Företag i fokus:

Annons

Petra nomineras till Svenska hjältar – ”Otroligt hedrad”

petra

Foto: Alex Ataseven.

I fjol uppmärksammade Telgenytt eldsjälen Petra Jacob som aktivt satsar på ungdomar i utsatta områden.

Nu uppmärksammas Jacob för sina fantastiska insatser på riksnivå när hon nomineras till Svenska hjältar.

– Jag känner mig otroligt hedrad för nomineringen, säger grundaren för Lebi Skol IF, Petra Jacob, till Telgenytt.

Svenska hjältar är ett initiativ av Aftonbladet och startades för drygt 15 år sedan. Varje år uppmärksammas personer som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet och prisas under en gala som hålls i december.

Nu riktas strålkastarljuset mot eldsjälen, Petra Jacob, som lyckats locka till sig hundratals ungdomar i utsatta områden – genom projektet Lebi Skol IF.

– Jag blev chockad faktiskt och först trodde jag det var en av mina bröder som drev med mig. Vi brukar skämta mycket mellan varandra, säger hon till Telgenytt.

Svenska Hjältar-galan från Cirkus i Stockholm vid ett tidigare tillfälle. Pressbild.

Men ganska snabbt insåg hon att det var representanter från Aftonbladet som kontaktade henne och inte något påhitt. Då kände hon omgående en stor tacksamhet över att de vill belysa vikten i deras dagliga arbete.

– Den här nomineringen symboliserar hopp och ljus för våra undsomsledare och de unga vi jobbar med idag. Timingen med nomineringen kom väldigt lägligt med tanke på det som händer just nu i Södertälje. Jag må vara nominerad, men de riktiga hjältarna är alla våra fantastiska ungdomsledare och vår områdeskoordinator Lucy Bisso, säger Jacob och fortsätter.

– De är ryggraden i verksamheten och det är tack vare dem som vi kunnat växa från ett utsatt område och skola, till fyra områden och skolor på 2,5 år. Nu inkluderar vi över 250 barn i veckan genom organiserad och regelbunden träning efter skoltid. Jag spricker av stolthet när jag ser deras utveckling och framgång i att vara en bra ledare och förebild för dem yngre barnen, avslutar Petra Jacob.

Svenska hjältar-juryn kommer att utvärdera alla inkomna nomineringar och därefter utse sex hjältar som prisas galan i december.

Läs även: – Efter dödsolyckan i Enhörna – Melvin från Södertälje prisas som Årets Livräddare

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 18 oktober 2022 07:58

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors