Företag i fokus:

Annons

Södertäljespelare nominerade till landets bästa spelare

Alex Ataseven

Foto: Daniel Brace, Braceiller / Shamash Oyal.

I veckan presenterade Unibet de spelare som nominerats till Sveriges bästa i herrfotbollens division 2.

Bland de nominerade finns flera spelare som representerar Södertälje lagen Assyriska, Syrianska och United IK.

I 20 år har spelbolaget Unibet utsett landets främsta spelare i herrfotbollens division 2 på samtliga positioner – Bästa målvakt, bästa back, bästa mittfältare ochBästa anfallare.

På samtliga positioner har Södertäljesspelare nominerats för fantastiska prestationer.

United IKs målvakt, Dejan Garaca, har nominerats. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

Tillsammans med tränare från 84 klubbar, sportansvariga och med landets sportjournalister som bidragit med sin expertis, lyftes över 360 spelare fram. Nu står det klart vilka som har chansen att bli årets spelare i division 2.

Dejan Garaca från United IK Nordic har nominerats som bästa målvakt och som bästa back lyfter spelbolaget fram Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Även som årets mittfältare framkommer en Assyriskaspelare, 26-åringen Rinor Nushi.

Som anfallare har Unibet nominerat två södertäljespelare, Shergo Shehab från United IK Nordic och Syrianskas Majkel Bagir.

Syrianskaanfallaren Majkel Bagir. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

– Under säsongen har det varit en jämn kamp om seriesegern mellan Södertäljelagen United Nordic och Assyriska, vilket speglas i nomineringarna. Men det råder ingen tvekan om att det finns gott om duktiga spelare i serien, då spelare från sex klubbar finns med på listan, säger Anders Falk, projektledare för Unibet 2:an i ett pressmeddelande.

Även Sportbladet har gjort en sammanställning där fem spelare framkommer som topp 30 i landet.

  • Plats 30. Majkel Bagir. Anfallare, Syrianska
  • Plats 21. Ammar Ahmed. Mittfält, United IK Nordic
  • Plats 18. Cihan Gavgacioglu. Back, Assyriska FF
  • Plats 11. Rinor Nushi. Mittfältare, Assyriska FF
  • Plats 2. Marcus Linday. Mittfält Assyriska FF

Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Foto: Shamash Oyal.

– Det här är fantastiskt roligt och hedrande för oss som förening. Att ha med 3 spelare i topp 30 är ett bra betyg för främst spelarna, men även tränarna Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah som jobbat hårt med spelartruppen. Vi är också stolta över att hemmasonen, Marcus Linday, nästan kammar hem förstaplatsen, det är ett kvitto på hur bra han är. Det skulle förvåna mig om Marcus inte blir utlandsproffs och spela i landslaget innan han lägger skorna på hyllan i en avlägsen framtid, säger Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Även Sportbladet lovordar 19-årigen Marcus Linday och anser honom vara säsongens bästa spelaren i Södra Svealand-serien.

”Riktigt stark både defensivt och offensivt. Hans speluppfattning håller riktigt hög klass, en spelare som sällan tar ett felaktigt beslut. Extremt lovande och spännande spelare som kan gå riktigt långt”, skriver Sportbladet om Assyriskas Marcus Linday som placeras på en andra plats.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2022 15:02
Senast uppdaterad: 13 oktober 2022 15:26

Nya budgeten satsar långsiktigt – Vågar vi tro på det?

DSC_0007-2

Rosenberg (M), Godner (S), Greger (MP)

Föregående vecka presenterades det nya politiska styrets sin budget. Boel Godner (S), Alexander Rosenberg (M) och Lars Greger (MP) har äntligen kommit överens om hur pengarna ska spenderas under kommande mandatperiod. Historia skrivs och framtiden ser ljus ut när budgeten presenteras.

