Företag i fokus:

Annons

Hjälp föräldrar att lyckas – Skolskjutsen behövs

Samtrans 2020
Samtrans 2020

Att vara förälder idag är inte enkelt, inte blir det enklare när kommunen inte skapar goda förutsättningar för att kunna lyckas vara en god förälder. Barn idag har tillräckligt mycket att stå i med allt vad som innebär med kompisar, socialt umgänge och klara skolgången.

De föräldrar som fick besked om indragen skolskjuts, tvingar föräldrar göra ett nytt skolval. Inget som barnet önskar, som har sin tillhörighet, trygghet och hela sin tillvaro, i nuvarande skola.

Förstår givetvis att kommunen gör avtal med nya företag som behöver gå enligt RAM-avtal, fina ord som säger lite. Felet ligger inte i att följa de regler som finns i kommunen, utan att man inte kan lova guld och gröna skogar och inte leva upp till det.

Idag har familjer, tillräckligt svårt med lågkonjunkturen som vi har ställts inför, och att nu behöva tänka på ännu en katastrofal situation är inte rimligt. Det är inte rimligt att inte förbereda föräldrar bättre på att de ska behöva bekosta skolskjutsen själva eller tvingas byta skola. Ingetdera är okej. Ingetdera är acceptabelt. Ingetdera ska barnfamiljer behöva ställas inför, särskilt inte i en tid vi lever i idag.

(Annonslänk)

Ja, vi har det bra i Sverige. Många av våra grannländer tänker nog att vi lever ett lyxliv, i jämförelse till deras standard. Men nu är det så att vi utgår ifrån svensk standard. Vi utgår från de förutsättningar vi har idag. Vi utgår från att vi kan få skolskjuts i denna kommun när det är vad som utlovats. Många kanske har färdats långt och flyttat till kommunen för att detta alternativ varit aktuellt.

JO-anmälan med all rätt, när det som utlovats ändras något katastrofalt på kort tid, utan framförhållning för att kunna planera sin framtid. Sitt barns framtid. Det är tillräckligt svårt att få ihop vardagspusslet och kanske finns det andra motgångar som redan sätter käppar i hjulet för att få vardagen att rulla på, och nu detta – inte okej Södertälje kommun.

Hjälp istället familjer att lycka skapa goda förutsättningar, för att få en bra vardag, inte bara för våra vuxna men även för våra barn som är vår framtid. Låt oss satsa rätt. Idag!

Läs även: – Södertälje kommun JO-anmäls för indragen skolskjuts

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2022 18:13
Senast uppdaterad: 7 december 2022 18:13

Ny tidtabell för SL presenterad – förändringar för Södertälje

Tåg Pendel

Foto: Alexander Isa

SL lanserar en ny tidtabell från och med den 10 december, som innebär några förändringar, särskilt för busslinjer med parallellgående trafik. Vissa busslinjer kommer att dras in helt och andra får glesare trafik.

För Södertälje med omnejd innebär den nya tidtabellen bland annat att busslinje 785, som går mellan Södertälje centrum och Mörkö, ersätts av anropsstyrd kollektivtrafik – så kallad ”Mörkötrafik” – där resenärer bokar resa i förväg. Detta testas under ett år från och med den 1 december.  

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

Vad gäller pendeltågen får linje 41 mellan Uppsala/Märsta och Södertälje minskat utbud under vardagar i mellantrafiken mellan Märsta och Tumba.

Dessutom kommer förstärkningslinje 44 mellan Kalhäll och Tumba inte att gå. Orsaken till förändringarna är ökade kostnader samtidigt som resandet har minskat.  

Tidtabellen kommer att gälla fram till den 21 juni då sommartidtabellen tar vid.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 08:30
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:35

Södertäljebo krävs på över 300.000 kronor

Kronofogden

Foto: Alexander Isa

En man från Södertälje står inför betalningskrav efter att ha mottagit 325 000 kronor i felaktigt utbetald ersättning från Försäkringskassan. Nu har ärendet eskalerat till Kronofogden för indrivning av skulden.

I Södertälje har en man blivit skyldig Försäkringskassan en betydande summa pengar. Mannen har inte återbetalat 325 000 kronor som han felaktigt fått i ersättning från myndigheten. För att återkräva dessa pengar har Försäkringskassan nu vänt sig till Kronofogden.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Kronofogden har skickat ett betalningsföreläggande till mannen, vilket är det första steget i processen för att återkräva skulden.

Om mannen väljer att betala tillbaka skulden, kommer Försäkringskassan att dra tillbaka sin ansökan om betalningsföreläggande. Mannen har också möjlighet att bestrida skulden. Om så sker, måste Försäkringskassan överväga att ta ärendet vidare till domstol för att få skulden juridiskt fastställd.

Om skulden inte betalas eller bestrids, kommer Kronofogden att fastställa skulden och inleda processen för att driva in den. Denna händelseutveckling understryker vikten av korrekt hantering av offentliga medel och de konsekvenser som kan uppstå vid felaktiga utbetalningar.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 00:34

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors