Företag i fokus:

Annons

Kommunens säkerhetschef lämnar sitt uppdrag

pressbild Flink

Pressbild: Södertälje kommun.

Föregående vecka uppdagades det att Södertälje kommuns säkerhetschef, Anna Flink, nyttjat kommunal mark otillåtet.

Nu lämnar Flink sitt uppdrag i Södertälje för att ta sig ann ett nytt i en annan stad. Det meddelade kommunen på sin hemsida under måndagen.

– Anna Flink har varit mycket betydelsefull för Södertäljes framgångsrika arbete mot välfärdsbrott. Jag önskar henne all lycka i Kalmar och räknar med att kunna utbyta erfarenheter framöver, säger stadsdirektör Stefan Hollmark, i ett pressmeddelande.

Hon anställdes av kommunen för 14 år sedan och haft olika chefsrollen. 2019 fick hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje som hon nu lämnar för en ny tjänst inom säkerhetsarbete i Kalmar.

Stefan Hollmark, kommunens stadsdirektör. Pressbild

– Jag är glad och tacksam över att jag har kunnat utveckla arbetet inom exempelvis PAX under min tid i Södertälje kommun. Samtidigt känns det spännande att få ta med mig mina erfarenheter till Kalmar kommun där jag dessutom har mina rötter, säger Anna Flink på kommunens hemsida.

Föregående vecka var Anna Flink i blåsväder när det uppdagades att hon nyttjat kommunal mark. Kort därefter gjorde hon dock rätt för sig och tog bort friggeboden som stod otillåtet på kommunal mark.

Flink lämnar sitt uppdrag i Södertälje under hösten, men rekryteringen av en ny säkerhetschef påbörjas omgående.

Läs även – Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2022 16:16
Senast uppdaterad: 6 september 2022 12:40

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)