Företag i fokus:

Misstänkta mördaren kan vara äldre än 17 år – Riskerar livstids fängelse

Montage Alex

Foto: Polisen / Shamash Oyal.

17-åringen som är gripen för mordet på en 41-åring i Ronna kan vara äldre än vad han utger sig för att vara.

Enligt Lt pågår just nu en åldersbestämning då polisen misstänker att 17-åringen kan vara äldre och därmed riskerar han livstids fängelse.

Lördagskvällen den 1 oktober promenerade 41-åringen tillsammans med en vän längst Enhörnaleden och var, enligt uppgifter till Telgenytt, påväg till sina vänner. 

När de når busshållplatsen, som ligger mittemot Ronnaskolans gymnastiksal, dyker helt plötsligt en maskerad gärningsman på elcykel upp. Den maskerade personen tar fram ett vapen och riktar den mot 41-åringen – och avlossar. 

Han träffades av flera skott och avlider på platsen, men tros ha skjutits av misstag och att en annan person var den tilltänkta måltavlan. Efter skjutningen lämnar mördaren platsen i riktning mot Lina och fångas upp av närliggande kamera och kort därefter hittas den misstänkte mördarens elcykel i stadsdelen Lina Hage.

Mördaren misstänkta elcykel. Foto: Polisen.

Bara dagar efter mordet greps och häktades en 17-åring pojke, medborgare i Afghanistan, bosatt i Hägersten och känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgifter till Lt ska hans ålder inte stämma överens med vad han uppgav när han kom till Sverige, från Afghanistan som ensamkommande flyktingbarn, för cirka fem år sedan.

Under sin tid i Sverige ska han blivit dömd för en rad brott och i ett tidigare ärende har han själv uppgett sig vara två år äldre än hans officiella ålder. Just nu genomför polisen en åldersbestämning och skulle det stämma överens med hans tidigare uttalande om sin ålder kan påföljden bli ett betydligt strängare straff.

Den 17 november 2021 beslutade riksdagen att ta bort straffrabatten för dömda brottslingar mellan 18 till 21 år och den 1 januari 2022 trädde den nya lagen i kraft.

Det betyder att den misstänkta mördare riskerar att dömas till livstids fängelse om han skulle dömas för mordet på 41-åringen den 1 oktober.

Läs även: 17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen. Foto: Polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 november 2022 08:18
Senast uppdaterad: 18 november 2022 08:44

BILDEXTRA: Fullsatt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 13:17

Butik rånad med pistolliknande föremål – en person skadad

92430DCB-3652-434A-A1A4-26B58C033E96

Foto: Alexander Isa

En butik i centrala Södertälje rånades av flera personer på lördagsförmiddagen. Enligt polisen användes ett föremål som liknade en pistol av gärningspersonerna.

Det var strax efter klockan 10 som polisen larmades till den centrala butiken efter ett nödlarm. Enligt polisens information blev en av de anställda blivit slagen.

– Det är butiksanställd som larmar från butiken och berättar att två personer har hotat med ett pistolliknande föremål samt slagit butiksbiträdet, skriver polisen på sin hemsida

Polise och ambulans beordrads till platsen och den anställda personen som skadades fördes till sjukhus med för kontroll.

Just nu pågår en sökinsats efter de misstänkta gärningspersonerna i området, men i nuläget har inga misstänkta personer gripits.

Butiken har spärrats av för en teknisk undersökning, och polisen har inlett en förundersökning angående grovt rån.

Enligt uppgifter till Telgenytt, har butiken Stjärnurmakarna blivit utsatt för ett rån.

Vet du mer, kontakta oss här.

Polis på plats. Området avspärrat. Foto: Alexander Isa

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 09:43
Senast uppdaterad: 30 september 2023 10:39

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors