Företag i fokus:

Annons

Stor polisrazzia – Sex personer begärs häktade

2022_02_polis-tingsratt

Arkivbild.

En större mängd kokain och hasch beslagtogs när polisen i helgen bland annat slog till mot en lägenhet i Södertälje.

Totalt greps sex personer efter den stora polisrazzian, misstänkta för grova narkotikabrott, vilket Lt var först att rapportera om.

De gripna männen ska vara mellan 16 år och 22 år gamla, men även en 50-åring greps vid tillslaget. Samtliga är misstänkta för grova narkotikabrott.

Fyra män som greps lördagen den 15 oktober, en 16-åring, en 17-åring, en 22-årig och en 38-åring, misstänkts för försök till grovt narkotikabrott.

Dagen därpå, söndag den 16 oktober, grep polisen ytterligare två personer. En man i 50-åldern och en 20-åring man som misstänkts för synnerligen grovt narkotikabrott och försök till grovt narkotikabrott.

Enligt länstidningen misstänks även en 18-åring för delaktighet i narkotikaärendet. Han sitter dock häktad sedan den 1 oktober misstänkt för delaktighet i skjutningen i Ronna, den 30 september, där en 19-årig man mördades.

Polischefen Mats Löfving. Montage/Bild: Shamash Oyal / Polismyndigheten.

Sedan tidigare har stora polisära resurser skickats till Södertälje för att få bukt på våldet och på dödsskjutningarna. Bland annat har uniformerad polis skickats till staden, men även andra former av experter och resurser från nationell nivå till Södertälje.

– Man kan påstå att hela svensk polis just nu kraftsamlar till Södertälje, sade polischefen Mats Löfving till SR vid ett tidigare tillfälle.

Enligt operationsledaren Rickard Holz, som Lt talat med, kan insatsen få en lugnande effekt på den pågående konflikten mellan gängen.

– Det är förhoppningen att det borde få en dämpande effekt när färre aktörer är ute på gatorna, säger Holz till tidningen.

Med helgen insats har polisen nu 14 personer anhållna och häktade. Misstänkta för bland annat mord, mordförsök, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Läs även: – Tolv skjutningar i Södertälje 2022 – Sex med dödlig utgång

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 oktober 2022 15:48
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 16:21

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)