Företag i fokus:

Två fall av nya virusvarianten omikron bekräftade – ”Inte oväntat”

2021_12_260332593_633832690980699_1229766110725196255_n

Foto: Pixabay.

Två fall av nya virusvarianten omikorn har bekräftats i Stockholm efter att två personer har varit på resa i ett land som utpekas som ett riskområden av Folkhälsomyndigheten. Enligt FHM ska Personerna har lindriga symtom.

– Vi sekvenserar positiva prover bland annat från personer som varit utomlands, med eller utan symtom, och det har det nu bekräftats att två personer som rest i södra Afrika har konstaterats bära på omikron-varianten av covid-19, säger smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund i ett pressmeddelande.

För att begränsa fortsatt spridningen av nya virusvarianten omikron har FHM rekommenderat samtliga resenärer från förskoleklass och uppåt som reser in till Sverige från länder utanför Norden att testa sig för covid-19. Det gäller resenärer som under de senaste sju dagarna har vistats i ett land utanför Norden.

– Det var inte oväntat eftersom denna variant redan påvisats såväl på annan plats i Sverige som i våra grannländer, säger smittskyddsläkaren Östlund.

Smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund. Foto: Region Stockholm.

– Det är fortfarande viktigast att vaccinera sig med minst två doser vaccin för att få ett skydd mot allvarlig sjukdom och det minskar risken att smitta andra i sin närhet. Den som ännu inte har fått två doser vaccin ska hålla avstånd så ofta det går och undvika närkontakt med personer som är 70 år och äldre eller den som ingår i en riskgrupp. Det är en omtanke som blir lite extra viktig inför jul- och nyårshelgerna, säger Maria Rotzén Östlund i pressmeddelandet.

SENASTE NYTT: Nya rekommendationer efter ny virusvariant – “Snabb spridning”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 december 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 december 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors