Företag i fokus:

Annons

Mäklare från Södertälje anmäld till Fastighetsmäklarinspektionen

brevlåda dörr

Foto: Pixnio.

En person anmälde en mäklare från Södertälje till Fastighetsmäklarinspektionens disciplinnämnd efter att hen anser att mäklaren slarvat med att upprätta en fullständig anbudsförteckning.

I anmälan framgår det även att det mäklaren brustit i sin omsorgsplikt vid hanteringen av budgivningen. Däremot anser Fastighetsmäklarinspektionen att anmälaren inte kan ha påverkat processen då hen inte lagt något tidigare bud och därför avskriver ärendet.

Mäklaren som är bosatt i Södertälje, men arbetar som mäklare i Stockholm, kritiserades efter en visning, den 24 januari 2021. Anmälaren blev tillfrågad av Södertäljemäklaren om hen önskade bjuda över det då ledande budet på 2 300 000 kronor. Anmälan tackade han nej, men informerade mäklaren hen däremot var redo att köpa lägenheten på prisnivån 2 000 000 till 2 100 000 kronor.

Två dagar senare, den 26 januari 2021, uppmärksammade anmälaren att lägenheten hade sålts för 1 800 000 kronor. Anmäalren ansåg att hen borde kontaktas av Södertäljemäklaren för att se om hen ville lägga något bud över 1 800 000 kronor.

I anmälan till Fastighetsmäklarinspektionen framgår det att anmälaren fick en ”Känsla av att någonting
är suspekt avseende den anbudsgivare som lade budet på 2 300 000 kronor
”. Detta på grund av att budet översteg det ledande budet med 500 000 kronor.

Södertäljemäklaren bestred kritiken som riktades och menar att det inte funnits några oegentligheter kring budet om 2 300 000 kronor och lämnat uppgifter till aktuella anbudsgivaren till inspektionen.

Vidare framförde mäklaren i sitt yttrande att företrädarna för bostaden erbjöds att påbörja processen om på nytt. Mäklaren fick då ett tydligt besked att ett snabbt avslut önskades på affären och tidigare spekulanter inte skulle kontaktats.

Efter en noggrann kontroll av Fastighetsmäklarinspektionen beslutades att ärendet avskrivs gällande . Detta på grund av att anmälaren anses inte kunnat ha påverkats av återkallelsen av det ledande budet, med anledning av att anmälaren inte heller lagt något bud tidigare i processen.

Mäklaren får rätt gällande hanteringen av budgivningen, men varnas för felaktighet kring brist i anbudsförteckning där det framgår att ett lämnat bud om 2 300 000 kronor inte har noterats.

Mäklare varnas för rånförsök i samband med visningar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 18 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 18 januari 2022 00:00

Överraskning väntar besökarna under SBBKs hemmamatch

SBBK

Foto: Södertälje City

Idag, torsdag den 1 december, delar Södertälje City ut en tidig julgåva till alla besökare i Täljehallen. Nämligen det populära Södertäljekortet – presentkortet för shopping, mat och nöje.

Efter en stark vinst på bortaplan mot Kalmar tar SBBK emot Nässjö Basket i Täljehallen idag klockan 19:00. I samband med hemmamatchen kommer besökarna få en tidig julklapp av SBBKs partner, Södertälje City.

– Södertälje City samverkar med företag och föreningar kring en rad insatser och initiativ. Här ser vi en möjlighet att göra något nytt och roligt tillsammans med SBBK såhär inför julen, säger Aljoša Lagumdzija, VD Södertälje City.

Nu kan besökarna stötta SBBK och samtidigt få med sig en present hem. Under matchen kommer alla få ett eget Södertäljekort, Södertälje Citys gemensamma presentkort som gäller i upp emot 70 butiker i Södertälje, och kommer att vara tankad med ett hemligt belopp.

Södertäljekortet gäller i upp emot 70 butiker.

– Vi ser samarbetet med SBBK som ett mycket viktigt led i att stötta och ytterligare stärka Södertälje som idrotts och besöksstad. Med denna aktivitet vill vi ge tillbaka till Södertäljebor och övriga matchbesökare, vilket känns extra viktigt nu när det är tuffare tider. Tillsammans vill både vi och SBBK fortsätta vara goda ambassadörer för Södertälje, säger Tomas Björck, ordförande Södertälje City.

