Företag i fokus:

Annons

Arrangerar stor insamlingsgala för barn i Libanon och Syrien

Nuri

Nuri Kino, här på internationell konferens i Washington. Foto: Susan Korah.

Den 2 december håller Välgörenhetsorganisationen, ADFA en stor insamlingsgala och julbord i Södertälje.

Detta till förmån för barn och familjer i nöd i Syrien och Libanon.

Tidigare i år var ADFA och Nuri Kino på en internationell träff i Washington där de höll en omtalad presskonferens. I slutet på januari 2023 reser Kino och ADFA åter till Washington för en ny presskonferens, men denna gång med fokus på Assyrier/Syrianers rättigheter.

Nuri Kino och hans organisation kämpar på många fronter, men i nuet riktas fokus åt ett annat håll än Washington – mellanöstern.

I mars tidigare i år anordnade ADFA en klädinsamlingen för de drabbade i konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

Krig och elände och nu en svår inflationen som slår extra hårt mot familjer i Syrien och Libanon. Brist på elektrisitet, en olidlig tillvaro, barn som tvingas stå i kö i flera timmar för en brödbit är allt mer en vanligare syn i de hårt drabbade länderna.

Det vill välgörenhetsorganisationen A Demand for Action, ADFA, och Nuri Kino, författare, journalist och initiativtagare till organisationen, ändra på. För att motverka hunger under jultider har det nu arrangerats en insamlingsgala som hålls i Mor Afrems festlokal i Södertälje den andra december.

Målet är att samla tillräckligt med bidrag för att kunna dela ut 40 ton mat till drabbade barn och familjer i Libanon och Syrien.

Under galan kommer stjärnor så som Petra Marklund, Peter Kvist, Camilla Thulin, Pischa Strindstedt och flera andra att delta för att visa sitt stöd för de drabbade människorna.

– Tillsammans med världsstjärnor ska vi bringa mer ljus till Södertälje, och sedan föra det vidare till Syrien och Libanon, säger initiativtagaren, Nuri Kino, till Telgenytt.

För att delta i galan krävs en föranmälan som görs på ADFAs egna hemsida

Läs även: – Här är eldsjälarna från ADFA – ”Kände direkt att vi ville hjälpa”

Annonslänk

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 november 2022 09:59
Senast uppdaterad: 1 november 2022 10:06

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)