Företag i fokus:

Annons

En person skjuten i Södertälje – Förd till sjukhus

polis

Arkivbild

En person har förts till sjukhus med befarade skottskador.

Enligt uppgifter till Telenytt ska fler skott ha hört avlossats från stadsdelen Hovsjö där en person skjutits och fört till sjukhus med ambulans.

Just nu pågår en intensiv sökinsats efter misstänkta gärningspersoner med flera polisenheter och även en polishelikopter.

Händelsen inträffade strax efter midnatt, klockan 01:13 i Hovsjö, varpå ett stort polispådrag inleddes. Just nu befinner polisen sig på plats för att undersöka området och den skottskadade ska ha förts till sjukhus med ambulans för vård av sina skottskador.

– Vi larmades till Hovsjö om en misstänkt skottlossning, när vi åkte till platsen visade sig att en person ska ha blivit skottskadad och att vi misstänker att brottsplatsen kan vara en källare i ett bostadshus, säger Carina Skagerlind, polisen presstalesperson, till Telgenytt.

Polispatruller som befinner sig på platsen genomför just nu en brottsplatsundersökning samt talar med eventuella vittnen, men hur gammal den skottskadade personen är i nuläget oklart.

Foto: Shamash Oyal

Enligt polisens uppgifter har ett antal personer i närområdet har kontrollerats, men ingen är ännu frihetsberövad. 

– Jag skulle säga att han inte har livshotande skador, personen kunde prata med oss innan han fördes med ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson. 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord är inledd, och söker just nu med stora resursers efter misstänkta gärningspersoner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 oktober 2022 00:38
Senast uppdaterad: 24 oktober 2022 06:58

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)