Företag i fokus:

Kommunens säkerhetschef lämnar sitt uppdrag

pressbild Flink

Pressbild: Södertälje kommun.

Föregående vecka uppdagades det att Södertälje kommuns säkerhetschef, Anna Flink, nyttjat kommunal mark otillåtet.

Nu lämnar Flink sitt uppdrag i Södertälje för att ta sig ann ett nytt i en annan stad. Det meddelade kommunen på sin hemsida under måndagen.

– Anna Flink har varit mycket betydelsefull för Södertäljes framgångsrika arbete mot välfärdsbrott. Jag önskar henne all lycka i Kalmar och räknar med att kunna utbyta erfarenheter framöver, säger stadsdirektör Stefan Hollmark, i ett pressmeddelande.

Hon anställdes av kommunen för 14 år sedan och haft olika chefsrollen. 2019 fick hon tjänsten som säkerhetschef i Södertälje som hon nu lämnar för en ny tjänst inom säkerhetsarbete i Kalmar.

Stefan Hollmark, kommunens stadsdirektör. Pressbild

– Jag är glad och tacksam över att jag har kunnat utveckla arbetet inom exempelvis PAX under min tid i Södertälje kommun. Samtidigt känns det spännande att få ta med mig mina erfarenheter till Kalmar kommun där jag dessutom har mina rötter, säger Anna Flink på kommunens hemsida.

Föregående vecka var Anna Flink i blåsväder när det uppdagades att hon nyttjat kommunal mark. Kort därefter gjorde hon dock rätt för sig och tog bort friggeboden som stod otillåtet på kommunal mark.

Flink lämnar sitt uppdrag i Södertälje under hösten, men rekryteringen av en ny säkerhetschef påbörjas omgående.

Läs även – Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 september 2022 16:16
Senast uppdaterad: 3 december 2022 12:52

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors