Företag i fokus:

De är nominerad till kommunens 5i12 utmärkelse

2FACB580-C2C0-4A3C-B054-4ED9093C0369

Petra Jacob en av de tre nominerade. Foto: Alexander Isa.

Varje år delar Södertälje kommun ut en utmärkelse till en person, eller organisation, som står upp för människors lika värde. Idag utser kommunens jury vinnaren av de tre finalister till 5i12 priset.

Att utses till en av finalisterna visar att den nominerade bidragit till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer och för medmänsklighet i samhället. För att stå upp mot främlingsfientlighet, rasism samt utfört betydande insatser.

Det har de tre finalisterna Emelin Oduncu, Petra Jacob från Lebi Skol IF och Södertälje Basketbollklubb gjort.

Emelin Oduncu engagerar sig mot hedersförtryck och är mor till kända Södertäljeprofilen Bobby Oduncu, som bland annat gjort dokumentären ”Who the fuck is Bobby” där han berättar om sin uppväxt som homosexuell.

Anrika klubben SBBK nominerad.

Petra Jacob från Lebi Skol IF har sedan 2020 engagerat sig helhjärtat med barn och ungdomar i utsatta områden för att ge dem en meningsfull fritid efter skoltid i deras närområde. Hon har lyckats bygga bror mellan området i Södertälje och fått över 250 ungdomar att samverka med varandra samt nominerats till Aftonbladets årliga utmärkelse – Svenska hjältar.

SBBK är en Sveriges mest framgångsrika basketföreningar med över 950 aktiva barn och ungdomar. Klubben grundades 17 juli 1968 och har idag mellan 2 000 till 3 000 medlemmar.

Vinnaren presenteras idag i samband med manifestation för alla människors lika värde på Stora Torget i centrum klockan 11:55.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 december 2022 04:00
Senast uppdaterad: 5 december 2022 12:19

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors