Annons

Skolan först!

Nr  1 till kommunen.
Nr 17  till riksdagen.

Metin Hawsho (L)

Staden som ingen bryr sig om – Ska man behöva fuska för barnens skull?

2022_01_0kDfAIPn-scaled

Södertälje. Foto: Alex Ataseven.

Att föräldrar fuskar för att få in sina barn i attraktiva skolor är givetvis inte acceptabelt.

Jag är idag nöjd med barnens skola och deras lärare, men jag ställer frågan. Vad hade inte ni gjort för era barn?

Är det bara jag som regarerar på varför en föräldrar ska behöva fuska för att se till att ge sina barn en bra skolgång?

Jag som har småbarn själv tycker att alla skolor ska vara lika bra i staden och kan nästan tycka att dessa ”fuskande” föräldrar är engagerade föräldrar som bryr sig om sina barns framtid. Med största sannolikhet är vi det alla givetvis.

Alla kommunala skolor ska vara lika attraktiva!

Socialdemokraternas Elof Hansjons säger i ett uttalande att han vill se hårdare lagar kring bokföringsbrott. Är det där fokus ligger? Varför inte fokusera och lägga energi på att göra alla skolor bättre?

”Var är myndigheternas förebyggande arbete?”

Bor man i ett område där skolan inte lever upp till kraven så förstår jag mer eller mindre att föräldrarna fuskar. Jag säger inte att det är okej med fusket, men jag respekterar det som en förälder.

Sen kan jag personligen tycka att myndigheterna lägger fokus på fel saker. Var är myndigheternas förebyggande arbete?

Precis som media skriver så är fusket rikstäckande, men i Södertälje så lyfts all brott eller all fusk till helt andra nivåer än vad det görs i resten av landet. Jag blir inte förvånad om myndigheterna snart kallar detta för ”Skolhärvan” och ”organiserad brottslighet”.

”Ska jag behöva motivera mina barn att flytta från Södertälje”

Södertälje borde tilldelas ett pris för antalet härvor. För er som inte vet så betyder härva ”trasslat garn”. Med andra ord så är det synonym med att ett 10-tal eller 100-tal personer är inblandade i ett visst brott eller fusk. Jag avskyr ordet som gång på gång associeras med Södertälje.

Fusket ska givetvis bort, samma sak med brottsligheten.
Myndigheterna spendera flera miljoner, om inte uppemot miljarder kronor mot brottsligheten i Södertälje. Varför kan inte myndigheterna inte ha samma iver på att förbättra staden istället till nästa generation, till våra barn? Eller ska jag behöva motivera mina barn att flytta från Södertälje när de blir vuxna? Flytta från den förlorade staden som ingen bryr sig om.

Förbättra och gör alla skolor attraktiva och förebygg brottsligheten för nästa generation. Som förälder vill jag se mina barn växa upp och blomstra upp i staden där jag själv vill leva som pensionär.

Jag vill ha mina barn nära mig när jag blir gammal.

Har stadens ansvariga slutat investera i att förbättra Södertälje eller har ni gett upp hoppet om staden?

Insändare:

/ En mamma som bryr sig på riktigt.

Föräldrar fuskar för att få in sina barn på attraktiva skolor

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 januari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 4 januari 2022 00:00

Trubadur, hattar och visblad – Levines dukar för kräftskiva

A7C16DEB-F7CB-4845-B65C-2BC062A42169

Har du inte hunnit bryta klor i år, har du ingen kräftskiva inbokad eller älskar du helt enkelt att frossa i dig kräftor?

Då har du kommit rätt. Telgenytt guidar till det perfekta alternativet för dig och ditt sällskap.

Augusti är här och givetvis betyder det att kräftsäsongen är igång igen. På Stora Torget håller Restaurangen Levines hårt på traditionen och bjuder in till kräftfest nu på torsdag.

Under kvällen gästas Levines av den populära trubadurduon S&J Starkers som står för underhållningen och utlovar en härlig stämning. I samband med spelningen har restaurangen även anordnat en kräftskiva med skaldjursbuffé.

Under kvällen kommer även den ordinarie menyn att gälla.

– Vi kommer att satsa på en riktigt kräftfrossa. Det är buffé som gäller, så det blir mycket kräftor, musslor och skaldjur, säger Nour Dhiaa på Levines Brasseriet till Telgenytt.

Buffen startar 18:00, torsdag den 18 augusti, och pågår till 23:00, och trots den knappa marknadsföringen har intresset varit oerhört stort. För att säkra en plats rekommenderar Nour att vara ute i god tid med att boka bord.

– Vi förväntar oss en riktigt bra kväll, men det gäller att boka bord för att garantera en plats, säger Nour.

Sommaren lider mot sitt slut, men först ska hattarna och visbladen fram.

Säkra er plats på torsdag – Boka bord på Levines på Stora Torget

Kräftor på längden och tvären. Fram med hattar, visblad och färgglada lyktor. Det är dags för kräftskiva.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 19:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 19:08

Granberg, RP: Perfekt grogrund för korruption och svågerpolitik

2022_01_Granberg

Joakim Granberg, Realistpartiet.

Idag avslöjade Telgenytt om att det förekommer en massa konstigheter inom Telge inköp och de kommunala affärerna.

Och de är oerhört bra att detta lyfts fram för vi på Realistpartiet lämnade nämligen in en motion(förslag) redan i februari 2018 till kommunfullmäktige om just detta.

Samma månad 2018 ställde jag även en interpellation till Boel Godner om vad hon tyckte om idén. Mitt förslag var att utöka granskningsrutinerna på Telge inköp för att minska misstag eller rent av dåliga affärer – Svaret på vårt förslag var ett tydligt och blankt NEJ! 

Där det finns stora pengar att tjäna och knappt någon insyn alls så är det ju en perfekt grogrund för korruption/vänskapskorruption och svågerpolitik.

Jag har tagit del av Tietoevrys klagan till Förvaltningsrätten i Stockholm och jag tycker mig utläsa att Fujitsu kan ha fått fördelar som inte borde få förekomma i en rättvis upphandling. Skall bli spännande att se vad Förvaltningsrätten kommer fram till.

”Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar”

Jag har länge påtalat hur illa kommunen sköter upphandlingar, eller inte upphandlar alls. Ibland ges affärerna direkt till kompisarna inom Peab, såsom P-huset bakom stadshuset.

Och hur man smusslar bakom ryggen på Södertäljeborna med hemligstämplade affärer exempelvis som när man säljer Södertäljebornas bostäder i Hovsjö till bekanta för 55 miljoner kronor billigare, och att det från politiken endast var 3 Socialdemokrater som tog beslutet är odemokratiskt!

En extern visselblåsarfunktion dit kommunens medborgare och anställda kan vända sig till om man misstänker skumraskaffärer föreslog vi 11 nov 2020 i kommunfullmäktige genom att lägga en skarp motion – det blev ett nej där med! 

”Återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag”

Realistpartiet går till val på att ändra på allt detta!

Vi skall återinföra demokrati så alla partierna i kommunstyrelsen får insyn i de stora kommunala affärerna, återta kontrollen över Telge Inköp och göra slut med favoriserade bolag och införa seriösa och rättvisa upphandlingar. Införa en extern visselblåsarfunktion ditt medborgarna kan vända sig utan att chefen får reda på det. 

Framförallt så skall det vara en helt annan öppenhet gentemot våra medborgare än vad vi har idag, vi som förtroendevalda skall förvalta medborgarnas tillgångar, för det är faktiskt så att det är Södertäljebornas tillgångar, inte några politikers privata bolag och verksamheter som man kan tro när man ser hur det går till ibland.

Det krävs fler Realister i stadshuset helt enkelt så vi kan få bukt med sånt här, men det är ju upp till väljarna nu 11 september – Rösta Realistiskt.

Joakim Granberg, Partiledare
Realistpartiet, ditt lokalparti

Läs: TELGENYTT AVSLÖJAR: Telge Inköp misstänkts för fusk i upphandlingar

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 augusti 2022 18:08
Senast uppdaterad: 15 augusti 2022 18:20

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Södertälje Festivalen

26 - 28 AUGUSTI

(Detta är ett betalt annonssammarbete)