Företag i fokus:

Annons

Majkel Bagir utsedd till seriens bästa anfallare

4F348E4A-5913-4381-83AE-FA60C83DE64D

Foto: Daniel Brace.

Han värvades av Syrianska i augusti förra året och ett år senare prisas han för sina fantastiska prestationer.

Skyttekungen, Majkel Bagir, 22, utses till division 2 Södra Svealands bästa anfallare.

– Det känns roligt att få priset som seriens bästa anfallare, säger Syrianskans stjärnanfallare, Majkel Bagir, till Telgenytt.

Bagir var en av divisionens främsta anfallare och ledde skytteligan, men efter att ha dragit på sig en skada halkade han efter i tabellen. Trots skadan knep han andraplatsen med 20 mål gjorda under säsongen, ett mål efter skytteledaren.

Tätt bakom, på en fjärde plats med 16 mål gjorda, hittar vi United IKs kvicke anfallare, Shergo Shhab.

(annonslänk)

Men däremot blev inte utfallet i serien som Syrianska och anfallare Bagir önskade. United avancerade till division 1 och Assyriska kvalar för avancemang nu på söndag. Syrianska hamnade på en tredje plats och spelar därmed i division 2 även nästa säsong.

– Vi gjorde en jättebra säsong hela laget där vi fick ett otroligt stöd från fansen. Det va synd att vi tappade så många poäng just i toppmatcherna, jag tror att det kan ha avgjort att det inte blev uppflyttning, säger Majkel Bagir.

Men Bagir kan däremot glädjas åt Unibets utmärkelse som seriens bäste anfallare under säsongen.

– Det är ett kvitto på att allt det hårda arbete man har gjort under hela året har lönat sig, säger Syrianskans stjärnanfallare, Majkel Bagir, till Telgenytt.

Läs även: – Södertäljespelare nominerade till landets bästa spelare

Foto: Daniel Brace.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 oktober 2022 15:33
Senast uppdaterad: 20 oktober 2022 16:38

Dyster månad: Bostadspriserna fortsätter att falla

Villa

Foto: Pexels

Bostadspriserna föll med 1,4 procent i november i Sverige som helhet och faller för tre månader i rad.

– Sedan förra vårens toppnoteringar har nu bostadspriserna fallit med nästan 15 procent i Sverige som helhet. Vi börjar nu helt klart närma oss det totala prisfall om 20 procent som vi har spått sedan en längre tid tillbaka, säger Robert Boije.

November var en svår månad för bostadsförsäljningen i Sverige, enligt SBAB:s och Boolis bostadsindex. Bostadspriserna sjönk överlag med 1,4 procent, där villapriserna föll med 0,8 procent och lägenhetspriserna med 0,7 procent. Prisfallet var mest påtagligt i Norra Sverige, särskilt för villor.

Villapriserna föll november med 1,8 procent i Sverige som helhet, med undantag för Mellersta Sverige där priserna ökade med 1,1 procent. Detta indikerar en övergripande nedgång i villapriserna på 0,6 procent när man beaktar säsongspåverkan och andra tillfälliga effekter.

Priserna på både lägenheter och villor förväntas fortsätta minska.

– Ett mycket stort utbud och att många bostadsrättsföreningar troligen kommer att höja sina månadsavgifter markant vid årsskiftet och även därefter till följd av det kraftigt höjda ränteläget, talar rimligen för fortsatt prispress på lägenheter framöver, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Tryck på bilden för anmälan. Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

Jämfört med förra våren har bostadspriserna sjunkit med nästan 15 procent, där lägenhetspriserna minskat med 10,5 procent och villapriserna med 17 procent. De nuvarande prisnivåerna är de lägsta sedan 2015 för lägenheter och 2017 för villor. När man tar hänsyn till inflationen, har de reala bostadspriserna sjunkit med 26 procent sedan förra våren, med lägenhetspriserna ner 22 procent och villapriserna 28 procent.

Allt fler bostädet “Snart till salu” på bostadsmarknaden.
Säljare väljer nu allt oftare att preliminärt lista sina bostäder till ”Snart till salu” för att utvärdera marknadsintresset. Medan en del är beredda att sälja inom kort, föredrar andra att invänta ett mer fördelaktigt anbud.

Denna taktik, känd som förhandsmarknaden, har ökat markant under de senaste fem åren och utgör idag nästan hälften av alla bostadsannonser på Booli. Det bör dock noteras att denna trend varierar geografiskt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 05:00
Senast uppdaterad: 3 december 2023 16:03

MINGELBILDER v.48 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0002

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V. 47

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 december 2023 00:43
Senast uppdaterad: 4 december 2023 01:21

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors