Företag i fokus:

Annons

JUST NU: Ung man gripen för mordet på 41-åringen

polis (2)

Foto: Shamsh Oyal.

En ung man har gripits för mordet på 41-åringen som sköts till döds med flera skott i Ronna den 1 oktober. Det rapporter Lt på torsdagsförmiddagen.

41-årigen som sköts till döds på öppen gata tros ha skjutits till döds av misstag och att en annan person var den tilltänkta måltavlan. Den misstänkte som nu är gripen ska enligt tidningen vara en 17-åring man som greps igår kväll, eventuellt natten mot torsdagen, samt vara känd av polisen sedan tidigare.

Polisens tekniker på plats efter dödskjutningen i Ronna den 1 oktober. Foto: Shamash Oyal.

Kort efter mordet ska en dumpad el-sparkcykeln ha hittats i Lina som polisen misstänker ha använts vid mordet på 41-åringen.

Det intensiva polisarbetet har resulterat i att flera tonåringar gripits efter helgens två dödskjutningar. Först greps fyra unga män, varav tre häktades, två 18-åringar och en 16-åring, misstänkta för mordet på 19-åringen som sköts till döds fredagen den 30 september.

Nu har polisen gripit ytterligare en person för mord. Denna gång gäller misstanken om lördagens dödskjutning där en 17-åring man gripits misstänkt för mordet på 41-åringen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2022 09:15
Senast uppdaterad: 6 oktober 2022 10:45

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)