Företag i fokus:

Annons

FÅ 10%

På ditt första köp
med koden

SEYMI22

Lilla Styrbjörn besöks av White Guide – Ryhnell: ”Det känns galet bra”

2022_03_092CEC7F-A78E-4AAC-9635-AFB2421A0176

Foto: Alex Ataseven.

Franska ostron, spanska räkor till kalventrecote, klassisk blodpudding lagad enligt gammalt familjerecept, råbiff med toppad med gruyère och krasse, vegetarisk risotto eller en smakrik högrevsburgare.

Nu har den riksomfattande restaurangguiden, White Guides, som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger besökt Södertälje och Styrbjörn.

White Guide är årligen i jakt på Sveriges bästa restaurang och nyligen ärades Södertälje med ett första besök i restaurangguidens snart 20 år långa historia. Här beskriver White Guide restaurangbesöket som en ”Mysig gastropub med mormorkrubb”,

– Som att gå på fredagsmiddag hos mormor – och hela tjocka släkten är bjuden, skriver White Guide i recensionen.

Styrbjörn tilldelas utmärkelsen God Klass. Foto: Alex Ataseven.

– Väldigt bra när Sveriges bästa restaurangguide väljer att komma till Södertälje för att prova vår mat. Det bekräftar att vi är en bättre restaurang, säger ägaren Kristoffer Ryhnell till Telgenytt.

Efter besöket på Styrbjörn kunde matskribenten med gott samvete rekommendera Lilla Styrbjörns vällagade och smakrika rätter och ge Södertäljerestaurangen betyget God Klass.

– Det känns galet bra. Det hårda arbetet med att jobba från grunden med råvaror samt färskfisk och kött är uppskattat, säger Kristoffer Ryhnell.

Betyget God Klass är sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning.

De transparenta bedömningskriterier baseras på mat och gastronomi, dryck, service, atmosfär, miljö och stämning. Kriterier som Lilla Styrbjörn med råge levde upp till.

– Det betyder mycket för oss och för restaurangen, vi hoppas på att detta gör att restaurangen blir proppfull med gäster som vill njuta av vår mat. Vill även passa på att tacka mitt team, samt köksmästare Kim Schelin, avslutar Ryhnell.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 mars 2022 00:00

En kvinna krävs tillbaka på 200.000 kronor

Försäkringskassan

Bild: Creative Commons.

En kvinna från Södertälje, född 1965, anses ha fått för mycket i sjukersättning efter en utredning.

Nu beslutar Försäkringskassan att kräva över 200.000 kronor för felaktiga utbetalningar.

Den felaktiga utbetalningen från Försäkringskassan uppmärksammades efter inkomna uppgifter från Skatteverket. Enligt utredningen ska den 57-åriga kvinnan arbetat samtidigt som han fått en hel sjukersättning från november 2018 till maj 2022.

Försäkringskassan har uppgifter om att kvinnan arbetat i varierade omfattningar fram och av den anledningen krävs hon tillbaka på 209.192 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 25 september 2022 04:00
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:57

Skjutne 20-åringen allvarligt skadad – Ökad polisiär närvaro

Towe Polisen . Montage Alex Ataseven

Towe Hägg polisens presstalesperson.Foto/Montage: Polisen/Shamash Oyal/Alex Ataseven.

Vid 19:30-tiden under fredagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot en man i Saltskog.

En 20-träffades och vårdas just nu på sjukhus för allvarliga skador.

Tillståndet för den skjutne är under lördagen oklart, men enligt polisens uppgifter ska mannens tillstånd vara allvarlig.

– Skadeläget beskrevs som allvarligt under gårdagskvällen, säger polisens presstaleperson, Towe Hägg till Telgenytt.

Enligt en poliskälla, som LT talat med, ska den skjutne mannen kopplas till kriminella nätverk och vara nära anhörig till den person som mördades på Gillestigen i Ronna den 22 februari tidigare i år.

23-årligen som sköts i februari träffades med flera skott på nära håll när han satt i bilen. Han fördes med ilfart till sjukhuset i Södertälje, men hans liv gick inte att rädda.

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Den 20-åring, som enligt LT ska vara när anhörig till mördade 23-årigen, lyckades självmant ta sig till sjukhus efter skjutningen på Barrtorpsvägen i Saltskog. Enligt uppgifter till Telgenytt ska minst sex skott ha avlossats mot honom.

Enligt uppgifter, som publicerats på sociala medier, ska boende i området hört fler skott avlossats och sedan ska flera personer sett springa från platsen. Till Telgenytt uppger polisen att man under lördagen fortsatt att utreda händelsen samt ökat en polisiär närvaro i området med omnejd.

– Vi har en ökad polisiär närvaro, just för att kunna hjälpa till men också för att kunna svara på frågor som kommer från boende eller passerande. Utredningspersonalen har även fortsatt med sitt arbete under dagen, men exakt vad det har gett är ingenting som går att berätta så här tidigt, säger Towe Hägg på polisen till Telgenytt.

I nuläget har polisen ingen person gripen misstänkt för gårdagens skjutning, men en förundersökning om försök till mord är inledd.

Stort område spärrades av efter skjutningen. Foto: Shamash Oyal.

Läs även: 23-åring död efter skjutningen i Ronna

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 24 september 2022 16:25
Senast uppdaterad: 24 september 2022 16:27

Annons

www.seymisweden.se

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lanseringserbjudande - Få 10% på ditt första köp!

(Detta är ett betalt annonssamarbete)