SBBK ligger på en åttonde plats med 12 matcher spelade och möter Nässjö som ligger på en sjunde plats med en match mindre spelad.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 09:19
Senast uppdaterad: 1 december 2022 09:19

Det här vill den nya majoriteten i Södertälje lägga pengarna på

DSC_0007-2

Foto: Shamash Oyal

Under onsdagen hölls en pressträff av den nya majoriteten, Socialdemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet, i stadshuset inför kommande mandatperiod.

Där presenterades budgeten med fokus på flera gemensamma punkter.

I september presenterades Södertäljealliansen efter ett historiskt maktskifte. Drygt en månad senare togs makten tillbaka av rödgröna med hjälp av Vänsterpartiet och KD-vildarna, Martin Ahlman och David Winerdal.

Nu ingår tre partier ett nytt i historisk samarbete över blockgränserna och ska leda Södertälje närmste fyra åren.

– Ordning och reda i ekonomin, en långsiktig ekonomisk hållbarhet ska råda i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner(S), under onsdagens pressträff i stadshuset.

Föregående vecka inleddes det historiska samarbetet mellan de tre partierna och under onsdagen presenterades budgeten. Under pressträffen vid lunchtid i Stadshuset riktades fokus på de stora utmaningarna som staden befinner sig i, men även en den tuffa ekonomiska situationen med en lågkonjunktur framför oss.

Inledningsvis talade partierna om skolans prioriteringar och presenterade en budet där grundskolan, precis som tidigare, behåller förstärkningen med 25 miljoner kronor, men meddelar att man tillsätter ytterligare 8 miljoner kronor.

Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: Shamash Oyal.

En ny satsning som presenterades i stadshuset som väntas ske 2023 är en investering i nya lokaler i olika stadsdelar för att aktivera barn och unga i områdena.

– Målet är att skapa mer liv och rörelse, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Satsningen är en del i det brottsförebyggande arbetet för att barn och unga inte ska lockas in i kriminella banor. Vidare vill kommunen även satsa 2 miljoner kronor för att möjliggöra att mötesplatser och idrottshallar hålls öppna i olika stadsdelar i Södertälje.

Även kommunens gemensamma samarbete med polisen, PAX, lyfts fram och permanentas och utgör 21,6 miljoner kronor av den presenterade budgeten.

– Polisen storsatsar i Södertälje och då behöver kommunen möta upp och motverka korruption och otillbörlig påverkan. Den organiserade brottsligheten försöker ta sig in i kommunen på olika sätt och tillskansa sig beslut, eller pengar som man inte har rätt till, säger Godner.

Alexander Rosenberg (M), Boel Gonder (S) och Lars Greger(MP). Foto: Shamash Oyal.

För Södertäljes arbetsmarknad och näringsliv väntas stora förändringar att ske. Den nya nämnden som Alexander Rosenberg (M) och Södertäljealliansen satte stort fokus på, kommer att implementeras under 2023. Men först ska det utredas om vilka verksamhetsområden den ska ansvara för och ska ha ett syfte att bland annat förbättra kommunens näringslivsklimat.

Ett av målen är, enligt den styrande majoriteten, att fler Södertäljebor ska ges möjligheten till att utbilda sig samt att fler människor sätts i arbete.

– Vi har en tuff ekonomisk situation där vi i dag har har hög arbetslöshet. Det har redan gjorts ett arbete, men vi tror att vi kan göra ytterligare, säger Alexander Rosenberg (M).

Totalt investerar kommunen över 300 miljoner kronor under budgetperioden för att utveckla stadskärnan kring bland annat Maren, Järna Centrum och Lunakvarteren. Marenplan genomgår just nu en ombyggnation där gamla McDonaldsbygganden rivits ner för att göra plats för det nya hotellbygget.

Även en storsatsning sker inom klimatarbetet där kommunen höjer fokus på kvalitet och hållbarhet i samhällebyggnadsfrågorna. 30 miljoner investeras i gång- och cykelvägar, 36 miljoner kronor för utökning av laddstolpar och cirka 40 miljoner kronor för att säkra vattenkvaliteten och värna om våra sjöar och vattendrag.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2022 04:00
Senast uppdaterad: 1 december 2022 08:48

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)