Företag i fokus:

Varli avgjorde finalen i Qatar – Med världsstjärnan Neymar

2022_05_D5DDC866-C02B-4355-9347-E3A389821AD0

Susan Varli Kiryo och Neymar. Foto: Privat.

Tisdagen den 24 maj 2022, hölls den uppmärksammade futsalfinalen, Red Bull Neymar Jr’s Five, i Qatar. En av världens bästa fotbollsspelare, PSG spelaren Neymar Jr, stod på plan och som lagkamrat hade han Södertäljebon Susan Varli Kiryo.

– En otrolig och magisk känsla som inte går att beskriva. Arenan var fullsatt, kameror, livesändningar överallt och folk från hela världen var här, säger Susan Varli Kiryo, som fortfarande befinner sig i Qatar, när Telgenytt når henne.

2020 inleddes en tävling där världsspelaren Neymar utsåg sju futsalsspelare från hela världen som skulle få åka till Brasilien för spela en match mot honom. Susan från Södertälje var en av dessa sju, som den enda svenskan. Men pandemin satte stopp för eventet.

Trots flera försök att återuppta eventet i Brasilien blev det aldrig av, men 2,5 år senare ändrade eventet inriktning. Istället anordnades en stor turnering i Doha, Qatar, där vinnarna fick möta världsstjärnan Neymar och hans vänner i final.

– Vi sju som vann priset fick spela ihop som ett lag och mötte olika herrlag. Vi vann mot Nigeria, spelade 0-0 mot Sydkorea, Indien och Saudiarabien. Vi var obesegrade och kom 3a i gruppen, därmed kvalificerade vi inte till slutspel, säger Susan som även gjorde lagets första assist i turneringen.

Drömmen och chansen att få spela mot Neymar i final var över.

Men då kom sms:et dagen därpå; ”Ta med dig futsalskorna och kom till anläggningen”

– Jag kommer dit och får höra att jag blivit vald som ”Neymars vän”, vilket betydde att jag fick spela finalen i samma lag som Neymar. En otrolig och magisk känsla som inte går att beskriva, säger Susan.

Väl där var det fullsatt och folk gjorde allt för att få komma i närheten av Neymar. Men Susans chans att få träffa världsstjärnan kom backstage där han gav henne sin autograf och tog bilder, sedan var det dags för att gå ut på plan – i samma lag.

Under matchen hittade Susan och Neymar varandra där de fick till flera fina kombinationer och den mest uppmärksammade situationen skedde vid slutsekunderna av matchen.

Susan tar bollen från en motståndare, driver in i banan, gör en fint och två och passar sedan bollen vidare till Neymar som kan lägga in den i öppet mål och därmed vann de finalen. En fantastisk individuell prestation av Susan som var en av de bättre spelarna på plan.

– Det var underbart. Jag njöt, fötterna dansade och jag gjorde det jag är bra på, säger Suzan och fortsätter.

– Neymar bjöd på sig själv och därför var det extra kul att spela. Den här upplevelsen är nog inget som jag någonsin trodde att jag skulle få uppleva. Att jag som enda svensk, från lilla Sverige fått uppleva något liknande är magiskt, avslutar hon.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 3 februari 2023 15:14

INSÄNDARE: Sverige måste ta hand om sina pengar i Ukraina

Z

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj
Foto: Peter Mydske/Stortinget

”Utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.”, skriver skribenten.

Nyligen rapporterade WSJ att stora amerikanska långivare som Pimco och Blackrock vilka gick med på tvåårig paus för räntor och amorteringar för Ukraina efter krigets utbrott trycker nu på för att få Kiev betala ränta igen.

Under två år av krig fick Ukraina miljontals dollar från Sverige. Vi får inte glömma att dessa pengar är svenska och det är bra tid nu att fundera på det. Amerikanska långivare har förmodligen klassificerad information. Vilken motiverade de att påskynda med att få tillbaka sina pengar från Ukraina. Vi borde verkligen följa deras exempel.

Det var just USA som var de första att kalla hem sina diplomater från ambassaden i Ukraina år 2022. Medan europeiska länder avvakade. Sveriges tidigare utrikesminister Ann Linde (S) sa att Sverige inte kommer att kalla hem någon personal från ambassaden i Kiev. Alla vet vad som hände sen.

Både Sverige och Europa måste dra lärodomar från 2022 och reagera snabbare. Ju snabbare desto bättre.

Åke Nyman,
Oberoende ekonom

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 19 maj 2024 12:27

Då öppnar den nya fritidsgården i Ronna

ronna-fritidsgard-2

Foto: Shamash Oyal

Aktivitetshuset i Ronna, en ny samlingspunkt för barn och unga i Södertälje, planeras öppna i augusti 2024. För närvarande är kommunen i full gång med att förbereda allt inför invigningen.

Aktivitetshuset Mosaik i Ronna, Södertälje, som öppnar den 19 augusti 2024, har byggts av Telge Fastigheter. Mosaik, som fått sitt namn från en tävling, är en ny mötesplats för barn och unga där de kan engagera sig i en rad kultur- och fritidsaktiviteter.

(Annonslänk)

Huset, som är 1 000 kvadratmeter stort och kostade 100 miljoner kronor, kommer att innehålla verksamheter från lokala föreningar samt möjligheter till bland annat digitalt och traditionellt hantverk, sporter som basket och musikrelaterade evenemang som konserter.

Maria Lindeberg, chef för Kultur- och fritidskontoret, understryker att detta är en betydande satsning på Södertäljes yngre invånare. En viktig aspekt av planeringen är att upprätthålla en dialog med lokala föreningar för att säkerställa att aktiviteterna möter behoven hos barn och ungdomar i åldersgruppen 10–17 år.

– Genom att öppna Mosaik kan vi ge barn och unga ännu större möjligheter att hitta nya intressen, prova nya saker och skapa värdefulla relationer både med varandra och vuxna. Vi hoppas att alla de verksamheter som kommer rymmas där, ska ge dem oförglömliga upplevelser som de kan ha glädje av hela livet, säger Lindeberg

Fritidsgården Mosaik i Ronna.
Foto: Shamash Oyal

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 19 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 18 maj 2024 20:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors