Företag i fokus:

Han lanserar ny bok – Mitt under pågående hotellbygge

Montage Alex Ataseven

Hotelldirektören Steffen Sanders med sin nya barnbok. Foto: Alex Ataseven.

Att sitta still och luta sig tillbaka är inget hotelldirektören föredrar.

Från bokningschef på Radison Blue, till hotelldirektör på Elits nya 500-miljoners satsning i Södertälje, och nu lanseringen av en helt ny barnbok.

Till hösten är lyxhotellet Elite, i Astras gamla huvudkontor, planerad att stå klart för att erbjuda flera faciliteter såsom uppvärmda utomhuspooler och turkiskt hamam.

Hotelldirektören Steffen Sanders har, trots händerna fulla med arbete och förberedelser inför premiären, lyckats skriva en barnbok som nyligen lanserades.

– Jag har en krävande vardag som hotelldirektör, och det är mycket fokus på gästnöjdhet, ledarskap, arbetsmiljö, ekonomiska nyckeltal, uppföljningar med mera, så det är härligt och meditativt att kunna få göra någonting helt annat på fritiden. Att skriva barnböcker är som att kunna fly till en helt annan värld, och att kunna koppla av, berättar hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

I en alltmer digital värld, där allt yngre barn brukar titta mycket på tv och har egna mobiltelefoner, anser Steffen att det är särskilt viktigt att barn ska kunna få läsa riktiga, fysiska böcker.

Med boken ”Saga på Ölandsgatan”, som tagit över ett år att skriva, vill han bland annat hjälpa barn att bättre kunna förstå sina syskon och att hantera generella utmanande situationer som uppstår.

– Att läsa böcker tidigt kan forma stora delar av ens barndom, och jag skulle gärna vilja bidra till att kunna förgyllas några barns barndom. Jag är själv uppvuxen med två syskon, precis som Saga, huvudkaraktären i boken, och mycket av det som Saga upplever i boken är självupplevd och bygger på mina egna erfarenheter som barn, säger Sanders.

Boken har även signerats och sponsrats till SFI-verksamheter, nyanlända, ekonomiskt utsatta familjer och familjer med begränsade ekonomiska medel. Detta för att väcka läslusten hos barn genom att de får en alldeles egen bok.

– Jag anser att böcker är viktiga för framför allt barn. Böcker gör det roligt att lära sig ett nytt språk, och att kunna bygga på ordförrådet, säger han

För Steffen var barnböcker ett redskap att lära sig svenska som barn och nu hoppas han att hans barnbok kan hjälpa andra att lära sig det svenska språket.

– Om man som barn läser många böcker utvecklas man i större utsträckning. Man har mer empati, bättre förståelse för andra människor och andras beteenden, kan sätta ord på känslor, uttrycka sig bättre, lära sig främmande språk på ett enklare sätt, och har bättre chanser i skolan och på arbetsmarknaden, säger hotelldirektören Steffen Sanders till Telgenytt.

Läs även: – ”Hotellgrundaren har avlidit – Hann inte uppleva sitt nya projekt i Södertälje”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 september 2022 20:14
Senast uppdaterad: 28 september 2022 20:14

Ny tuff utmaning väntar – mot tidigare samarbetsklubben

Niklas-Ohlstrom

Niklas Ohlström. Foto: RG media foto

Säsongen 2016/2017 kommer för alltid att etsas in i historien som det året Växjö, för första gången, nådde hela vägen till en SM-final. De sjudande finalerna, som tidigare dominerats av Falun och Storvreta, fick nu sällskap av ett nytt lag på den stora scenen. Växjö, som gjorde sin SSL-debut 2013, valde en annorlunda väg genom att satsa på unga, lovande spelare i stället för dyra värvningar.

En central del av Växjös strategi innefattade ett givande samarbete med Nykvarn, där unga talanger fick möjligheten att kliva in i SSL-spel genom att gå över till Växjö. Vid den tiden befann sig Nykvarn i division 1 och såg stolt på när deras egna produkter testade vingarna i den högsta ligan.

