Företag i fokus:

Annons

Skjutningarna och morden är en effekt av dåligt förd politik

DE1680AF-8011-49B0-AE21-E4356C86A20A

Foto: Alex Ataseven.

Det är högst beklagligt att tonåringar, barn, dödar varandra. Jag lider med familjerna som förlorar sina barn i det meningslösa våldet.

Jag lider även med alla medborgarna i vår stad som satts i skräck. Medborgare som inte längre vågar röra sig fritt i staden, oavsett tid på dygnet.  

Problemen med utanförskap är inget nytt, de kommer inte som en blixt från klar himmel. Problematiken som finns i områdena som ”krigar” mot varandra, öppet på våra gator, är något kommunledningen känt till. 

Skjutningarna och morden är en effekt av dåligt förd politik som lett till utanförskap och felsatsningar som gjorts av kommunledningen under många år.

”Spökjakten som kommunledningen sysslar med kan liknas med att skjuta mygg med kanoner.”

Felsatsningar som kan nämnas är bland annat jakten på spöken som kommunen ägnar sig åt. Och med detta menar jag självklart alla miljoner kronor som kommunen satsar på att bakgrundsgranska alla sina anställda. Spökjakten som kommunledningen sysslar med kan liknas med att skjuta mygg med kanoner.

Miljonerna som kommunen sätter sprätt på i spökjakten är en grov felsatsning och kanske en olaglig sådan, det återstår att se då granskningen är JO-anmäld.

Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

Ungdomar som misslyckats med sin skolgång i Södertäljes skolor används som verktyg i kriget om narkotikan. 

”Ungdomarna hamnar i klorna på kriminella och blir utnyttjade”

Barnen som hamnar snett har också mål i livet, men hjälpmedlen att ta sig dit är defekta och bristfälliga. Därför väljer vissa ungdomar en annan väg, den snabba och farliga vägen. Ungdomarna hamnar i klorna på kriminella och blir utnyttjade på olika sätt. 

Kommunledningen med Boel Godner (S) i spetsen har misslyckats fatalt. Allt prat om att förebygga organiserad brottslighet har inte varit annat än tomt prat. Boel Godner har jagat spöken i stadshuset istället för att arbeta långsiktigt och förebyggande i socialt utsatta områden. Resultatet av detta är att narkotikan, skjutvapnen och kriminaliteten flödar fritt på gatorna i vårt Södertälje. 

Miljonerna hade med all säkerhet gjort mer nytta i skolans budget.

Zeljka

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 oktober 2022 09:25
Senast uppdaterad: 9 oktober 2022 09:26

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors