Företag i fokus:

Försvarsmakten och Missing People kopplas in i sökinsatsen efter Kjell

2022_06_7F9493F5-6F11-4818-B8F0-76C574F4B953

Foto: Alex Ataseven / Polisen.

Tidigt fredagseftermiddagen gick Södertäljebon, 88-årigen Kjell Kallhauge, ut från sitt hem på Bergvik.

Sedan dess har han varit försvunnen och tidigt på söndagsmorgonen kopplades Försvarsmakten, SARS och Missing People in i sökinsatsen efter Kjell.

Den erfarne orienteraren Kjell Kallhauge, 88, anmäldes saknad tidigt på fredagsförmiddagen den 3 juni. Sedan dess har stora sökinstatser pågått med bland annat polishelikopter och Sjöräddningen.

Nu kopplas både Försvarsmaken, Missing Peoplet och SARS (Search and Rescue Sweden) in i sökandet efter Kjell och befinner sig just nu i Södertälje med över 100 personer som hjälper till i insatsen.

Från utgångspunkten på Mälarbadet utgår utgår ett 40-tal personer som delar från Försvarsmaken, Missing People är på plats med över 100 personer samt flera enheter från Polismyndigheten.

– Vi började idag klockan 08 på morgonen. Vi håller på att jobba från norr ungefär vid Ragnhildsborg där han ungefär försvann. Sedan så jobbar vi oss uppåt nu med skallgång i terrängen, säger Björn Krafft, Kompanichef på Försvarsmaken.

Missing Poeple, som också kallades in till den polisiära insatsen för skallgång, befinner sig på plats med över 100 personer, varav 40 erfarna orienterare.

– Det är polisen som leder den här instans och det har eftersökts sedan personen försvann, men idag är det första dagen som Missing People är med, säger Daniel Skinner instatsledare för Missing People.

Vid försvinnandet bar Kjell, som är cirka 170 cm lång, en ljusbeige jacka och bar en svart väska/ryggsäck.

– Vi har god stridsvärde på personalen som är ute och fortsätter att söka. Vi hoppas på det bästa, säger Björn Krafft från Försvarsmaken.

Stor sökinsats pågår – Polisen efterlyser försvunna Kjell

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 juni 2022 00:00
Senast uppdaterad: 5 juni 2022 00:00

Taquerian sadlar om till nytt italienskt koncept

EC83DB47-EE76-473D-BC5D-8F6ECAC113EE

Bruno Fuentes, en av ägarna.
Foto: Aljoša Lagumdžija,/Alexander Isa

Efter framgångarna med Taqueria på Stora Torget tar ägarna ett nytt grepp om gastronomin med öppnandet av en ny italiensk restaurang – Buono.

Efter att ha lockat matälskare till Stora Torget med Taqueria, som öppnade förra året och snabbt blev en succé, tar ägarna nu sikte på nya höjder. Det nya italienska konceptet Buono utlovar att bli en spännande utveckling, med en meny och atmosfär.

Restaurangen Buono kommer att föra vidare ägarnas passion för högkvalitativa råvaror och exceptionell matlagning. Buono planeras att öppna i början av maj på samma adress som tidigare Taqueria, där gästerna kan förvänta sig en förnyad matupplevelse i en välkomnande och modern miljö.

(Annonslänk)

För matentusiaster i Södertälje och omnejd markerar Buonos ankomst en spännande utveckling på stadens gastronomiska karta.

– Vi ser fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till Buono. Vår ambition är att skapa en plats där mat och gemenskap står i centrum, med en meny som speglar vårt engagemang för kvalitet och nyskapande, säger en av ägarna, Bruno Fuentes till Telgenytt.

Taquerian var oerhört populär. Varför väljer ni att ändra konceptet?

– Vi var mycket nöjda med vårt tidigare koncept och maten blev väl mottagen av våra gäster. Vi tror dock att det nya italienska konceptet, tillsammans med vår erfarenhet och de unika kockar vi nu har, kommer att locka en ännu bredare publik. Dessutom ser vi fram emot att introducera en lunchmeny som vi är övertygade om kommer att bli mycket uppskattad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 19:43
Senast uppdaterad: 17 april 2024 20:01

SENASTE NYTT: Hyrorna i Södertälje höjs retroaktivt från 1 januari

Sodertalje-bostader

Foto: Alexander Isa

Efter kollapsade förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har en skiljeman beslutat att höja hyrorna i stora delar av Stockholms län, inklusive Södertälje, med 5,9 procent från den 1 januari.

Konflikten mellan Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna har lett till att en skiljeman nyligen beslutade om en retroaktiv hyreshöjning på 5,9 procent, gällande från den 1 januari i år. Denna justering omfattar tio kommuner i länet, däribland Danderyd, Huddinge, och Södertälje, samt en liknande höjning på Gotland där hyrorna ökar med 5,7 procent.

(Annonslänk)

– Nivån är dock betydligt högre än den som Hyresgästföreningen kunde acceptera. Det visar att den nya skiljemannalagstiftningen har minskat  Hyresgästföreningens möjligheter att styra hyresutvecklingen efter eget godtycke. Det är positivt för hyresrättens framtid, säger Nathalie Brard, förhandlingschef Fastighetsägarna Stockholm.

Förhandlingarna inleddes i september 2023, då Fastighetsägarna yrkade på en hyreshöjning på 12 procent, vilket de menar nödvändigt för att hantera de ökade driftskostnaderna och säkerställa hållbar fastighetsförvaltning. Efter tre månaders resultatlösa förhandlingar och med stöd av ny lagstiftning, anlitades Johan Rosén som skiljeman genom Hyresnämnden.

– Vi har gjort allt som krävs för att skynda på processen så mycket som möjligt, säger Nathalie Brard.

Rosén, som hade sex veckor på sig att leverera en rekommendation, bekräftade den nya hyressättningen som också inkluderar tidigare beslut om en höjning i Stockholm stad med 5,8 procent från den 1 april. Med dessa beslut avslutas en lång period av osäkerhet för hyresgäster i de berörda områdena.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 17 april 2024 14:00
Senast uppdaterad: 17 april 2024 13:17

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors