Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Tonåringar häktas för mordet i Saltskog

Montage Alex Ataseven

Läsarbild

Två tonåringar greps och anhölls i helgen, misstänkta för dödsskjutningen i Saltskog föregående vecka. Nu har båda häktats misstänkta för mord samt mordförsök.

Klockan hade precis passar 18:00 när fyra maskerade personer på moped avlossade flera skott, med vad som tros vara ett automatvapen, mot två unga män. En 19-åring avled på plats en 16-åring skadades allvarligt.

Kort efter skjutningen hittades det misstänkta flyktfordonet av polisryttare och resulterade i att två unga män anhölls för dödsskjutningen.

Läsarbild.

Lördagen den 8 oktober gjorde polisen ett tillslag mot en adress i Saltskog där två personer greps och begärdes häktade under tisdagen, misstänkta för grovt vapenbrott. Männen, som är i 20-års åldern, är kända av polis sedan tidigare och misstänks ha en koppling till det eskalerade våldet i Södertälje.

– I nuläget bedömer vi dock att ärendet kan kopplas till den aktuella konfliktsituation som råder i Södertälje, säger kammaråklagare Patrik Viklund till DN.

Under dagen beslutade domstolen att även häkta de två tonåringar som greps och misstänktes för dödskjutningen i Saltskog.

Totalt sitter nu sex unga män häktade misstänkta för tre mordärenden.

Läs även – Kan ha vilselett polisen – Minuter före skjutningen i Saltskog

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 oktober 2022 15:57
Senast uppdaterad: 10 maj 2023 01:25

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors