Företag i fokus:

TELGENYTT AVSLÖJAR: Så kan nya Seyfomonumentet se ut

2022_05_008A9097-730A-4931-93C8-A6027FD7CEAE

Illustration: Muhammad Ali och Kitso Lynn Lelliott.

Två förslag har skickat in till Södertälje kommun och på måndag väntas den parlamentariska kommitté ta ett beslut.

Nu kan Telgenytt berätta hur Seyfomonumentet eventuellt kan se ut och var man tänkt placera den.

I början på årets fick tre konstnärer möjligheten att skicka in sina förslag, Kitso Lynn Lelliott, Muhammad Ali och, Runa Lagomarsino.

Den sistnämnda, Runo, fullbordade aldrig sin skiss på grund av personliga skäl, men två andra lämnade in kompletta förslag som kommunen väntas besluta om på måndag.

Det ena förslaget är från konstnären Mohammed Ali, som har en anknytning folkmordet 1915, och döp sitt förslag till därefter – ”Ärvda sår”.

Konstnären refererar till den ärvda smärtan från hans mammas mormor som var kristen och konverterade till islam för att undkomma denna fruktansvärda massaker 1915.

”I mitt förslag så hedrar jag detta bortträngda trauma, jag vill ge de oläkta såren dignitet och öppna upp för ett läkande av denna smärtsamma kamp.”, skriver konstnären Mohammed i sitt förslag.

Han skulptur, Ärvda sår, kommer i svarta stenmonoliter och är 4 meter, alternativt, 2,5 meter, hög skulptur med bloddroppar av gul och kommer med texten:

”Till minne av de mer än två miljoner Suryoye (Assyrier/Syrianer/Kaldeer), armenier och greker som dödades under folkmordet Seyfo i det osmanska riket år 1915.”

Det andra förslaget från Kitso Lynn Lelliott heter ”Rise” och föreställs som ett ingrepp i berättelserna om trauman som har blivit symboliska av folkmordet Sayfo.

Skulpturen ”Rise” kommer att skulpteras till tredimensionella texter i vardera språk som monumentet kommer att bestå av. Ett av språken kommer att vrida sig upp i luften för att skapa en enda kupolstruktur.

Texten kommer enligt skulptören bestå av:

  • Armenian: To be confirmed
  • Assyrian: “Rise, you sons of Ashur”
  • Chaldean: To be confirmed
  • Pontic Greeks: To be confirmed

Tidigare föreslogs Stora Torget som en potential plats, men enligt kommunen saknas det utrymme på grund av befintliga funktioner samt att Stora Torget är en plats för folkliv, evenemang och handel.

Istället är den tilltänkta platsen vid Turingelunden vid intill S:ta Ragnhilds kyrka.

Tidigare tilltänkt placering på Stora Torget. Illustration: Kitso Lynn Lelliott.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 15 maj 2022 00:00

Scania initierar pilotprogram för självkörande lastbilar

a83b7de729cd6314_org

Pressbild: Scania

Scania tar ett stort kliv framåt inom autonoma transporter genom att lansera ett pilotprogram för självkörande lastbilar och Plus för att integrera avancerad självkörande teknik i sina fordon.

– Vi satsar hårt på att utveckla helt integrerade självkörande lösningar, säger Peter Hafmar, Head of Autonomous Solutions inom Scania. 

(Annonslänk)

Scania lanserar Autonomous Commercial Pilot Programme i ett samarbete med det amerikanska teknikföretaget Plus för att utveckla och implementera självkörande lastbilar. Detta initiativ är en del av Scanias ambition att förnya transportsektorn med autonoma lösningar som ökar effektiviteten, minskar utsläppen och förbättrar trafiksäkerheten.

– Plus är hedrade över att ha blivit utvalt av Scania som företagets långsiktiga teknologipartner inom självkörande transporter, säger Shawn Kerrigan, COO och medgrundare av Plus. 

