Företag i fokus:

En person utsatt för mordförsök i Södertälje

F0673909-A156-4237-9105-4CA474E7BF38

Läsarbild.

En person har utsatts för mordförsök på måndagseftermiddagen i Södertälje.

Enligt polisens initiala uppgifter är det en man i 20-årsåldern som skadats och förts till sjukhus.

– Han är skadad med ett stickvapen, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Telgenytt.

Det var strax innan klockan 17:00 som polisen larmades till Mårten Bullers i väg i Geneta. Detta efter att en ung man utsatts för mordförsök och förts till sjukhus.

Enligt polisens uppgifter var det förbipasserande som förde mannen till sjukhus för att få vård.

Polisen på plats efter mordförsöket. Läsarbild.

I samband med mordförsök stängdes Holmfastvägen av för all trafik för att genomgå en brottsplatsundersökning.

– De uppgifter jag har är att vid hållplatsen Mårten Bullers väg stannar inga bussar tills polisen har sökt av området, säger Towe Hägg.

En förundersökning angående försök till mord har inletts och polisen kommer även genomföra dörrknackning i några av de fastigheter som finns i närheten av busshållplatsen.

I nuläget är det oklart hur allvarligt skadad den unge mannen är. Just nu är ingen person gripen för det misstänkte mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 22 augusti 2022 17:16
Senast uppdaterad: 22 augusti 2022 19:02

Tidigare FN-ordförande håller tal i Södertälje

Eli

Jan Eliasson
Pressbild

Socialdemokraterna i Södertälje presenterar Jan Eliasson, med en distingerad bakgrund inom FN, som huvudtalare under årets Första maj-firande

(Annonslänk)

Södertälje ser fram emot att välkomna Jan Eliasson, en av Sveriges mest erfarna diplomater och politiker, till årets Första maj-firande. Som tidigare ordförande i FN:s generalförsamling och FN:s vice generalsekreterare förväntas Eliasson erbjuda djupgående insikter i globala frågor och framhäva vikten av internationell solidaritet och samarbete.

– Vi ser fram emot att välkomna Jan Eliasson som huvudtalare vid årets firande av arbetarrörelsens dag och är övertygade om att hans närvaro kommer att ge extra tyngd åt vårt budskap om att en mer rättvis värld för alla är möjlig, säger Johan Andersson, ordförande för Socialdemokraterna i Södertälje.

Arrangemanget stärks ytterligare av ett antal andra framstående talare, däribland Södertäljebon Sarkis Khatchadourian, som är kandidat till Europaparlamentet, samt kommunstyrelsens ordförande Boel Godner och Johan Andersson.

Deltagarna kan förvänta sig en dag fylld av inspirerande tal, musikaliska uppträdanden och gemenskap, med start i stadsparken kl. 11.30 och efterföljande program på Stora torget från kl. 11.45 där även kaffe erbjuds. Denna dag utgör en unik möjlighet för Södertäljes invånare att engagera sig i såväl lokala som globala frågor, omfamna gemensamma värderingar och fira arbetarrörelsens traditioner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2024 18:00
Senast uppdaterad: 28 mars 2024 17:28

Väntade beskedet: HA:s poängkung lämnar SSK

Marcus Eriksson

Marcus Eriksson blev etta i Hockeyallsvenskans poängliga, som väntat lämnar han nu SSK
Foto: Shamash Oyal

Marcus Eriksson hade ett poängsnitt på över en poäng per match i grundserien. I slutspelet fick han inte det att lossna och blev poänglös i de fyra matcher som SSK spelade där.

Uppgifter har florerat i medier att Eriksson är klar för spel i SHL med Skellefteå AIK. Inget är bekräftat, i och med att SAIK fortfarande spelar SM-slutspel lär vi nog få vänta på ett sådant pressmeddelande.

Klart är i alla fall att den Norrköpingsbördige forwarden lämnar Södertälje Sportklubb. På sociala medier bekräftar klubben det som länge varit känt.

Det blir bara en säsong för honom i SSK. 38-åringen spelade 50 matcher och gjorde 59 poäng fördelade på 20 mål och 39 assist.

Eriksson är den nionde spelaren som lämnar klubben sedan A-laget blev utslagna i kvartsfinalen mot BIK Karlskoga.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 mars 2024 13:06
Senast uppdaterad: 28 mars 2024 14:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors