🕝 1 minuter
Tom Tits och grundsärskola i nytt spännande experiment
Publicerad 11 december 2022 09:30
Uppdaterad 11 december 2022 13:58

Foto: Markus Crépin / Arkivbild.

Tom Tits nya experiment har invigts med syfte att främja elever i särskolan. Ett experiment som framtagits i nära samverkan med elever, elevassistenter och lärare från Stålhamra grundsärskola.

Vetenskapsmuseum i Södertälje Tom Tits presenterar ett nytt och spännande experiment – Sinnesglänta, ett unikt och ett längre samarbete med elever från grundsärskolan och Hedlunds stiftelse.

– Vi vill att Tom Tits Experiment ska vara tillgängligt för olika grupper av besökare. Vi har presenterat olika experiment för särskoleeleverna som har fått jobba med nya grejer varje månad, säger Johanna Junback, pedagog och projektledare på Tom Tits Experiment.

– Sedan har vi tillsammans med lärare och elevassistenter mejslat fram en väg att arbeta med eleverna. Efter hand blev det tydligt att eleverna ville fokusera på våra sinnen, säger Johanna Junback, pedagog och projektledare på Tom Tits Experiment, säger Junback.

(Annonslänk)

Samarbetetsprojektet, som pågått under flera år, sätter ljus, färg och sinnesstämning i fokus och ger en unik upplevelse. Här ges besökarna möjligheten att genom deras sinnen uppleva hur färger påverkar humöret och hur omgivningen uppfattas.

Syfet med projektet, som invigdes den 6 december, är att vi ska lära oss av varandra samt genom samskapande främja elever i särskolan.

På Tom Tits vill man vara ett klassrum för barn och ungdomar och har även specialöppet på tisdagmorgnar. Dels då små undervisningsgrupper kan utforska Tom Tits i lugnare tempo och dels för att tillgängliggöra utställningarna för särskolan.

Dela artikeln