Företag i fokus:

Annons

Boende efter skjutningen i Saltskog – ”Väldigt tråkigt”

308646515_801625254485309_5991841940782807606_n

Leandro Steinnagel med dottern Izabelle. Foto: Alex Ataseven.

Det är nu en vecka sedan skottlossningen i Saltskog inträffade där en person sköts och fördes till sjukhus för vård. Bara dagarna senare sköts en annan person i stadsdelen Ronna.

De båda personerna, som tros vara i 20-årsåldern, klarade sig med lindriga skador. Nu uttrycker boende sin oro efter skjutningarna som sker mitt bland barnfamiljer.

– Jag blev riktigt rädd, säger småbarnsföräldern Leandro Steinnagel, som bor ett stenkast från där skjutningen inträffade, till Telgenytt.

Klockan var strax innan 20:00 på fredagskvällen som en okänd gärningsperson avlossade flera skott mot en ung man i 20-årsåldern. Mannen skadades lindrigt, men flera förlupna kulor träffade en bil och Allaktivitetshuset där fler personer befann sig, varav en person var sekunder från att träffas.

Skjutningen i Ronna den 28 september. Foto: Shamash Oyal.

– Jag trodde att det först var ett skämt, men sedan när jag insåg att det var på riktigt blev jag riktigt rädd eftersom jag själv har barn som rör sig i området, säger Leandro.

I samband med skottlossningen uppmärksammades flera personer springa från platsen, men fortfarande är ingen person gripen misstänkt för mordförsöket.

– Det känns overkligt och väldigt tråkigt, men samtidigt har det varit en tidsfråga innan det skulle hända, säger Leandro Steinnagel som anser att vuxna i område bör engagera sig i förebyggande syfte.

Läs även: – Nio skjutningar i Södertälje 2022 – Tre med dödlig utgång

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2022 16:59
Senast uppdaterad: 30 september 2022 16:59

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors