Företag i fokus:

Annons

Petra nomineras till Svenska hjältar – ”Otroligt hedrad”

petra

Foto: Alex Ataseven.

I fjol uppmärksammade Telgenytt eldsjälen Petra Jacob som aktivt satsar på ungdomar i utsatta områden.

Nu uppmärksammas Jacob för sina fantastiska insatser på riksnivå när hon nomineras till Svenska hjältar.

– Jag känner mig otroligt hedrad för nomineringen, säger grundaren för Lebi Skol IF, Petra Jacob, till Telgenytt.

Svenska hjältar är ett initiativ av Aftonbladet och startades för drygt 15 år sedan. Varje år uppmärksammas personer som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet och prisas under en gala som hålls i december.

Nu riktas strålkastarljuset mot eldsjälen, Petra Jacob, som lyckats locka till sig hundratals ungdomar i utsatta områden – genom projektet Lebi Skol IF.

– Jag blev chockad faktiskt och först trodde jag det var en av mina bröder som drev med mig. Vi brukar skämta mycket mellan varandra, säger hon till Telgenytt.

Svenska Hjältar-galan från Cirkus i Stockholm vid ett tidigare tillfälle. Pressbild.

Men ganska snabbt insåg hon att det var representanter från Aftonbladet som kontaktade henne och inte något påhitt. Då kände hon omgående en stor tacksamhet över att de vill belysa vikten i deras dagliga arbete.

– Den här nomineringen symboliserar hopp och ljus för våra undsomsledare och de unga vi jobbar med idag. Timingen med nomineringen kom väldigt lägligt med tanke på det som händer just nu i Södertälje. Jag må vara nominerad, men de riktiga hjältarna är alla våra fantastiska ungdomsledare och vår områdeskoordinator Lucy Bisso, säger Jacob och fortsätter.

– De är ryggraden i verksamheten och det är tack vare dem som vi kunnat växa från ett utsatt område och skola, till fyra områden och skolor på 2,5 år. Nu inkluderar vi över 250 barn i veckan genom organiserad och regelbunden träning efter skoltid. Jag spricker av stolthet när jag ser deras utveckling och framgång i att vara en bra ledare och förebild för dem yngre barnen, avslutar Petra Jacob.

Svenska hjältar-juryn kommer att utvärdera alla inkomna nomineringar och därefter utse sex hjältar som prisas galan i december.

Läs även: – Efter dödsolyckan i Enhörna – Melvin från Södertälje prisas som Årets Livräddare

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 07:58

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)