Det var inledningsvis Markus Jonsson och Valdemar Ahlroth som tog det stora klivet. Efter några säsonger anslöt även Filip Ceder och Karljohan Ahlroth till Växjö. Resultatet av detta partnerskap blev en imponerande utveckling, vilket resulterade i att laget nådde slutspel varje säsong.I den minnesvärda SM-finalen 2017 fylldes Avicii Arena av stolta supportrar från Nykvarn när Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson och Filip Ceder (tidigare Karlsson) representerade Växjö mot IBF Falun.

För dessa Nykvarnfostrade spelare avslutades resan med silvermedaljer. Nykvarn har fortsatt att fostra spelare som har gjort avtryck i Växjö. Simon Westgärds, Lucas Rigogiannis och Kevin Rigogiannis har alla tidigare representerat Växjö och bidragit till lagets framgångar. Dessutom har Daniel Johansson representerat Växjö men som är fostrad i Gnesta.

Nu står de inför sin forna klubb i vad som utlovar att bli en intensiv batalj mellan två offensivt inriktade lag.

Växjö med ny framstående tränare från Finland
Inför den här säsongen har Växjö lockat till sig en ny tränare vid namn Jyri Korsman, som tidigare tränat Floorball Köniz i Schweiz. Den erfarne finländaren har en imponerande bakgrund, inklusive rollen som assisterande tränare för det finska U19-landslaget och det australiensiska landslaget. Han står nu redo att leda en trupp med gedigen erfarenhet.

Samtliga spelare har spelat i Växsjö.
Övre raden från vänster: Simon Westgärds, Kevin Rigogiannis, Lucas Rigogiannis, Daniel Johansson
Nedre raden från vänster: Valdemar Ahlroth, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson, Filip Ceder

Under föregående säsong nådde Växjö semifinalserien, där de tyvärr besegrades av Storvreta efter en intensiv semifinalserie som avgjordes i match 7. Inför den nuvarande säsongen har laget startat starkt. Först en tuff straffvinst mot Mullsjö med siffrorna 6–5 och därefter en övertygande seger borta mot Helsingborg med 9–4. Det är tydligt att Växjö siktar på att bygga vidare på föregående framgångar och att tränare Korsman har fört med sig en vinnande inställning och internationell erfarenhet till laget.

Vändningen efter avstängningen
Kvällen före den mycket efterlängtade hemmapremiären damp chockbeskedet ner: Lucas Rigogiannis skulle avtjäna en tre matcher lång avstängning på grund av en tackling på IBF Faluns Simon Cederström. Men glädjen spreds som en löpeld när Nykvarns överklagan framgångsrikt passerade genom instanserna, och Lucas’ avstängning reducerades till endast en match, mot Storvreta. Det betyder att hemmapubliken ändå får uppleva Lucas Rigogiannis i spel när laget möter Växjö.

Inför den kommande matchen
Nykvarn, som ställts mot två av innebandyvärldens giganter i säsongens inledning, har nu fått en välbehövlig paus för att samla krafterna inför den kommande matchen. Med Lucas Rigogiannis tillbaka i laget finns det hopp om en stark prestation. Dock är det en osäkerhet kring Niklas Ohlströms deltagande i hemmamatchen.
Ohlström, som tvingades kliva av matchen mot Storvreta på grund av en lårkänning, har testat under veckan, men det återstår att se om han är redo att spela på söndag. Publiken håller andan i förväntan på att få se sitt lag kämpa på hemmaplan.

Matchinfo
Plats: Furuborghallen
Tid: 17:00
När: söndag 1 oktober
Biljetter finns at köpa här
Matchen sänds även via Sportexpressen

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 14:55
Senast uppdaterad: 30 september 2023 15:04

BILDEXTRA: Välfyllt när SSK hade hemmapremiär

5442A2E8-64AE-4409-A617-DEA1D1B464EB

Foto: Shamash Oyal

Lagledare Ove Karlsson på väg att lämna över en sista matchtröja till Dragan (#84), SSKspelaren Jacob Dahlström på väg att överräcka blomsterkvast

Dragan Umicevic avtackas efter en lång hockeykarriär, till höger i bild hans hustru Giovanna Umicevic. Foto: Shamash Oyal

SSK:s klubbdirektör höll tal till Dragans ära, här tillsammans med barnen Bianca och Luca

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 september 2023 13:17
Senast uppdaterad: 30 september 2023 14:11

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors