Företag i fokus:

Annons

Telge Nät chockhöjer priset på värme i Södertälje

Telge nät

Foto: Alex Ataseven.

De senaste fem åren har prisnivån på fjärrvärme varit stabil med låga justeringar på mellan 0–1 % per år.

Nu meddelar det kommunala bolaget Telge Nät att en kraftig prishöjning med 4,8 procent kommer att ske från och med januari 2023.

– Vi ligger helt i linje med vad vi vill leverera, säger Jeanette Torefeldt, Chef Affärsutveckling och Storkund på Telge Nät i ett pressmeddelande under torsdagen.

Anledningen till den kraftiga höjningen är enligt bolaget kraftiga ökade kostnader för bränsle, transporter och insatsvaror i produktionen, men även dyrare pris på el, utsläppsrätter, ökad inflation och räntehöjningar.

Prishöjningen med 4,8 procent på fjärrvärme från Telge Nät sker efter årsskiftet, januari 2023.

– Med tanke på omständigheterna överlag i marknaden just nu så känner vi oss ändå nöjda med att vi inte behöver höja mer än de 4,8% som vi nu aviserar om. Detta tyder på att vi ligger helt i linje med vad vi vill leverera och att vi kan vara en långsiktigt trygg och stabil partner, säger Torefeldt.

Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till uppemot 100 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2022 13:27
Senast uppdaterad: 29 september 2022 15:40

JUST NU: Kraftig rökutveckling från lokal

DDFA1242-BD38-4863-8724-784DE919C1FE

Foto: Shamash Oyal.

Räddningstjänsten ryckte ut under torsdagskvällen till Prästgårdsvägen med flera enheter. Enligt uppgifter rapporterades kraftig rökutveckling som drabbat flera boende.

Det var vid 19-tiden i Geneta Centrum som SOS Alarm fick rapporter om en misstänkt skorstensbrand och beordrade flera räddningsstationer till adressen.

Initialt misstänktes det röra sig om en soteld eller skorstensbrand.

– Flera stationer har ryckt ut, Södertälje är redan på plats. Det är ännu oklart om det handlar om en lokal eller en restaurang. Kan eventuellt för sig om en skorstensbrand, säger en representant för räddningstjänsten till Telgneytt.

Räddningstjänsten på plats i Geneta Centrum. Foto: Shamash Oyal

Än så länge är det dock oklart vad som orsakat rökutvecklingen. Boende i närheten har uttryckt sina observationer till Telgneytt, där några beskriver röken som liknande den från bränd plast. Flera boende har drabbats till följd av att röklukten trängt sig in i flera bostäder i området.

Inga rapporter om personskador eller allvarliga incidenter har rapporterats, och situationen övervakas noggrant av räddningstjänsten.

Texten uppdateras.

Läsarbild:

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 19:44
Senast uppdaterad: 7 december 2023 20:09

Södertäljepolisen: – ”Vi har mycket mer våld än Italien”

Polis

Foto: Shamash Oyal

I ett försök att få bukt med den tilltagande organiserade brottsligheten i kommunen vänder sig nu Södertäljepolisen till Italien för att hämta inspiration och expertkunskap.

Polisen ser stora likheter mellan brottsligheten i Södertälje och den som länge härjat i delar av Italien. Det rapporterar SVT Nyheter i Södertälje. Även om den organiserade brottsligheten ännu inte fått samma fäste här som i vissa italienska regioner, menar Torbjörn Hermansson, samordnare mot den organiserade brottsligheten i Södertälje, att det finns mycket att lära av italienarnas långa erfarenhet av att bekämpa exempelvis maffian.

Julkassen: Ett samarbete mellan Telgenytt och St: Afrems ortodoxa kyrka.

– Som tur har den organiserade brottsligheten inte hunnit så långt i Sverige än, men vi har mycket mer våld än Italien och andra europeiska länder, säger Torbjörn Hermansson till SVT Nyheter.

Redan i vår väntas italienska maffiaexperter besöka Södertälje för att hjälpa polisen att kartlägga problembilden och hitta nya vägar framåt i det brottsförebyggande arbetet.

Samarbetet med Italien är unikt och polisen ser det som ett viktigt led i att vända den negativa trenden och få bukt med den organiserade brottsligheten.

Skribent: Lucas T.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 7 december 2023 18:52
Senast uppdaterad: 7 december 2023 18:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors