Företag i fokus:

Annons

Demokratin född 24 maj 1919 – död 17 oktober 2022

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiet.

Ska valvinster kunna köpas?

Hur påverkas tron på demokratin när valvinster köps? Hur påverkas synen och förtroendet för oss politiker när valutgången inte respekteras?

Måndagen 17e oktober 2022 är en historisk dag, det var dagen då S, C och MP skulle acceptera sin valförlust och ett nytt empatiskt och lyssnande styre skulle ta över kommunledningen.

M, SD, KD, RP och L hade suttit i veckor och planerat hur vi skulle bli den goda kraft som Södertälje verkligen nu behöver. Vi skulle införa ett styre som faktiskt lyssnade på medborgarna, medarbetarna och oppositionen, vi skulle bevilja bra förslag som lades fram oavsett vem eller vilket parti som tog fram dem.

Vi går in i en lågkonjunktur och behöver se över varje krona, vi hade tänkt att sätta punkt för penningslöseriet där några få bolag får förtur och betalas hutlösa priser för att utföra tjänster eller bygga åt kommunen.

”Kommunanställda som nyttjar kommunens tillgångar som sina egna”

Vi hade tänkt att rensa upp bland svågerpolitiken, bland kommunanställda som nyttjar kommunens tillgångar som sina egna, rensa upp bland alla dåliga avtal vi sitter fast i och betalar överpriser för.

Vi hade tänkt göra stora satsningar på våra unga och föreningslivet, satsa på åtgärder som kämpar för att hålla våra ungdomar borta från kriminalitet och öka tryggheten i vår stad för alla!

Vi skulle förbättra servicen till medborgarna, vara schysta och lyssna på deras behov, vi hade stora planer på att kraftigt förbättra företagsklimatet, öka samarbetet med våra små och medelstora företag för att få fler unga i arbete. Framförallt så hade vi tänkt ta ansvar för att all skit man ställt till med under de sista 12 åren skulle komma upp till ytan och hål där skattepengar rinner ut täppas till.

Ja vi hade tänk göra en massa saker, men…

Allt detta fick ett abrupt slut då Boel Godner vägrar släppa ifrån sig makten!

Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

I sportens värld så köper man in spelare, man bjuder över varandra för att få bra spelare och behålla ett sportsligt övertag mot motståndarna, är det så vi vill ha det inom politiken med? Ska folk gå och rösta på partierna och sedan efter valet så påbörjas en budgivning på de olika ledamöterna?

Boel vägrar att acceptera valförlusten och tar desperat till det som krävs för att få behålla den – Boel sitter på kassalådan så länge hon styr! Kommunen har ca 6 miljarder i intäkter årligen, vad gör det om hon kastar ut några miljoner extra för att få behålla makten?

Om vi skall ha en sådan ordning så kommer Socialdemokraterna aldrig att släppa ifrån sig makten i Södertälje då dem sitter på kassalådan, denna gång behövde man ”bara” köpa 2 ledamöter, vad är det som säger att man inte köper in 4–5 nästa gång?

En skrupelfri person ser inte något problem i denna metod, hen försvarar sig med att ändamålet helgar medlen. Att man själv är så bra att det är värt varje krona för att alternativet – M, SD, KD, RP och L är ett så hemskt alternativ, ett ”mörkt styre” – Så resonerar en person med en extrem övertro på sin egen förmåga.

Problemet med politiska vildar har diskuterats på regeringsnivå, vi minns väl alla Vänstervilden Amineh Kakabaveh som satt på makten att fälla (S) regeringen? Det talas nu om att mandaten partierna har fått i valet skall tillhöra partiet och inte personen. Huruvida det är rätt eller inte kan jag inte svara på, men det är inte bra med en situation där den som sitter på plånboken kan köpa sig kvar vid makten, det är odemokratiskt och respektlöst mot väljarna.

För det är väl ingen här som på riktigt tror att David Winerdal och Martin Ahlman gav makten till (S) Boel Godner gratis?

När uppdragen fördelas så kommer det visa sig vad slakten av demokratin 17 oktober 2022 kostade skattebetalarna.

Joakim Granberg, Realistpartiet

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 oktober 2022 11:47
Senast uppdaterad: 21 oktober 2022 12:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors