Företag i fokus:

Lilla Styrbjörn besöks av White Guide – Ryhnell: ”Det känns galet bra”

2022_03_092CEC7F-A78E-4AAC-9635-AFB2421A0176

Foto: Alex Ataseven.

Franska ostron, spanska räkor till kalventrecote, klassisk blodpudding lagad enligt gammalt familjerecept, råbiff med toppad med gruyère och krasse, vegetarisk risotto eller en smakrik högrevsburgare.

Nu har den riksomfattande restaurangguiden, White Guides, som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger besökt Södertälje och Styrbjörn.

White Guide är årligen i jakt på Sveriges bästa restaurang och nyligen ärades Södertälje med ett första besök i restaurangguidens snart 20 år långa historia. Här beskriver White Guide restaurangbesöket som en ”Mysig gastropub med mormorkrubb”,

– Som att gå på fredagsmiddag hos mormor – och hela tjocka släkten är bjuden, skriver White Guide i recensionen.

Styrbjörn tilldelas utmärkelsen God Klass. Foto: Alex Ataseven.

– Väldigt bra när Sveriges bästa restaurangguide väljer att komma till Södertälje för att prova vår mat. Det bekräftar att vi är en bättre restaurang, säger ägaren Kristoffer Ryhnell till Telgenytt.

Efter besöket på Styrbjörn kunde matskribenten med gott samvete rekommendera Lilla Styrbjörns vällagade och smakrika rätter och ge Södertäljerestaurangen betyget God Klass.

– Det känns galet bra. Det hårda arbetet med att jobba från grunden med råvaror samt färskfisk och kött är uppskattat, säger Kristoffer Ryhnell.

Betyget God Klass är sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning.

De transparenta bedömningskriterier baseras på mat och gastronomi, dryck, service, atmosfär, miljö och stämning. Kriterier som Lilla Styrbjörn med råge levde upp till.

– Det betyder mycket för oss och för restaurangen, vi hoppas på att detta gör att restaurangen blir proppfull med gäster som vill njuta av vår mat. Vill även passa på att tacka mitt team, samt köksmästare Kim Schelin, avslutar Ryhnell.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2022 00:00

Måns Möller återvänder till Södertälje med en ny show

Mans-Moller

Pressbild

Den folkkära komikern Måns Möller gör comeback på scenen med sin nya humorföreställning ”Mitt Perfekta Liv”. Showen gästar Estrad i Södertälje den 8 november.

Möller, som för 10 år sedan framgångsrikt turnerade med komedishowen ”Jävla Pajas”, återvänder nu till rampljuset för att dela med sig av sina senaste erfarenheter kring att vara pappa till en snart vuxen son med autism.

I showen utlovar Möller en humoristisk och gripande inblick i hans resa genom åren, från att cykla genom USA till att bestiga ett av världens högsta berg. Han berättar också om sitt arbete med organisationen Viggo Foundation, som samlar in pengar för att stödja barn med autism.

– Jag hittade Mitt Perfekta Liv genom Viggos devis – det är kul att vara glad, säger Måns Möller.

Biljetter till föreställningen släpps den 3 mars.

Skirbent: Lucas T

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 08:30
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 03:36

Här är årets finalister till Södertäljes Jämställdhetspris

IMG_9199-1

Kristina Jamil, Maria Geni och Madeleine Onnela.
Bild: Södertälje kommun

Tre framstående kandidater tävlar om det åtråvärda priset, som uppmärksammar jämställdhetsarbete i kommunen. Vinnaren av det prestigefyllda priset avslöjas på Quality Hotell Park.

Sedan starten 2016 har Södertälje kommuns Jämställdhetspris belönat framstående insatser för jämställdhet. I år har juryn, bestående av representanter från kommunen, Telge, Länstidningen och Södertäljepolisen, valt att bryta traditionen och redan nu avslöja de tre finalister som tävlar om 2024 års pris.

(Annonslänk)

En av finalisterna är Kristina Jamil som kämpar för flickors och kvinnors utbildning globalt genom sin ideella verksamhet och lyfter viktiga samhällsfrågor i sina krönikor. Madeleine Onnela, en lokal advokat, arbetar både professionellt och ideellt för att bekämpa orättvisor och stärka rättigheterna för utsatta grupper. Samt Maria Geni som bidrar genom sina föräldrakurser till att öka medvetenheten kring jämställd uppfostran och hur föräldrars egna erfarenheter påverkar barnen.

Marie Samre, tidigare vinnare av Jämställdhetspriset, kommer att agera konferencier under prisutdelningen, som äger rum den 8 mars, där även bandet Långbacka/Bådagård står för underhållningen. Dessutom arrangeras Peppfesten av Ung Fritid för tjejer och icke-binära ungdomar, med dansuppträdanden och aktiviteter, direkt efter prisutdelningen.

På kommunens hemsida informeras det att alla är välkomna att delta i firandet och att det inte krävs någon föranmälan.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2024 05:51
Senast uppdaterad: 2 mars 2024 05:51

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors