🕝 1 minuter
Han blir ny VD för Telge Energi - "Jag är jätteglad"
Publicerad 15 december 2022 10:54
Uppdaterad 15 december 2022 10:54

Pressbild Telge

Under onsdagen presenterades Niklas Holberg som Telge Energis nya VD. Det meddelande styrelsen för det kommunala bolaget Telge AB under onsdagen i ett pressmeddelande.

Den nya verkställande direktören för bolaget har sedan i augusti varit tillförordnande VD för Telge Energi efter att Johannes Boson lämnade posten. Nu får Holberg fortsatt förtroende av styrelsen.

– Niklas är en trygg lösning för Telge Energi. Han har prövats relativt lång tid som tillförordnad vd och jag, tillsammans med mina styrelsekollegor, har fullt förtroende för Niklas i den här rollen, säger Telge Energis styrelseordförande Robert Halef.

Niklas Holberg har sedan tidigare arbetat som säljchef inom telecom- och rederibranschen och tillsattes som försäljningschef 2020 för Telge Energi. Med Holberg i teamet började bolaget att sälja solceller i egen regi och även resulterat i att Telge Energi lanserat en elprisprognos så att kunderna ska få bättre koll på elpriset.

Efter två år i bolaget får han nu förtroendet att leda Telge Energi som ny VD efter Johannes Boson.

– Jag är jätteglad över att jag får det här förtroendet och det känns väldigt bra att kunna jobba mer långsiktigt tillsammans med alla mina medarbetare inom affärsområdet, säger Niklas Holberg, vd Telge Energi.

Läs även – Lanserar lösning som kan bidra till lägre elkostnader

Dela artikeln