🕝 1 minuter
Kommunens säkerhetschef lämnar sitt uppdrag
Publicerad 5 september 2022 18:16
Uppdaterad 3 december 2022 13:52

Pressbild: Södertälje kommun.

Föregående vecka uppdagades det att Södertälje kommuns säkerhetschef, Anna Flink, nyttjat kommunal mark otillåtet.

Nu lämnar Flink sitt uppdrag i Södertälje för att ta sig ann ett nytt i en annan stad. Det meddelade kommunen på sin hemsida under måndagen.

– Anna Flink har varit mycket betydelsefull för Södertäljes framgångsrika arbete mot välfärdsbrott. Jag önskar henne all lycka i Kalmar och räknar med att kunna utbyta erfarenheter framöver, säger stadsdirektör Stefan Hollmark, i ett pressmeddelande.

Hon anställdes av kommunen för 14 år sedan och haft olika chefsrollen. 2019 fick hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje som hon nu lämnar för en ny tjänst inom säkerhetsarbete i Kalmar.

Stefan Hollmark, kommunens stadsdirektör. Pressbild

– Jag är glad och tacksam över att jag har kunnat utveckla arbetet inom exempelvis PAX under min tid i Södertälje kommun. Samtidigt känns det spännande att få ta med mig mina erfarenheter till Kalmar kommun där jag dessutom har mina rötter, säger Anna Flink på kommunens hemsida.

Föregående vecka var Anna Flink i blåsväder när det uppdagades att hon nyttjat kommunal mark. Kort därefter gjorde hon dock rätt för sig och tog bort friggeboden som stod otillåtet på kommunal mark.

Flink lämnar sitt uppdrag i Södertälje under hösten, men rekryteringen av en ny säkerhetschef påbörjas omgående.

Läs även – Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Dela artikeln