Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

NYA UPPGIFTER: Utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket

212D5DA6-D642-4F81-9987-155A783C36F8

Läsarbild.

På måndagseftermiddag utsattes en ung man för mordförsök vid en busshållplats i Geneta.

Nu framkommer det nya uppgifter om att mannen även utsattes för grovt rån i samband med mordförsöket.

Det var vid 17-tiden som en man i 20-årsåldern hittades svårt skadad vid en hållplats på Mårten Bullers väg i Geneta. Vägen spärrades av för all fordonstrafik tills polisen sökt av området då man misstänkte att det var där mannen skadades.

20-åringen hade skadades med ett stickvapen och fördes till sjukhus av förbipasserande som larmade polisen på väg till sjukhuset.

Läsarbild.

I samband med mordförsöket inledde polisen en förundersökningen om mordförsök, men nu framkommer det nya uppgifter. Enligt polisen ska 20-åringen även ha utsatts för grovt rån i samband med mordförsöket.

”I det utredningsarbete som är gjort har det kommit fram att gärningspersonen med hjälp av våld tagit en halskedja från brottsoffret. Detta innebär att förutom mordförsök utreder polisen grovt rån.”, meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Efter de nya samlade uppgifter utreds ärendet även som mordförsök och grovt rån. I nuläget är det oklart hur allvarligt skadad den unge mannen är, men ett första förhör har inletts.

– Vi har inlett inledande förhör med den utsatta personen, säger Polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt på måndagskvällen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 19:29
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 20:12

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors