Företag i fokus:

NYA UPPGIFTER: Utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket

212D5DA6-D642-4F81-9987-155A783C36F8

Läsarbild.

På måndagseftermiddag utsattes en ung man för mordförsök vid en busshållplats i Geneta.

Nu framkommer det nya uppgifter om att mannen även utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket.

Det var vid 17-tiden som en man i 20-årsåldern hittades svårt skadad vid en hållplats på Mårten Bullers väg i Geneta. Vägen spärrades av för all fordonstrafik tills polisen sökt av området då man misstänkte att det var där mannen skadades.

20-åringen hade skadades med ett stickvapen och fördes till sjukhus av förbipasserande som larmade polisen på väg till sjukhuset.

Läsarbild.

I samband med mordförsöket inledde polisen en förundersökningen om mordförsök, men nu framkommer det nya uppgifter. Enligt polisen ska 20-åringen även ha utsatts för grovt rån i samband med mordförsöket.

”I det utredningsarbete som är gjort har det kommit fram att gärningspersonen med hjälp av våld tagit en halskedja från brottsoffret. Detta innebär att förutom mordförsök utreder polisen grovt rån.”, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Efter de nya samlade uppgifter utreds ärendet även som mordförsök och grovt rån. I nuläget är det oklart hur allvarligt skadad den unge mannen är, men ett första förhör har inletts.

– Vi har inlett inledande förhör med den utsatta personen, säger Polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt på måndagskvällen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 19:29
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 20:12

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30 rapporterades en singelolycka i Södertälje Syd, där en bil voltade och hamnade på taket.

Larmet inkom klockan 22:30, och räddningstjänst, ambulans samt polis var på plats för att hantera situationen efter att en passagerare befann sig inne i fordonet i samband med olyckan. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet, men föraren misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

– Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är i nuläget oklart.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 04:29

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors