Företag i fokus:

Södertälje sjukhus får ny vd – ”Har en gedigen bakgrund”

gerber-ekblom-anna_0019-220922-liggande (1)

Bild: Södertälje Sjukhus.

Tidigare i år beslutade Christophe Pedroletti att lämna sin roll som verkställande direktör för Södertälje sjukhus för nytt uppdrag för Danderyds sjukhus.

Nu tillsätter sjukhusets styrelse Anna Gerber Ekblom för att axla rollen som sjukhusets nya VD.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda verksamheten vid Södertälje sjukhus. Det är ett komplett akutsjukhus med stort engagemang och goda förutsättningar för samverkan med andra vårdgivare och lokalsamhället, säger Anna Gerber Ekblom till Södertälje sjukhus.

Ekblom arbetar idag som verksamhetsområdeschef för bland annat handkirurgi, onkologi, infektion, ögon och urologi vid Södersjukhuset. En ledande roll som hon haft sedan 2016, men även haft samordnande operativt ansvar för produktionsplanering och avtal vid Södersjukhuset.

Christophe Pedroletti. Bild: Södertälje Sjukhus.

– Jag är väldigt nöjd över att Anna Gerber Ekblom tar över som verkställande direktör för Södertälje sjukhus. Hon har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården samt forskning och leder idag ett flertal olika specialistområden på ett föredömligt sätt, säger Göran Stiernstedt styrelseordförande vid Södertälje sjukhus AB.

Ekblom har en gedigen bakgrund inom forskning vid Karolinska Institutet och varit legitimerad läkare och specialist i handkirurgi sedan 1993. Hon tillträder tjänsten som sjukhusets verkställande direktör den 1 december 2022.

– Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och alla duktiga medarbetare på Södertälje sjukhus fortsätta att utveckla vår verksamhet som en viktig del av regionens sjukvård.

Läs – Därför lämnar sjukhusets VD – ”Glad och tacksam”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 13:38
Senast uppdaterad: 24 september 2022 13:50

Stor polisinsats efter larm om inbrott

polis

Arkivbild

Vid 18-tiden på kvällen inkom ett larm om inbrott, med oklar adress men med indikationer på att det skett i Ronna/Lina-området. Polisen har bekräftat sin närvaro på plats med flera enheter som svar på larmet.

Enligt uppgifter till Telgenytt är det fortfarande oklart exakt var inbrottet har ägt rum. Polisen är förtegen med detaljer kring insatsen men har bekräftat att man arbetar aktivt i området och att personer förhörs som en del av utredningsarbetet.

– Vi är på plats i Södertälje med anledning av ett misstänkt inbrott. Personer har kontrollerats i området, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Detaljerna kring händelsen och eventuella gripanden eller beslag är ännu oklara. Polisens arbete fortsätter och mer information väntas bli tillgänglig allteftersom utredningen framskrider.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 20:15
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:43

Viktiga poäng står på spel för NIF inför slutspurten

image

#29 Markus Jonsson får se ännu en lagkamrat på skadelistan
Foto: RG Foto-Media

Inför kommande omgång ställs NIF mot tabellsjuan Linköping IBK i Furuborghallen. Det är två lag som kämpar för att befästa sin position i tabellen – Linköping vill inte tappa mer mark i jakten om en slutspelsplats och NIF vill inte dras med i nedflyttningsstriden.

NIF som har ett försprång på 4 poäng före Karlstad och Helsingborg behöver få med sig poäng under söndagen då nästa match på spelschemat är mot Karlstad på bortaplan. Senaste mötet mot Linköping slutade i dubbla förluster – matchen slutade 9–3 till Linköping och NIF:s skickliga bolltrollare Valdemar Ahlroth drog av korsbandet. Frånvaron från Ahlroth har definitivt märkts av både spelmässigt och resultatmässigt.

#23 Hampus Ahrén missar resten av säsongen
Foto: RG Foto-Media

Ännu en tråkig nyhet för hemmapubliken som är på plats i Furuborghallen är att de inte kommer att få se mer av Hampus Ahrén på planen denna säsong. Detta efter att Ahrén skadat sig på sin arbetsplats vilket slutade med operation som gör att han blir borta resterande säsong och det är det största avbräcket för NIF (läs mer här) (https://www.nykvarnsif.se/information-kring-hampus-ahrens-franvaro/) .

Skadelistan har enbart ökat för NIF och flertal spelare har stått med på den men har sedan lyckats komma tillbaka till spel igen. Förutom Ahlroth och Ahrén så blev det klart sedan tidigare att Jesper Lindströms säsong också är över.  Det är 3 tunga namn för NIF som inte är med i slutspurten och det kan ha en avgörande betydelse som kan i värsta fall innebära att de går miste om nytt kontrakt.

Foto: Roland Osbeck

Trotts skadorna på stjärnspelarna så öppnar det upp möjligheter för andra spelare att kliva fram. Spelare som Filip Ceder och Kevin Mattsson är två spelare som publiken kan få se mer av under avslutande omgångarna. Ceder som stod för månadens mål under oktober 2023 mot AIK har inte haft lika mycket speltid under säsongen men det kan bli annorlunda inför söndagen. Mattsson går från klarhet till klarhet och bjuder hemmapubliken på kreativa lösningar.

Söndagens motståndare Linköping har under säsongen gjort ett par överträffande prestationer när man bland annat tagit full pott på hemmaplan mot både Storvreta (1: a) och Falun (2: a). Kan NIF störa Linköping och knipa åt sig 3 poäng i kampen om att säkra nytt kontrakt?

Matchen spelas söndagen den 3 mars kl.17.00 i Furuborghallen.
Säkra din biljett nu här:

Matchen går att se via Sportexpressen TV här:

Text:

Henrik Ojeda

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 19:35
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 19:35

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors