Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Pressat schema stressar busschaufförer – Nobina i Södertälje anmäls

2022_03_B6E62E4B-1E10-4475-BB3D-84483C763CA6-scaled

Arbetsmiljön på Nobina i Södertälje har allvarliga brister och lever inte upp till de krav som arbetsmiljöverket satt upp.

Det menar ett skyddsombud som anmäler bolaget och kräver åtgärder av arbetsgivaren.

Enligt skyddsombudet pressas förare att överskrida hastighetsgränserna för att bland annat att hinna med till anslutande tåg eller bus. I sin tur skapar det stress, irritation och leder till att arbetsmiljön blir lidande och kan innebära en långsiktig risk för ohälsa.

Men riskerna tar inte stopp där. Den negativa tillvaron riskerar att drabba medarbetare på trafikledningen som tvingas att lösa komplexa trafikstörningar som uppstår.

Ett exemplet som skapar stress hos förare är sträckan över Mälarbron på linje 751 och 759 som kan drabbas av broöppningar.

En broöppning kan resulterar i att föraren avgår med försening från hållplatsen och blir tvungen att ta igen förlorar tid genom att arbeta under planerad paus eller rast.

Ett annat exemplet är i vid Glasberga där en så kallas spetsvändningen sker, med avstigning och påstigning på olika sidor av vägen. Här har chauffören endast en minut på sig att utföra arbetsuppgiften, vilket ofta resulterar i försening och stress på grund av tidsbristen.

– Vi har försökt att bedriva ett arbetsmiljöarbete i samverkan och samsyn, men inte lyckats komma till rätta med problemet. Arbetsgivaren är inte beredd att samverka för att skjuta till den tid som behövs för att att förarna ska slippa stress och ohälsa, skriver skyddsombudet i anmälan till arbetsmiljöverket

Nu vill skyddsombudet bland annat att arbetsmiljöverket undersöker Nobinas körtider så att de räcker till i praktiken. Ombudet framför även att arbetspassen planeras så dygnsrytmen inte störs mer än nödvändigt så att säkerheten inte äventyras.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 30 mars 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)