🕝 1 minuter
Södertäljeprofilen Jacob Fraiman medverkar i populär serie på SVT
Publicerad 21 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 21 oktober 2021 02:00

Södertäljeprofilen Jacob Fraiman som har ett kriminellt förflutet är aktuell i nya populär serien Deg på SVT, men det är inte första gången Fraiman varit med i populära Tv-serier.

Serien Deg kretsar kring en väska som innehåller 47 miljoner kronor och ligger nergrävd i skogen. I serien spelar Jacob Fraiman från Södertälje kriminell och medhjälpare till ett stort rån.

– Det var jättespännande, vi spelade interner och tog på oss fångkläder. Där fick jag verkligen smak för detta och tyckte det var väldigt trevligt och få träffa andra likasinnade, säger Jacob Fraiman till Telgenytt.

Jacob Fraiman gick från att vara kriminell till att arbeta med KRIS, kriminellas revansch i samhället, där han hjälper människor som frigetts från fängelse att hålla sig borta från bland annat droger och kriminalitet.

Det hela började när Jacob Fraiman satt i fängelse där han fick träffade KRIS och grundaren Christer Karlsson i anstalten. När han väl kom ut till friheten fortsatte han hålla kontakten med KRIS, som senare ordnade jobb på bland annat Second hand år 2013.

– Jag träffade Krister Karlsson i fängelset och sedan ordnade han praktik till mig efter min fängelsedom. En dag kom han fram och berättade att vi fick chansen att vara med i serien Solsidan. Så det va så det hela började, säger Jacob Fraiman.

Efter rollen i serien Solsidan blev det allt flera roller för Södertäljeprofilen. Bland annat har han medverkat i populära serien Gåsmamman och nu senast serien Deg där han är aktuell i.

Dela artikeln