Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SENASTE NYTT: Nytt bolag tar över efter Attendo

Monatge Alex Ataseven

VD Saand, Andreas Sandberg. Montage/Bild: Alex Ataseven/Pressbild.

I helgen kunde Telgenytt avslöja att Attendo väljer att avstå från fortsatt samarbete med Södertälje kommun.

Men nu kan Telgenytt berätta att det etablerade hemtjänstbolaget Saand skrivit avtal med Södertälje kommun och startar verksamheten i december, det meddelar bolaget på sin hemsida.

– Det känns verkligen kul att få komma in med vårt omtyckta arbetssätt och att få göra skillnad för äldre i ännu en kommun. Vi räknar med att anställa drygt 100 personer till organisationen i Södertälje, så det blir en stor enhet, säger VD Andreas Sandberg, i samband med kontraktsskrivningen med kommunen.

Avtalet med Södertälje kommun skrevs på i somras och på sin hemsida meddelar Saand, som bland annat finns i Botkyrka, Västervik och Värmdö inom kort, att rekryteringen redan är i full gång.

Linda Bengtsson, presschef på Attendo, bekräftade för Telgenytt att de lämnar hemtjänsten i Södertälje. Foto: Alex Ataseven / Pressbild.

Nu rapporterar LT att Saand tar över Attendos uppdrag samt att det nya kontraktet, som omfattar 6 000 timmar i månaden, möjligtvis kan bidra till 200 nya tjänster.

– Den första december ska vi vara startklara och innan dess ska vi ha fixat både en lokal och ha anställt minst hundra personer, säger VD Andreas Sandberg till LT.

Vidare berättar Sandberg till tidningen att de redan nu arbetar för fyllt med att rekrytera ny personal, men hur många som rekryteras från Attendo är ännu oklart.

– Vi har börjat gå ut med annonser och vi har haft kontakt med anställda hos företag som tidigare drivit hemtjänst i kommunen. Och så rekryterar vi från lokala arbetsförmedlingar, så klart, säger han till Lt.

Kontraktet med Södertälje kommun börjar gälla den 1 december 2022 och gäller i fyra år.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 8 september 2022 01:13
Senast uppdaterad: 8 september 2022 01:13

Sprängning riktad mot person med tidigare kopplingar till kriminella

IMG_4512

Foto: Shamash Oyal

En man i 30-årsåldern, tidigare kopplad till kriminella kretsar i Södertälje, tros vara måltavlan för sprängdåden i ett villaområde vid Västergård, rapporterar Lt.

Inom loppet av några dagar inträffade sprängdåd i ett villaområde i Södertälje. I det första fallet, exploderade en mindre anordning, men den ansågs vara ofarlig.

I det andra fallet, där boende i en annan villa larmade om ett föremål utanför bostaden, lyckades det nationella bombskyddet säkra det misstänkta farliga objektet. Men strax före midnatt på fredagskvällen detonerade en bomb vid samma adress, men mot en annan bostad.

Enligt Lt är den misstänkta måltavlan, där detonationen inträffade, en man som tidigare har varit involverad i kriminella kretsar, men mannen ska inte vara intresserad av att samarbeta med polisen i deras utredningsarbete.

Polisen är på plats i det berörda villaområdet. Foto: Shamash Oyal

Enligt tidningen har mannen tidigare blivit dömd till tre års fängelse för grov utpressning, men senare friades av hovrätten. Efter detta har han inte varit inblandad i liknande utredningar.

Under fredagskvällen ska detonationen inträffat vid mannens bostad och orsakade mindre skador. Ingen person rapporteras ha blivit skadad i samband med sprängningen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts vilket blir det tredje fallet på tre dagar i villaområdet, men för tillfället har inga misstänkta personer gripits.

Polisen ser samband mellan incidenterna.

– Vi ser att händelserna hör ihop på något sätt. Vi ser kopplingar till den grova kriminaliteten. Vi jobbar med att få fram motivet men det är inget jag kan kommentera just nu, säger polisens presstalesperson Mats Eriksson till Aftonbladet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 15:13
Senast uppdaterad: 23 september 2023 15:13

Sköldpadda hittad av polisen vid avfart i Södertälje

Sköld

Foto: Polisen.

Strax före klockan 13 gjorde en polispatrull i Södertälje en oväntad upptäckt – en sköldpadda som hade kommit ut på E4:an.

Även i juli, tidigare under sommaren, blev en sköldpadda hittad i Södertälje. Den gången påträffades den på Tvetavägen av en privatperson som sedan lämnade in den till polisstationen i Södertälje. Nu, i en liknande händelse, hittades en sköldpadda på E4:an vid avfarten Södertälje Syd.

Enligt polisens information mår djuret bra och har blivit omhändertaget. Polisen misstänkte att det var en havssköldpadda. Sköldpaddan, som var ungefär 30 centimeter lång, misstänkte vara en havssköldpadda som nu transporterats till en djurpark och vårdats av personalen där.

Det är fortfarande oklart hur sköldpaddan hamnade på vägbanan.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 23 september 2023 13:30
Senast uppdaterad: 23 september 2023 13:30

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors