Företag i fokus:

Annons

Igår begravdes den mördade 23-åringen – Klorin bland polisens fynd

2022_03_9CA3843A-240D-4283-B0BC-AD16B5120825

Foto: Shamash Oyal.

För 17 dagar sedan, den 22 februari, sköts en 23-åring till döds på en parkering i Gillestigen i Ronna med flera skott genom bilrutan.

Under torsdagseftermiddagen begravdes han i Tveka kyrkogård.

100-tals anhöriga hade samlats vid Tveta Kyrkogård för att ta ett sista farväl när den unga Södertäljebon begravdes under torsdagen. Även flera polispatruller var på plats under begravningen och hade en anpassad närvaro, men någon konkret hotbild ska inte ha funnits.

I jakten på mördaren har polisen gjort flera fynd som kan kopplas till mordet den 22 februari. Ett av fynden är mordvapnet, en pistol med kaliber 9 millimeter, som hittades i närhet av den utbrända flyktbilen.

Gärningsmannen flydde från mordplatsen i en silverfärgad Volkswagen Passat kombi, men redan två timmar innan mordet fångades flyktbilen på film. En kamera på parkering vid Gillestigen fångar den silverfärgade Passaten som rör sig på parkeringen vid 15-tiden, två timmar innan dödskjutningen.

Enligt polisens uppfattning befann sig mördarna på platsen under en längre tid. De ska ha spanat efter 23-åringen och sedan överfallit honom.

9 timmar efter mordet vid 02-tiden hittades flyktbilen utbränd vid kyrkogården i Tveka och i samband med branden kontrollerades området av polis som gjorde flera fynd på platsen.

Bland annat hittades flera blå flaskor som innehöll klorin som låg i en gröna sandlåda vid parkeringsplatsen.

– Vi sätter det i samband med att man kan ha försökt förstöra bevisning i fordonet, säger spaningsledaren Rickard Holtz till Efterlyst.

Inte långt därifrån hittade polisen det misstänkta vapnet som misstänks ha använts. Mördarna tros ha gömt vapnet för att inte åka fast med den i en vägspärr. När de väljer att hämta den igen är polisen redo och griper dem på bar gärning.

De gripna, en 32-åringen skriven i Norsborg och en 23-åringen skriven i Norrtälje grips och häktas för mordet på Gillestigen i Ronna. Men enbart den yngre häktas för mordet, 32-åringen häktades för medhjälp till försök till grovt vapenbrott.

Männen som misstänks för mordet i Ronna begärs häktade

23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 11 mars 2022 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors