Företag i fokus:

Ung Fritid anordnar pumpajakt för ungdomar

Bild: Pixabay.

På onsdag nästa vecka anordnar Ung Fritid en spännande pumpajakt i Geneta. Här riktar Ung Fritid sig mot ungomdoar i åldrarna 13 till 17 år men betonar att man givetvis välkomnar alla.

– Vi planerar och utför aktiveten för att vi vill presentera nya evenemang och traditioner för Södertäljes ungdomar, säger Maria Hanna på Ung Fritid.

Pumpajakten, som anornas i Genetaparkens lekplats, går ut på att ungdomar i olika åldrar går på jakt efter pumpor och därefter belönas med fina priser.

Maria Hanna, fritidsledare och arrangemanagansvarig för pumpa jakten, berättar att det är första gången ett likande arrangemang anornas och hoppas på ett återkommande event.

– Ursprungligen skulle det vara en påskäggsjakt som inte kunde bli av förra året på grund Coronapandemin. Vi planerade pumpa jakten förra året också, men restriktionerna satta stopp för våra planer.

Har ni någon åldersgräns?

– Det har vi, 13-17 år, men alla är givetvis välkomna.

Hur många förväntas att komma till aktiviteten?

– Ungefär 100 ungdomar, men vi hoppas att många fler kommer och tar del av vår aktivitet, säger fritidsledare Maria Hanna till Telgenytt

Plats: Genetaparkens lekplats 3 november, klockan 16:00 till 20:00.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 28 oktober 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors