Företag i fokus:

Annons

Inget spel i division 1 för Södertelge Volleys damer A nästa säsong

2022_04_33.3-scaled

Foto: Johanna Lundgren Gestlöf.

Det var en tuff helg för Södertelge Volleybollklubbs damlag i kvalet till division 1 som avgjordes i helgen.

Efter en strålande säsong som nästan helt obesegrade i Division 2 Östra hamnade laget på fjärde och sista plats i kvalet. 

– Vi hade otur med både en otäck skada, saknade spelare och långa avbrott i matcherna, men Solna var värdiga vinnare, säger lagets passare Agnes Westerberg.

Det var två lag från Division 1 och två lag från Division 2 som i helgen gjorde upp om en plats i nästa säsongs Division 1. Att det bara fanns en plats på spel beror på att man kommer att minska antalet lag i Division 1 till i höst.

Första matchen var mot hemmalaget Solna, som också var det bäst rankade laget i kvalet. Södertelge spelade bra i de första två seten. I det första vann Solna med 25-18, men lagen spelade egentligen jämnt hela tiden förutom i en rotation där Södertelge inte lyckades ta emot servarna och Solna drog iväg med 8 poäng. I andra set blir det 25-21, och det är fortsatt försvarsspelet och servmottagningen som inte fungerar för Södertelge.

– Tyvärr saknade vi två av lagets bästa försvarsspelare, och lyckades inte bryta Solnas servar som vi borde ha gjort. I tredje och sista set är det som att luften har gått ur oss helt och vi lyckas inte alls kontra på deras servar och anfall. Setet slutar 25-8 till Solna och det är nog säsongens sämsta set för vår del, säger lagets passare Agnes Westerberg.

Andra matchen spelades mot åländska Jomala. Första set blir en förlust, men i andra set kommer laget igång ordentligt. Försvaret fungerar bättre men framförallt är anfallet tillbaka. Men vid 20-12 i ledning till Södertelge händer det som inte får hända – Frida Alvarsson landar fel efter ett anfall och får bäras av planen med allvarliga knäsmärtor. Alvarsson är såväl lagkapten som en av lagets bästa poängplockare. Södertelge lyckas ändå vinna setet med 25-23, men är uppenbart skakade.

I tredje och fjärde set är mycket av den energi som brukar karakterisera Södertelge ersatt med oro och trötthet, och det blir dessutom ett långt spelavbrott i fjärde set efter strul med matchprotokollet.

– Det var en lång dag och vi lyckades inte hålla fokus. Ibland spelar vi riktigt bra och visar vad vi går för, men över lag var det inte vår dag idag, säger vänsterspiker Isabella Hansson. Men just nu känns det viktigaste ändå att få besked om Frida och att hon kan komma tillbaka snart igen.

På söndagen spelades helgens tredje och sista match mot Degerfors. Nu kände man igen Södertelge igen – man hade roligt på planen och höll energin uppe. Tyvärr förlorade Södertelge även matchen mot Degerfors i sista stund – i femte avgörande set med 16-14. Så jämnt som det kan bli alltså.

– Idag spelade vi jättebra mot Degerfors. Vi saknade självklart Frida, men igår saknade vi både vår coach och några spelare som var med idag vilket gjorde stor skillnad. Vi visar att vi verkligen kan sätta press på Division 1-lag och hade vi haft en full trupp hela tiden tror jag det hade sett annorlunda ut. Nu satsar vi på att vinna Division 2 igen nästa år och kvala upp då istället, säger Agnes Westerberg.

Solna VBK blev till slut det laget som försvarade sin plats i Division 1 efter tre raka vinster.

– En av Solnas spelare, Katarina Lundgren Gestlöf, är uppvuxen i Södertelge Volleybollklubb och dessutom syster till Johanna i vårt lag så vi är i alla fall glada att Södertelge är representerat i Division 1 nästa år. De var värdiga vinnare, avslutar Isabella Hansson.

Text: Johanna Lundgren Gestlöf

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 26 april 2022 00:00
Senast uppdaterad: 26 april 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)