Företag i fokus:

Annons

Skjutningarna och morden är en effekt av dåligt förd politik

DE1680AF-8011-49B0-AE21-E4356C86A20A

Foto: Alex Ataseven.

Det är högst beklagligt att tonåringar, barn, dödar varandra. Jag lider med familjerna som förlorar sina barn i det meningslösa våldet.

Jag lider även med alla medborgarna i vår stad som satts i skräck. Medborgare som inte längre vågar röra sig fritt i staden, oavsett tid på dygnet.  

Problemen med utanförskap är inget nytt, de kommer inte som en blixt från klar himmel. Problematiken som finns i områdena som ”krigar” mot varandra, öppet på våra gator, är något kommunledningen känt till. 

Skjutningarna och morden är en effekt av dåligt förd politik som lett till utanförskap och felsatsningar som gjorts av kommunledningen under många år.

”Spökjakten som kommunledningen sysslar med kan liknas med att skjuta mygg med kanoner.”

Felsatsningar som kan nämnas är bland annat jakten på spöken som kommunen ägnar sig åt. Och med detta menar jag självklart alla miljoner kronor som kommunen satsar på att bakgrundsgranska alla sina anställda. Spökjakten som kommunledningen sysslar med kan liknas med att skjuta mygg med kanoner.

Miljonerna som kommunen sätter sprätt på i spökjakten är en grov felsatsning och kanske en olaglig sådan, det återstår att se då granskningen är JO-anmäld.

Södertälje kommun. Foto: Alex Ataseven.

Ungdomar som misslyckats med sin skolgång i Södertäljes skolor används som verktyg i kriget om narkotikan. 

”Ungdomarna hamnar i klorna på kriminella och blir utnyttjade”

Barnen som hamnar snett har också mål i livet, men hjälpmedlen att ta sig dit är defekta och bristfälliga. Därför väljer vissa ungdomar en annan väg, den snabba och farliga vägen. Ungdomarna hamnar i klorna på kriminella och blir utnyttjade på olika sätt. 

Kommunledningen med Boel Godner (S) i spetsen har misslyckats fatalt. Allt prat om att förebygga organiserad brottslighet har inte varit annat än tomt prat. Boel Godner har jagat spöken i stadshuset istället för att arbeta långsiktigt och förebyggande i socialt utsatta områden. Resultatet av detta är att narkotikan, skjutvapnen och kriminaliteten flödar fritt på gatorna i vårt Södertälje. 

Miljonerna hade med all säkerhet gjort mer nytta i skolans budget.

Zeljka

Text:

Detta är en insändare! Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 oktober 2022 09:25
Senast uppdaterad: 9 oktober 2022 09:26

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)