🕝 1 minuter
Södertälje City anordnar lekfull dag i centrum - "Ska bli en riktigt rolig dag"
Publicerad 24 maj 2022 02:00
Uppdaterad 24 maj 2022 02:00

Foto: Södertälje City.

Nu på lördag 28 maj omvandlas stadskärnan till en lekfull plats för hela familjen när Södertälje city arrangerar ”Happy Lördag”.

Spring in sommaren, träffa Pikachu och åk minibilar. Här är några av aktiverna som arrangeras i centrum.

– Vi har ofta väldigt fina samarbeten i stan. Det finns en gemensam anda att vi vill skapa positiva inslag för Södertäljeborna, och det är sant även under Happy Lördag där vi är flera som gått ihop för att få till en rolig dag i centrum, säger Erik Hanzon, projektledare på Södertälje City.

På Stora torget har centrumföreningen anordnat att barnen kommer kunna träffa Pokémon och Paw Patrol-figurer under dagen. Stora rutschkana och hoppborg samt lekfulla minibilar som barnen kan köra kommer att ställas fram.

Foto: Södertälje City.

På en utomhusscenen mellan Kringlan och Telgehuset blir det scenframträdanden och presentation av vinnaren av den pågående tävlingen där galleriorna lottar ut en Guldbiljett.

Tillsammans med Actic Sydpoolen, Coop Folkparken och Södertälje Simsällskap arrangeras även ett roligt litet springlopp för barn på 1,2 km i Kusens Backe som går av stapeln på förmiddagen.

– Vi är flera i centrum som gått ihop för att det ska bli en riktigt rolig dag i Södertälje. Vi hoppas se många glada ansikten här, säger Erik Hanzon.

Se schemat för Happy Lördag här.

Pokémon och Paw Patrol-figurerna. Foto: Södertälje City.
Dela artikeln