Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Kommunens säkerhetschef lämnar sitt uppdrag

pressbild Flink

Pressbild: Södertälje kommun.

Föregående vecka uppdagades det att Södertälje kommuns säkerhetschef, Anna Flink, nyttjat kommunal mark otillåtet.

Nu lämnar Flink sitt uppdrag i Södertälje för att ta sig ann ett nytt i en annan stad. Det meddelade kommunen på sin hemsida under måndagen.

– Anna Flink har varit mycket betydelsefull för Södertäljes framgångsrika arbete mot välfärdsbrott. Jag önskar henne all lycka i Kalmar och räknar med att kunna utbyta erfarenheter framöver, säger stadsdirektör Stefan Hollmark, i ett pressmeddelande.

Hon anställdes av kommunen för 14 år sedan och haft olika chefsrollen. 2019 fick hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje som hon nu lämnar för en ny tjänst inom säkerhetsarbete i Kalmar.

Stefan Hollmark, kommunens stadsdirektör. Pressbild

– Jag är glad och tacksam över att jag har kunnat utveckla arbetet inom exempelvis PAX under min tid i Södertälje kommun. Samtidigt känns det spännande att få ta med mig mina erfarenheter till Kalmar kommun där jag dessutom har mina rötter, säger Anna Flink på kommunens hemsida.

Föregående vecka var Anna Flink i blåsväder när det uppdagades att hon nyttjat kommunal mark. Kort därefter gjorde hon dock rätt för sig och tog bort friggeboden som stod otillåtet på kommunal mark.

Flink lämnar sitt uppdrag i Södertälje under hösten, men rekryteringen av en ny säkerhetschef påbörjas omgående.

Läs även – Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2022 16:16
Senast uppdaterad: 3 december 2022 12:52

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors