🕝 1 minuter
En person skjuten i Södertälje - Förd till sjukhus
Publicerad 24 oktober 2022 02:38
Uppdaterad 24 oktober 2022 08:58

Arkivbild

En person har förts till sjukhus med befarade skottskador.

Enligt uppgifter till Telenytt ska fler skott ha hört avlossats från stadsdelen Hovsjö där en person skjutits och fört till sjukhus med ambulans.

Just nu pågår en intensiv sökinsats efter misstänkta gärningspersoner med flera polisenheter och även en polishelikopter.

Händelsen inträffade strax efter midnatt, klockan 01:13 i Hovsjö, varpå ett stort polispådrag inleddes. Just nu befinner polisen sig på plats för att undersöka området och den skottskadade ska ha förts till sjukhus med ambulans för vård av sina skottskador.

– Vi larmades till Hovsjö om en misstänkt skottlossning, när vi åkte till platsen visade sig att en person ska ha blivit skottskadad och att vi misstänker att brottsplatsen kan vara en källare i ett bostadshus, säger Carina Skagerlind, polisen presstalesperson, till Telgenytt.

Polispatruller som befinner sig på platsen genomför just nu en brottsplatsundersökning samt talar med eventuella vittnen, men hur gammal den skottskadade personen är i nuläget oklart.

Foto: Shamash Oyal

Enligt polisens uppgifter har ett antal personer i närområdet har kontrollerats, men ingen är ännu frihetsberövad. 

– Jag skulle säga att han inte har livshotande skador, personen kunde prata med oss innan han fördes med ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson. 

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord är inledd, och söker just nu med stora resursers efter misstänkta gärningspersoner.

Dela artikeln