Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Friggebod revs efter Telgenytts granskning

Montage Alex Ataseven

Bild till vänster tagen onsdag 31/8. Höger bild tagen en dag senare, torsdag 1 september. Foton: Alex Ataseven.

Efter en granskning av kommunanställda upptäckte Telgenytt att Anna Flink, kommunens säkerhetschef, utnyttjat kommunal mark otillåtet.

Men efter Telgenytts granskningen och samtal med Flink, knappt en dag senare, har friggeboden nu helt monterats ned.

Enligt Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun, är utgångspunkten att inte acceptera att någon tar kommunens mark i anspråk utan att det finns någon form av formell upplåtelse.

Men någon formell upplåtelse fanns inte i Anna Fliks ärende.

– Vi utgår från likabehandlingsprincipen så att oavsett vem det är så måste vi hantera det när det kommer till vår kännedom, säger Andreas Klingström samhällsbyggnadsdirektör på Södertälje kommun i ett mail till Telgenytt.

Anna Flink, Södertälje kommuns säkerhetschef nyttjade kommun mark otillåtet. Foto: Alex Ataseven. Pressbild: Södertälje kommun.

I samtal med Telgenytt, om den otillåtna markanvändningen, påstod Anna Flink att friggeboden just då revs, samt att den i stort sett var borta.

– Det är jätteviktigt för mig förstås att göra rätt, men jag visste faktiskt inte om det. Det är jättedåligt av oss. Vi håller faktiskt på att riva den. Den är borta i sort sett, sa Anna Flink till Telgenytt under onsdagen.

Men så var inte fallet just då. Under onsdagen fanns inga tecken på att rivningsarbete pågick.

När Telgenytt tog sig en titt på Anna Flinks otillåtna markanvändning av kommunal mark på onsdagen den 31 augusti klockan 14:30, stod friggeboden stadigt och orörd.

Idag, dagen därpå klockan 11:30, var friggeboden helt nedmonterad.

– Familjen uppmärksammade under våren att del av deras friggebod låg utanför tomtgräns och på kommunens mark. Därefter har familjen valt att riva friggeboden så att i skrivande stund är den avvecklad och därmed finns ingen byggnad på vår mark, säger samhällsbyggnadsdirektör Klingström till Telgenytt.

Säkerhetschefen Anna Flink nyttjar kommunal mark otillåtet

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 september 2022 13:21
Senast uppdaterad: 1 september 2022 15:07

Dyr elanvändning väntar Nykvarn och Södertäljebor

artur-zudin-jmXR3DPlt1U-unsplash.jpg_1800

Foto: Artur Zudin, Unsplash.

Elpriset i elområde 3, som Nykvarn och Södertälje kommun tillhör, stiger i morgon till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 29 november, 3,90 kronor enligt den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i kommunerna med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris. Under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor.

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna är höga i morgon, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. Där ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 19:45
Senast uppdaterad: 28 november 2022 20:02

MINGELBILDER v.47 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0038

Se även: – Mingelbilder v.46

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 november 2022 16:37
Senast uppdaterad: 28 november 2022 16:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)