🕝 1 minuter
Lilla Styrbjörn besöks av White Guide - Ryhnell: "Det känns galet bra"
Publicerad 4 mars 2022 01:00
Uppdaterad 4 mars 2022 01:00

Foto: Alex Ataseven.

Franska ostron, spanska räkor till kalventrecote, klassisk blodpudding lagad enligt gammalt familjerecept, råbiff med toppad med gruyère och krasse, vegetarisk risotto eller en smakrik högrevsburgare.

Nu har den riksomfattande restaurangguiden, White Guides, som årligen testar och presenterar närmare 800 restauranger besökt Södertälje och Styrbjörn.

White Guide är årligen i jakt på Sveriges bästa restaurang och nyligen ärades Södertälje med ett första besök i restaurangguidens snart 20 år långa historia. Här beskriver White Guide restaurangbesöket som en ”Mysig gastropub med mormorkrubb”,

– Som att gå på fredagsmiddag hos mormor – och hela tjocka släkten är bjuden, skriver White Guide i recensionen.

Styrbjörn tilldelas utmärkelsen God Klass. Foto: Alex Ataseven.

– Väldigt bra när Sveriges bästa restaurangguide väljer att komma till Södertälje för att prova vår mat. Det bekräftar att vi är en bättre restaurang, säger ägaren Kristoffer Ryhnell till Telgenytt.

Efter besöket på Styrbjörn kunde matskribenten med gott samvete rekommendera Lilla Styrbjörns vällagade och smakrika rätter och ge Södertäljerestaurangen betyget God Klass.

– Det känns galet bra. Det hårda arbetet med att jobba från grunden med råvaror samt färskfisk och kött är uppskattat, säger Kristoffer Ryhnell.

Betyget God Klass är sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning.

De transparenta bedömningskriterier baseras på mat och gastronomi, dryck, service, atmosfär, miljö och stämning. Kriterier som Lilla Styrbjörn med råge levde upp till.

– Det betyder mycket för oss och för restaurangen, vi hoppas på att detta gör att restaurangen blir proppfull med gäster som vill njuta av vår mat. Vill även passa på att tacka mitt team, samt köksmästare Kim Schelin, avslutar Ryhnell.

Dela artikeln