🕝 1 minuter
NYA UPPGIFTER: Utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket
Publicerad 22 augusti 2022 21:29
Uppdaterad 22 augusti 2022 22:12

Läsarbild.

På måndagseftermiddag utsattes en ung man för mordförsök vid en busshållplats i Geneta.

Nu framkommer det nya uppgifter om att mannen även utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket.

Det var vid 17-tiden som en man i 20-årsåldern hittades svårt skadad vid en hållplats på Mårten Bullers väg i Geneta. Vägen spärrades av för all fordonstrafik tills polisen sökt av området då man misstänkte att det var där mannen skadades.

20-åringen hade skadades med ett stickvapen och fördes till sjukhus av förbipasserande som larmade polisen på väg till sjukhuset.

Läsarbild.

I samband med mordförsöket inledde polisen en förundersökningen om mordförsök, men nu framkommer det nya uppgifter. Enligt polisen ska 20-åringen även ha utsatts för grovt rån i samband med mordförsöket.

”I det utredningsarbete som är gjort har det kommit fram att gärningspersonen med hjälp av våld tagit en halskedja från brottsoffret. Detta innebär att förutom mordförsök utreder polisen grovt rån.”, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Efter de nya samlade uppgifter utreds ärendet även som mordförsök och grovt rån. I nuläget är det oklart hur allvarligt skadad den unge mannen är, men ett första förhör har inletts.

– Vi har inlett inledande förhör med den utsatta personen, säger Polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt på måndagskvällen.

Dela artikeln