Äntligen kan vi se politiker som vill jobba på det allra sköraste som finns i samhället, våra barn och ungdomar. Satsningen ska göras på skola och förhoppningen är att det förebyggande arbetet får en möjlighet att startas upp. Allt för att arbeta och få till en förändring, i stället för att släcka bränder som börjar med rök. Målet är att arbetet ska börja innan röken får ta fattning. Förhoppningen ligger i att satsningen ska ge skolan de resurser som behövs för att kunna påbörja detta arbete.

En annan prioritet som går i led med det tidigare är riktningen för fritidsgårdar och platser för ungdomar att vistas på. Kanske får kulturkommittén en boost för att kunna fokusera på de ungdomar som hänger på fel platser. Även om det finns fritidsgårdar idag lockar de inte alla ungdomar, fler lokaler i kommunen ska möjliggöras.

(Annonslänk)

Målet är att skapa mer liv och rörelse”, enligt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Detta säger du bra Godner, hoppas bara att det inte är tomma ord. Politiker över lag utlovar guld och gröna skogar, men beklagar sig själv en bit in på mandatperioden och framför ursäkter till varför löften inte har hållits.

Det presenteras även en storsatsning på arbetslösheten och detta går hand i hand med lågkonjunkturen som vi alla fått smaka på i väntan på huvudrätten och smällen som väntar år 2023.

En lågkonjunktur som kommer skaka om många hushåll med höjda hyresavgifter, skyhöga elpriser, förhöjda matpriser, höjda bränslepriser och mycket annat gott som knackar på dörren i väntan på att bli insläppta.

Glöm inte räntorna som ökar lite då och då. Till detta kommer inte inkomsterna höjas för att kompensera alla ökade utgifter.

Vi behöver lära oss begränsa intaget och leva snålt – eller ekonomiskt i schysstare anda.  

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 21:09
Senast uppdaterad: 6 december 2022 21:43

Boende efter dödskjutningen i Blombacka – ”Obehagligt”

Polis

Foto: Alexander Isa.

Trots stora polisära resursers har tre personer skjuts ihjäl på kort tid i Södertälje. I helgen sköts en 25-åring man till döds och blev skjutvapnets sjunde offer i år. Tre personer har gripits misstänkta för mord.

Trots en hög polisnärvaro inträffade ännu en dödsskjutning. Gunnar Appelgren, Kriminalkommissarie, berättar för SvD att vid söndagens dödsskjutning var uniformerad polis bara cirka 200 till 300 meter bort.

– Jag har aldrig varit med om så motiverade gärningsmän tidigare. Det har varit likadant vid tidigare mord, det är polistätt men man chansar ändå, säger han till tidningen.

Enligt uppgifter kopplas söndagens dödskjutning till en pågående konflikt mellan flera olika gäng i Södertälje som sprider oro och otrygghet bland kommuninvånarna.

– Det har väldigt mycket poliser som åkt runt här, men det är obehaget det som har hänt, säger en person som bor i området till Telgenytt. Polisen kan samtidigt inte vara överallt. I det här fallet så hände det ju inomhus, de kan inte stoppa allt, säger personen.

Polisen på plats efter söndagens dödsskjutning. Foto: Shamash Oyal

Den 10 juni tidigare i år sköts en ung man till döds på en lekplats, bara ett stenkast från söndagens dödskjutning. Den skjutne var en man i 20-årsåldern och sköts till döds på väg till jobbet.

Känner ni er oroliga för att vistas i området, med tanke på att det skett två mord här på kort tid?

– Nej, inte så mycket. Jag är född och uppvuxen in Södertälje och så länge man inte lägger sig i så är man safe tycker jag. Folk går kanske inte ut ensamma om kvällarna, det är väl det. Men det är betryggande att man ser polisbilar ganska ofta, säger boende i området till Telgenytt.

Kort efter söndagens dödsskjutning meddelade polisen att tre personer gripits misstänkta för mordet och är anhållna för vidare utredning.

BILDEXTRA: Dödsskjutningen i Blombacka

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 december 2022 14:40
Senast uppdaterad: 6 december 2022 14:40

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)