Scania intensifierar utvecklingen av autonoma transporter mellan logistikcentrum.
Pressbild: Scania

– Vi kommer att använda vår erfarenhet av att implementera vår modulära och flexibla mjukvara globalt för att påskynda Scanias utveckling av högpresterande autonom lastbilsteknik. Tekniken kommer att kunna integreras i kundens verksamhet på ett säkert och enkelt sätt, samt kunna sättas i drift kommersiellt i stor skala.

Genom att integrera Plus SuperDrive™ teknik, som möjliggör helt automatiserad körning på nivå 4, strävar Scania efter att involvera kunder i utvecklingen av hållbara transportkoncept. Efter positiva tester i Sverige sedan 2021, siktar företaget på att utöka sin verksamhet i Europa under 2024. Detta steg mot autonoma transporter syftar till att möta den globala förarbristen och initiera en större kommersiell expansion.

– Vi ser självkörande transporter som en viktig del av vårt kompletta erbjudande av säkra, effektiva och hållbara transportlösningar som kan anpassas efter varje enskild kunds specifika behov. Detta stärks ytterligare av TRATON Groups partnerskap med Plus. 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 20:05
Senast uppdaterad: 16 april 2024 20:05

Louise Tegel ny annonschef på Telgenytt

Karlberg-och-Tegel

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt och Louise Tegel, annonschef.
Foto: Alexander Isa

Telgenytt knyter till sig entreprenören Louise Tegel för att hjälpa Södertäljes företag att nå ännu fler kunder genom tidningens kanaler.

Telgenytt fortsätter sin tillväxtresa. Tidningen är Södertäljes enda gratistidning och når varje dag ut till fler och fler Södertäljebor. På sociala medier är Telgenytt stadens absolut största nyhetskanal och tidningen har nyligen börjat etablera sig på Snapchat, dit tusentals följare redan hittat. Genom Telgenytt når företag i Södertälje en engagerad målgrupp som inte nås via traditionella medier och allt fler företag är Telgenytt det naturliga sättet att nå ut med sitt budskap.

För att möta den ökade efterfrågan på annonsplatser tillsätts nu entreprenören Louise Tegel som annonschef. Louise kommer att ansvara för att utveckla annonsförsäljningen och hjälpa både nya och befintliga kunder att marknadsföra sina produkter och tjänster till tidningens läsare i Södertälje.

– Louise har ett sällsynt driv i allt hon gör och en naturlig fallenhet för företagande. Hon har stor erfarenhet från båda sidor om annonsaffären och har ett brett nätverk i Södertälje. Hon har också en fantastisk förmåga att fånga upp vad en kampanj gett tillbaka i form av siffror. Med andra ord passar hon perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför, säger Erik Karlberg, delägare i Telgenytt.

Erik Karlberg, delägare i Telgenytt: – ”Louise Tegel passar perfekt för den fortsatta tillväxtresa vi står inför”
Foto: Shamash Oyal

Louise Tegel är utbildad marknadskoordinator, låg bakom Café Nära i Trosa och har drivit konsultverksamhet inom marknadsföring och grafisk design. Hon har dessutom lång erfarenhet från butiksverksamhet och har de senare åren varit aktiv i husbyggarbranchen som affärsutvecklare och marknadschef.

– Jag brinner verkligen för försäljning och att se de faktiska resultaten av en lyckad marknadsföringskampanj. Att få möjlighet att hjälpa Telgenytt att bygga upp sin annonsaffär i det här skedet är något jag ser fram mycket emot, säger Louise Tegel.

Utöver sitt uppdrag som annonschef för Telgenytt driver Louise marknadsföringsbyrån LUSS Creations. På Telgenytt kommer hon att bidra med annonsförsäljning, grafisk formgivning och affärsutveckling.

Louise Tegel nås på
louise@telgenytt.se och 076-055 16 81

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 april 2024 17:57
Senast uppdaterad: 16 april 2024 18:59

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors