Företag i fokus:

Annons

Här lämnar mördaren platsen efter mordet på 41-åringen

Motage Alex Ataseven

Foto: Polisen / Shamash Oyal.

Vid 19:40-tiden, lördagen den 1 oktober, mördades en 41-årig man i Ronna på öppen gata av en person som färdades på en elcykel.

Mördaren fångades av en närliggande kamera precis efter mordet när färden fortsatte i riktning mot Lina Hage.

På lördagskvällen den 1 oktober promenerade 41-åringen och en vän längst Enhörnaleden och var, enligt uppgifter till Telgenytt, påväg till sina vänner.

När de två vännerna når busshållplatsen, som ligger mittemot Ronnaskolans gymnastiksal, dyker helt plötsligt en maskerad gärningsman på elcykel upp. Den maskerade personen tar fram ett vapen och riktar den mot 41-åringen – och avlossar. Ett skott träffade bensinstationen, cirka 200 meter bort.

41-åringen, som träffas av flera skott och avlider på platsen, tros ha skjutits till döds av misstag och att en annan person var den tilltänkta måltavlan. Mördaren lämnar platsen i riktning mot Lina och fångas upp av närliggande kamera och kort därefter hittas även den misstänkte mördarens elcykel i stadsdelen Lina Hage.

Mördaren misstänkta elcykel. Foto: Polisen.

Bara dagar efter mordet greps och häktades en 17-åring pojke, bosatt i Hägersten och känd av polisen sedan tidigare.

Enligt Johan Allard, mordutredare vid Södertäljepolisen som LT talat med, söker polisen nu personer som kan ha gjort iakttagelser i samband med dödsskjutningen lördagen den 1 oktober.

– Polisen har säkrat film där vi identifierat en misstänkt skytt som åker på en svart elcykel med breda däck och reflexer på båda hjulen. Skytten kommer först norrifrån på Enhörnaleden och passerar korsningen Robert Anbergs väg/Enhörnaleden fram till brottsplatsen och efter mordet ses skytten åka tillbaka norrut i riktning mot Lina, säger Johan Allard till tidningen.

Enligt Allard ses flera bilar passerar mordplatsen, bland annat en taxibil som passerar brottsplatsen just när skjutningen sker. Nu vädjas personer som kan ha gjort iakttagelse den aktuella kvällen att kontakta polisen.

Läs även: – 17-åring häktad för mord – Det här vet vi om honom

Mördaren fångas på bild körandes i riktning mot Lina, precis efter dödsskjutningen. Foto: Polisen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 oktober 2022 20:01
Senast uppdaterad: 19 oktober 2022 20:01

Risk för cyberattack i kommunen – Så skyddar du dig

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Arkivbild.

Svenska kommuner har blivit utsatta för cyberattacker, nätfiske – även kallad phishing. Enligt Södertälje kommunen har kriget i Ukraina medfört allt större risk för fler attacker och spridning av desinformation.

Senast var det en vecka sedan som två andra svenska kommuner angreps för attacker och därför går nu Södertälje kommun ut med ett meddelande till allmänheten. Kommunen uppmanar att vara försiktiga med e-post, länkar och bilagor där attacker ofta sker

Nätfiske kan ske på nätet och webbplatser, men även över sms och telefonsamtal. Det är därför oerhört viktigt att vara uppmärksam på oönskad aktivitet.

Vid upptäckt av en cyberattack rekommenderas att göra följande:

  1. Stäng av datorn.
  2. Felanmäl omgående via telefon (enligt vanlig rutin)
  3. Starta inte om datorn

Kommunkoncernens alla bolag, så som Telgebolagen och förvaltningen, jobbar hårt för att följa säkerhetsåtgärder och för att upptäcka risker.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 14:19
Senast uppdaterad: 9 december 2022 16:48

Anhöriga till mordoffer nekas sista rättslig prövning

2022_01_271763979_1105426846943065_1854382527506805801_n

Foto: Shamash Oyal.

I september friades en 24-åring som stod åtalad för knivmordet på en 35-årig man i en lägenhet i Mariekäll. Anhöriga överklagade beslutet till Högsta domstolen som nu framför sitt ställningstagande i ärendet.

Den 26 april 2021 påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll. Han knivhöggs med sju knivhugg i ryggen samt ett i bröstet och hittades först tre dagar senare – död på vardagsrumsgolvet.

Vid undersökningen av bostaden hittade polisen ett spår i lägenheten som misstänktes tillhöra en 24-åring man från Sörmland. Personen greps och häktades misstänkt för mordet.

Under utredningens gång framkom det att 24-åringen anlände till lägenheten klockan 11:49 och lämnade platsen 13:32 och blev upplockad vid OKQ8 på Bangatan, cirka en 15 minuters promenad från mordplatsen.

(Annonslänk)

Chefsåklagaren yrkade på livstids fängelse, men släpptes senare på fri fot efter bristande bevisning. Bland annat ska en granne sett den mördade 35-åringen vid liv utanför sin bostad med sin hund vid 16-tiden under morddagen – några timmar efter att 24-årigen lämnat platsen.

Kort efter den friande domen överklagades beslutet till Högsta domstolen av mordoffrets anhöriga, men nu står det klart att domstolen inte valt att pröva målet och överklagandet.

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd.”, skriver domstolen i beslutet.

Läs även – 24-årign friad från mordmisstanke – Kräver 600 000 kr i ersättning 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 09:44
Senast uppdaterad: 9 december 2022 09:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)