Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Södertäljespelare nominerade till landets bästa spelare

Alex Ataseven

Foto: Daniel Brace, Braceiller / Shamash Oyal.

I veckan presenterade Unibet de spelare som nominerats till Sveriges bästa i herrfotbollens division 2.

Bland de nominerade finns flera spelare som representerar Södertälje lagen Assyriska, Syrianska och United IK.

I 20 år har spelbolaget Unibet utsett landets främsta spelare i herrfotbollens division 2 på samtliga positioner – Bästa målvakt, bästa back, bästa mittfältare ochBästa anfallare.

På samtliga positioner har Södertäljesspelare nominerats för fantastiska prestationer.

United IKs målvakt, Dejan Garaca, har nominerats. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

Tillsammans med tränare från 84 klubbar, sportansvariga och med landets sportjournalister som bidragit med sin expertis, lyftes över 360 spelare fram. Nu står det klart vilka som har chansen att bli årets spelare i division 2.

Dejan Garaca från United IK Nordic har nominerats som bästa målvakt och som bästa back lyfter spelbolaget fram Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Även som årets mittfältare framkommer en Assyriskaspelare, 26-åringen Rinor Nushi.

Som anfallare har Unibet nominerat två södertäljespelare, Shergo Shehab från United IK Nordic och Syrianskas Majkel Bagir.

Syrianskaanfallaren Majkel Bagir. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

– Under säsongen har det varit en jämn kamp om seriesegern mellan Södertäljelagen United Nordic och Assyriska, vilket speglas i nomineringarna. Men det råder ingen tvekan om att det finns gott om duktiga spelare i serien, då spelare från sex klubbar finns med på listan, säger Anders Falk, projektledare för Unibet 2:an i ett pressmeddelande.

Även Sportbladet har gjort en sammanställning där fem spelare framkommer som topp 30 i landet.

  • Plats 30. Majkel Bagir. Anfallare, Syrianska
  • Plats 21. Ammar Ahmed. Mittfält, United IK Nordic
  • Plats 18. Cihan Gavgacioglu. Back, Assyriska FF
  • Plats 11. Rinor Nushi. Mittfältare, Assyriska FF
  • Plats 2. Marcus Linday. Mittfält Assyriska FF

Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Foto: Shamash Oyal.

– Det här är fantastiskt roligt och hedrande för oss som förening. Att ha med 3 spelare i topp 30 är ett bra betyg för främst spelarna, men även tränarna Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah som jobbat hårt med spelartruppen. Vi är också stolta över att hemmasonen, Marcus Linday, nästan kammar hem förstaplatsen, det är ett kvitto på hur bra han är. Det skulle förvåna mig om Marcus inte blir utlandsproffs och spela i landslaget innan han lägger skorna på hyllan i en avlägsen framtid, säger Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Även Sportbladet lovordar 19-årigen Marcus Linday och anser honom vara säsongens bästa spelaren i Södra Svealand-serien.

”Riktigt stark både defensivt och offensivt. Hans speluppfattning håller riktigt hög klass, en spelare som sällan tar ett felaktigt beslut. Extremt lovande och spännande spelare som kan gå riktigt långt”, skriver Sportbladet om Assyriskas Marcus Linday som placeras på en andra plats.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2022 15:02
Senast uppdaterad: 13 oktober 2022 15:26

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors