Företag i fokus:

14-åring stoppades av polis – Bar på skarpladdad pistol

Polisen

Foto: Shamash Oyal.

Fem skjutningar under loppet av två veckor, tre med dödligt utgång.

Oron av att våldet eskalerar sprider sig bland Södertäljeborna samtidigt som Lt rapporterar att en 14-åring pojke stoppats av polis med en skarpladdad pistol.

– Huvudfokuset är att den unge personen omhändertas av oss omedelbart och överlämnas till socialtjänsten. Därefter äger de insatsen och åtgärderna kring honom, eftersom han inte är straffmyndig, säger Calle Kos, förundersökningsledare i ungdomsgruppen hos Södertäljepolisen till Lt. 

I samband med den våldsspiral som slagit ner i Södertälje har stora polisiära resurser skickats till staden för att få bukt på problemet. Så sent som i tisdags var även avgående statsministern, Magdalena Andersson, på besök i Södertälje där hon uttryckte sin oro.

– Vi måste kyla ned läget här och nu, men sen måste vi långsiktigt jobba emot gängen, sade Andersson(S) under besöket i Stadshuset.

Nu framkommer det uppgifter till Lt att en minderårig pojke stoppades med en skarpladdad pistol under fredagen föregående vecka. Men om pojken har en koppling till konflikten som pågår i Södertälje är i nuläget oklart. 

– Att en person under 15 år åker runt med ett vapen i närheten av konflikten, det är klart att det finns vissa teorier om att det ingår i konflikten, säger Kos till tidningen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 13 oktober 2022 04:00
Senast uppdaterad: 14 oktober 2022 14:23

Södertäljebon skrapade fram 100 000 på Triss

Gun

Södertäljebor Gunilla
Foto: Svenska Spel

Gunilla från Södertälje skrapade fram 100 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu ser hon fram emot att bjuda familjen på drömresan.

Under söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon blev Gunilla från Södertälje 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss.

Det lyckosamma ögonblicket kom när hon och hennes sambo Jaime deltog i programmet och skrapade fram storvinsten. Vinstpengarna har de bestämt ska användas till en välbehövlig familjesemester i Marbella.

– Jag ska ta med min syster och sambo på en resa till Marbella. Där kommer vi sola, bada, shoppa och leva livet, berättar Gunilla.

(Annonslänk)

Gunillas tur började en vanlig dag i november när hon på väg hem från jobbet köpte den vinnande Trisslotten på Pressbyrån vid Södra Station i Södertälje.

– Jag satt på pendeltåget på väg hem när jag skrapade Trisslotten. När jag såg tre tv-symboler ville jag bara ställa mig upp och skrika ut i glädje men jag fick hålla tillbaka, berättar Gunilla skrattandes.

Daniel Arnkvist, kommunikatör för Svenska Spel Tur, var på plats under sändningen för att gratulera det glada paret till vinsten. Gunillas och Jaimes framgångsrika tv-skrap blev inte bara en ekonomisk vinst utan även biljetten till en oförglömlig familjeresa.

– Det blev ett otroligt härligt avslut på helgen. Gunilla är den andra personen från Södertälje som skrapat Triss i tv 2024, stort grattis, säger Daniel Arnkvist.

Gunilla skrapade fram 100 000 kronor i söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon.
Foto: Svenska Spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors