Företag i fokus:

Annons

Han lanserar ny bok – Mitt under pågående hotellbygge

Montage Alex Ataseven

Hotelldirektören Steffen Sanders med sin nya barnbok. Foto: Alex Ataseven.

Att sitta still och luta sig tillbaka är inget hotelldirektören föredrar.

Från bokningschef på Radison Blue, till hotelldirektör på Elits nya 500-miljoners satsning i Södertälje, och nu lanseringen av en helt ny barnbok.

Till hösten är lyxhotellet Elite, i Astras gamla huvudkontor, planerad att stå klart för att erbjuda flera faciliteter såsom uppvärmda utomhuspooler och turkiskt hamam.

Hotelldirektören Steffen Sanders har, trots händerna fulla med arbete och förberedelser inför premiären, lyckats skriva en barnbok som nyligen lanserades.

– Jag har en krävande vardag som hotelldirektör, och det är mycket fokus på gästnöjdhet, ledarskap, arbetsmiljö, ekonomiska nyckeltal, uppföljningar med mera, så det är härligt och meditativt att kunna få göra någonting helt annat på fritiden. Att skriva barnböcker är som att kunna fly till en helt annan värld, och att kunna koppla av, berättar hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

I en alltmer digital värld, där allt yngre barn brukar titta mycket på tv och har egna mobiltelefoner, anser Steffen att det är särskilt viktigt att barn ska kunna få läsa riktiga, fysiska böcker.

Med boken ”Saga på Ölandsgatan”, som tagit över ett år att skriva, vill han bland annat hjälpa barn att bättre kunna förstå sina syskon och att hantera generella utmanande situationer som uppstår.

– Att läsa böcker tidigt kan forma stora delar av ens barndom, och jag skulle gärna vilja bidra till att kunna förgyllas några barns barndom. Jag är själv uppvuxen med två syskon, precis som Saga, huvudkaraktären i boken, och mycket av det som Saga upplever i boken är självupplevd och bygger på mina egna erfarenheter som barn, säger Sanders.

Boken har även signerats och sponsrats till SFI-verksamheter, nyanlända, ekonomiskt utsatta familjer och familjer med begränsade ekonomiska medel. Detta för att väcka läslusten hos barn genom att de får en alldeles egen bok.

– Jag anser att böcker är viktiga för framför allt barn. Böcker gör det roligt att lära sig ett nytt språk, och att kunna bygga på ordförrådet, säger han

För Steffen var barnböcker ett redskap att lära sig svenska som barn och nu hoppas han att hans barnbok kan hjälpa andra att lära sig det svenska språket.

– Om man som barn läser många böcker utvecklas man i större utsträckning. Man har mer empati, bättre förståelse för andra människor och andras beteenden, kan sätta ord på känslor, uttrycka sig bättre, lära sig främmande språk på ett enklare sätt, och har bättre chanser i skolan och på arbetsmarknaden, säger hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

Läs även: – ”Hotellgrundaren har avlidit – Hann inte uppleva sitt nya projekt i Södertälje”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 20:14
Senast uppdaterad: 28 september 2022 20:14

Mor och dotter vann finalen med sina goda chips

tStockholm_IMG_1957_Foto_Liza_Simonsson

Sen och Linn Gustafsson. Pressbild: Liza Simonsson.

Med svenskodlade lupinbönor, svarta bönor och gröna ärtor som huvudråvaror, vann mor och dotter finalen i Ät!Stockhom på Södertälje Science Park.

Föregående vecka hölls en finalen i Ät!Stockhom som arrangerade för tredje året i rad. En tävling med syfte att uppmärksamma nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror.

Total deltog 14 lag i finalen på Södertälje Science Park den 22 november som arrangeras Region Stockholm, Länsstyrelsen i Stockholm och Södertälje kommun genom MatLust Utvecklingsnod. När juryn hade sagt sitt stod Sen och Linn Gustafsson, mor och dotter från Tempechips på svenska baljväxter från Hallstavik Tempe som vinnare.

En krispig skönhet som är lätt att tycka om. Passar i många sammanhang, såväl som snacks som i matlagning. Ett lätt sätt för gammal som ung att äta och uppskatta grödor som är viktiga för hållbara växtföljder. Stor marknadspotential som en mer hälsosam utmanare inom sitt segment.”, löd motiveringen.

På andra, respektive tredje plats, kom Eat for Change med Svensk sambosa och Kocken & Grisen med den bredbara salamin Bre-Hot. Priserna delades bland annat ut av kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, Boel Godner (S).

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 09:41

Skola i Södertälje granskas – DO kräver svar av kommunen

skola-elever-larare

Foto: Pexels

Diskrimineringsombudsmannen, DO, har tagit emot en anmälan om en elev på Soldalaskolan och bedömer att fallet ska granskas.

Nu begär DO att kommunen svarar på frågor kring anklagelserna som förts mot skolan.

Under en längre period har en vårdnadshavare framfört särskilda önskemål till skolans ansvariga för att barnet ska få en fungerande skolgång. Men enligt DO-anmälan ska föräldern blivit ignorerad av både den tidigare rektor och nuvarande som sällan svarat på mail.

I anmälan framförs kritik mot skolan om den bristande hanteringen av ärendet och bland annat har barnet nekats utredning om särskilt stöd. Skolan ska enligt uppgifter gjort vissa anpassningar, men ska enligt vårdnadshavaren inte vara tillräckliga.

Vid ett fall ska barnet ha utsatt sig själv för fara genom att plocka bort en takplatta och därefter klättrat in ventilationssystemet.

Mot bakgrund av vad som framkommit i anmälan beslutade Diskrimineringsombudsmannen att inleda en tillsyn och begär ett skriftligt svar från Södertälje kommun.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 08:52
Senast uppdaterad: 28 november 2022 08:52

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)