Försvarsmakten och Missing People kopplas in i sökinsatsen efter Kjell

2022_06_7F9493F5-6F11-4818-B8F0-76C574F4B953

Foto: Alex Ataseven / Polisen.

Tidigt fredagseftermiddagen gick Södertäljebon, 88-årigen Kjell Kallhauge, ut från sitt hem på Bergvik.

Sedan dess har han varit försvunnen och tidigt på söndagsmorgonen kopplades Försvarsmakten, SARS och Missing People in i sökinsatsen efter Kjell.

Den erfarne orienteraren Kjell Kallhauge, 88, anmäldes saknad tidigt på fredagsförmiddagen den 3 juni. Sedan dess har stora sökinstatser pågått med bland annat polishelikopter och Sjöräddningen.

Nu kopplas både Försvarsmaken, Missing Peoplet och SARS (Search and Rescue Sweden) in i sökandet efter Kjell och befinner sig just nu i Södertälje med över 100 personer som hjälper till i insatsen.

Från utgångspunkten på Mälarbadet utgår utgår ett 40-tal personer som delar från Försvarsmaken, Missing People är på plats med över 100 personer samt flera enheter från Polismyndigheten.

– Vi började idag klockan 08 på morgonen. Vi håller på att jobba från norr ungefär vid Ragnhildsborg där han ungefär försvann. Sedan så jobbar vi oss uppåt nu med skallgång i terrängen, säger Björn Krafft, Kompanichef på Försvarsmaken.

Missing Poeple, som också kallades in till den polisiära insatsen för skallgång, befinner sig på plats med över 100 personer, varav 40 erfarna orienterare.

– Det är polisen som leder den här instans och det har eftersökts sedan personen försvann, men idag är det första dagen som Missing People är med, säger Daniel Skinner instatsledare för Missing People.

Vid försvinnandet bar Kjell, som är cirka 170 cm lång, en ljusbeige jacka och bar en svart väska/ryggsäck.

– Vi har god stridsvärde på personalen som är ute och fortsätter att söka. Vi hoppas på det bästa, säger Björn Krafft från Försvarsmaken.

Stor sökinsats pågår – Polisen efterlyser försvunna Kjell

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 juni 2022 00:00

Kustbevakningen inleder kontroller mot vattenskotrar

kust

Foto: Kustbevakningen.

Från och med den 1 maj 2022 är det krav på att genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis för att köra vattenskoter.

Nu genomför Kustbevakningen en kontrollvecka riktat mot vattenskotertrafiken för att öka sjösäkerheten och se till att förare har ett giltigt förarbevis.

– Vi tycker att det är positivt med ett förarbevis eftersom både kunskapen och kompetensen hos vattenskoterförare nu kommer att öka. Dessutom kan ett förarbevis återkallas vid felaktig körning, berättade Jonathan Stillman, handläggare på Transportstyrelsen vid ett tidigare tillfälle.

Senaste åren har användningen av vattenskotrar exploderat på marknaden, men samtidigt har det rapporterats att det körs hänsynslöst på sjön runt om i länet.

I och med de nya reglerna måste den som köra vattenskoter genomgå en utbildning och ha ett godkänt förarbevis. Reglerna infördes från och med den 1 maj 2022, utan förarbevis riskerar föraren att straffas med dryga böter.

Under måndagen införde Kustbevakningen en kontrollvecka med syfte om att kontrollera att förare rättar sig efter de nya reglerna. Och även minska störande körning och öka sjösäkerheten samt öka gott sjömanskap.

De riktade kontrollerna mot vattenskotertrafiken genomförs i hela landet under vecka 26, mellan 27 juni och 3 juli.

Läs även: Nu införs nya reglerna – Förarbevis krävs för att köra vattenskoter

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 juni 2022 05:35
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 21:58

Brand i industrilokal – flera stationer på plats

2022_05_Brandkar

Arkivbild.

Brand utbröt på i en industrilokal i Nykvarn vid 21-tiden på måndagskvällen.

Räddningstjänsten är på plats med sju enheter från tre olika stationer.

-Vi är på plats i Bruksgatan i Nykvarn från tre stationer med 7 enheter, säger Max Ekberg, vakthavande befäl hos räddningstjänsten till Telgenytt. 

Enligt uppgifter kom larmet från en industrilokal som hade öppna lågor dit räddningstjänsten snabbt ryckt ut till.

-Just nu pågår ett släckningsarbetet med flera enheter och kollar hur vi går till väga, säger Ekberg.

Finns det några skadade i samband med branden?

-Nej, inga rapporter just nu, vi har full styrka på plats för att släcka branden, avslutar Max Ekberg.

Uppdatering 22:00

Vid 21:30 meddelar räddningstjänsten att branden branden är släckt och att de arbetar på platsen för att ventilera lokalen. Arbetet beräknas vara ett par timmar till.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 juni 2022 19:46
Senast uppdaterad: 27 juni 2022 20:20

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors