

– Jag kan bekräfta att Martin Ahlman är utesluten på grund av försvårat internt arbete och att han inte respekterat internt beslut, säger Ebba Buschs partisekreterare, Johan Ingerö, till Telgenytt.

Till Telgenytt berättade David Winerdals att partiets beslut om uteslutning var väntat, som även under det senaste mötet i kommunfullmäktige inte närvarade. Det gjorde däremot Ahlman, som inte längre tillhör Kristdemokraterna.

Nu har de politiska vildarna krokat arm med Centerpartiet och Vänsterpartiet kommande mandatperiod.

Läs även: – David Winerdal utesluts från Kristdemokraterna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 december 2022 15:09
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:09

Här är det vinnande namnet för nya fritidsgården i Ronna

34804401-2A54-46AE-81ED-E6B749B4928B

Illustration: Södertälje kommun

Hösten 2023 startade Södertälje kommun en tävling för att namnge den nya fritidsgården i Ronna. Efter ett överväldigande gensvar är det nu klart att det vinnande namnförslaget kommer från 16-åriga Sharbel Bachir.

(Annonslänk)

Den nya fritidsgården kommer att sträcka sig över 1100 kvadratmeter och syftar till att erbjuda en plats för trygghet och utveckling för barn och unga i Södertälje. Från början har barn och unga aktivt deltagit genom att bidra med idéer och önskemål för hur huset ska kunna användas. Under hösten presenterades en tävling för att namnge fritidsgården, och Södertälje kommun mottog över 50 namnförslag från barn och unga i området.

Nu har namntävlingen nått sitt slut och det vinnande förslaget är ”Mosaik”, som valdes ut och presenterades av 16-åriga Sharbel Bachir.

– Jag kom på namnet när jag satt hemma med min syster. Mosaik står för mångkultur, sade Sharbel Bachir.

Som belöning fick 16-åringen tilldelat Södertäljekortet värt 2000 kronor av fritidsledaren Nebil Aktas på Rösberga fritidsgård tidigare föregående vecka.

Fritidsledaren Nebil Aktas delar och 16-åringen Sharbel Bachir.
Foto: Södertälje kommun

Maria Lindeberg, Kultur- och fritidschef på Södertälje kommun, förklarar att namnet ”Mosaik” väl speglar besökarnas mångfaldiga bakgrunder samt de olika delarna av verksamheten. Enligt henne förmedlar namnet också det harmoniska samarbetet mellan kommunal verksamhet och olika aspekter av föreningslivet.

– Sharbels namnförslag och hans motivering till varför han vill att det nya Allaktivitetshuset i Ronna ska heta Mosaik är väldigt bra på flera sätt. Vi i Södertälje kommun ser också det mångkulturella som en viktig aspekt av den verksamhet som kommer bedrivas där. Dessutom kommer verksamheten ha många olika infallsvinklar. Den blir vackrare just för att den består av många delar som är olika varandra, i stället för helt lika. Precis som mosaik, säger hon

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 05:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 23:01

MINGELBILDER v.9 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0015

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.8

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2024 22:19
Senast uppdaterad: 4 mars 2024 22:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors