Företag i fokus:

Annons

Igår begravdes den mördade 23-åringen – Klorin bland polisens fynd

2022_03_9CA3843A-240D-4283-B0BC-AD16B5120825

Foto: Shamash Oyal.

För 17 dagar sedan, den 22 februari, sköts en 23-åring till döds på en parkering i Gillestigen i Ronna med flera skott genom bilrutan.

Under torsdagseftermiddagen begravdes han i Tveka kyrkogård.

100-tals anhöriga hade samlats vid Tveta Kyrkogård för att ta ett sista farväl när den unga Södertäljebon begravdes under torsdagen. Även flera polispatruller var på plats under begravningen och hade en anpassad närvaro, men någon konkret hotbild ska inte ha funnits.

I jakten på mördaren har polisen gjort flera fynd som kan kopplas till mordet den 22 februari. Ett av fynden är mordvapnet, en pistol med kaliber 9 millimeter, som hittades i närhet av den utbrända flyktbilen.

Gärningsmannen flydde från mordplatsen i en silverfärgad Volkswagen Passat kombi, men redan två timmar innan mordet fångades flyktbilen på film. En kamera på parkering vid Gillestigen fångar den silverfärgade Passaten som rör sig på parkeringen vid 15-tiden, två timmar innan dödskjutningen.

Enligt polisens uppfattning befann sig mördarna på platsen under en längre tid. De ska ha spanat efter 23-åringen och sedan överfallit honom.

9 timmar efter mordet vid 02-tiden hittades flyktbilen utbränd vid kyrkogården i Tveka och i samband med branden kontrollerades området av polis som gjorde flera fynd på platsen.

Bland annat hittades flera blå flaskor som innehöll klorin som låg i en gröna sandlåda vid parkeringsplatsen.

– Vi sätter det i samband med att man kan ha försökt förstöra bevisning i fordonet, säger spaningsledaren Rickard Holtz till Efterlyst.

Inte långt därifrån hittade polisen det misstänkta vapnet som misstänks ha använts. Mördarna tros ha gömt vapnet för att inte åka fast med den i en vägspärr. När de väljer att hämta den igen är polisen redo och griper dem på bar gärning.

De gripna, en 32-åringen skriven i Norsborg och en 23-åringen skriven i Norrtälje grips och häktas för mordet på Gillestigen i Ronna. Men enbart den yngre häktas för mordet, 32-åringen häktades för medhjälp till försök till grovt vapenbrott.

Männen som misstänks för mordet i Ronna begärs häktade

23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 11 mars 2022 00:00

TV / BILDEXTRA: Här är Södertäljes nya lyxhotell

ECD5B807-21AE-4537-BC66-4C139B28458E

SPA-avdelningen. Foto: Alexander Isa

Entré/Lobby

Receptionen.

Bastu med 85 graders värme.

Behandlingsrum för två. Här kan en få behandling samtidigt som en kopplar av i jacuzzin.

Turkisk Hamam

Restaurangen Impasto

Restaurangen Impasto

Vana SPA

Ingång till utomhuspoolen frän insidan.

Utomhuspoolerna håller öppet året runt.

Iskallt bad för den våghalsige.

Lyxsvit med egen jacuzzi och stor terrass, och har en fantastik utsikt mot kanalen.

Julkänsla i flera hotellrum.

Restaurangen Vivace

Italienska restaureringen Impasto.

Lounge och bar

Stora monitorskärmar för större konferenser.

Innergård

Boulebana

Vana SPA

Hotelldirektören Steffen Sanders. Foto: Alexander Isa

Läs även: – Då öppnar Elite i Södertälje – ”Kan knappt bärga oss”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 11:59
Senast uppdaterad: 27 november 2022 12:06

LO-chefen: – ”Räntehöjningen hotar svenska jobb”

LO Hartman

Laura Hartman, LO:s chefsekonom. Foto: Fredrik Sandin Carlson

I torsdags chockhöjde Riksbanken styrräntan med 75 punkter till 2,50 procent. Nu kritiseras den kraftiga höjningen av LOs chefsekonom som anser att räntehöjningen hotar svenskar jobb.

– I ett läge där allting blir dyrare för alla är det här alltså en helt onödig börda att lägga på Sveriges hushåll. Höjningen skadar svensk ekonomi och hotar jobben, säger Laura Hartman, chefsekonom på Landsorganisationen i Sverige.

Den är andra gången på ett par månader som Riksbanken väljer att kraftig höja styrräntan. Så sent som i september genomfördes den största höjningen sedan 1993 med 1 procent och i veckan höjdes den med ytterligare 75 punkter.

– I sina försök att verka kraftfull höjer Riksbanken räntan långt innan man fått en klar uppfattning om tidigare räntehöjningars effekter på ekonomin. Detta är inte en ansvarsfull politik, säger Hartman.

Hartman kritiserade även beslutet som genomfördes i september. Redan då höjde hon ett varningsfinger och menade att Riksbankens räntepolitik är ett ineffektivt vapen som har potential att ge skadliga effekter på den svenska ekonomi och arbetslösheten.

Efter veckans kraftiga höjningen av styrräntan, för att bromsa inflationen, kritiserar Hartman återigen Riksbankens beslut. Enligt LO-chefen drivs dagens inflation främst allt av energipriser och att räntehöjningen nästan inte har någon effekt på inflationen.

– Svenska hushåll är mycket känsliga eftersom bolånen är stora och räntan i de flesta fall obunden. Det skiljer oss från många andra länder. En höjning med 2,5 procent idag motsvarar en höjning på sex till åtta procent på 1990-talet, säger Laura Hartman.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 november 2022 04:00
Senast uppdaterad: 27 november 2022 01:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)