Företag i fokus:

Hotellgrundaren har avlidit – Hann inte uppleva sitt nya projekt i Södertälje

Montage Alex Ataseven

Bicky Chakraborty blev 78 år gammal. Foto: Pressbild/Alex Ataseven

Hotellentreprenören Bicky Chakraborty som grundade Elite och nyligen investerat en halv miljard på nytt hotell i Södertälje har avlidit efter en tids sjukdom.

Det uppger hotellkedjan i ett pressmeddelande.

”Det är med stor sorg vi tvingas meddela att vår älskade Bicky avlidit efter en tids sjukdom. Han somnade stilla in i sitt hem omgiven av sin familj. Bicky var inte bara en känd och framgångsrik hotellentreprenör utan också en älskad make, pappa, svärfar och morfar.”, skriver familjen Chakraborty i ett pressmeddelande

Bicky grundade hotellkedjan Elite Hotels of Sweden och The Bishop´s Arms som student för cirka 40 år sedan och ägde fram till sin död.

Hans hotellimperium besår av ett 40-tal hotell runt om i Sverige, men var även en välkänd näringslivsprofil och väldigt engagerad inom tennis.

Bicky Chakraborty tilldelades flera utmärkelser under sin tid som verksam företagare. Ett av de uppmärksammade utmärkelserna var Hans Majestät Konungens medalj i 12:e storleken i serafimerordens bandv år 2012.

Hotellet i Södertälje är planerad att stå klart hösten 2022.

Bicky Chakraborty blev 78 år gammal.

Läs: Utomhuspool när Elite står klart – Han blir nya chefen för lyxhotellet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 augusti 2022 08:51
Senast uppdaterad: 30 augusti 2022 09:26

Södertäljebon skrapade fram 100 000 på Triss

Gun

Södertäljebor Gunilla
Foto: Svenska Spel

Gunilla från Södertälje skrapade fram 100 000 kronor på Triss i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu ser hon fram emot att bjuda familjen på drömresan.

Under söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon blev Gunilla från Södertälje 100 000 kronor rikare efter att ha skrapat Triss.

Det lyckosamma ögonblicket kom när hon och hennes sambo Jaime deltog i programmet och skrapade fram storvinsten. Vinstpengarna har de bestämt ska användas till en välbehövlig familjesemester i Marbella.

– Jag ska ta med min syster och sambo på en resa till Marbella. Där kommer vi sola, bada, shoppa och leva livet, berättar Gunilla.

(Annonslänk)

Gunillas tur började en vanlig dag i november när hon på väg hem från jobbet köpte den vinnande Trisslotten på Pressbyrån vid Södra Station i Södertälje.

– Jag satt på pendeltåget på väg hem när jag skrapade Trisslotten. När jag såg tre tv-symboler ville jag bara ställa mig upp och skrika ut i glädje men jag fick hålla tillbaka, berättar Gunilla skrattandes.

Daniel Arnkvist, kommunikatör för Svenska Spel Tur, var på plats under sändningen för att gratulera det glada paret till vinsten. Gunillas och Jaimes framgångsrika tv-skrap blev inte bara en ekonomisk vinst utan även biljetten till en oförglömlig familjeresa.

– Det blev ett otroligt härligt avslut på helgen. Gunilla är den andra personen från Södertälje som skrapat Triss i tv 2024, stort grattis, säger Daniel Arnkvist.

Gunilla skrapade fram 100 000 kronor i söndagens avsnitt av TV4 Nyhetsmorgon.
Foto: Svenska Spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 14:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors