Företag i fokus:

BILDEXTRA: Stark återhämtning för Södertäljes nöjesliv – ”Haft fullt med folk

Efter slopade restriktioner ekade jublet över hela landet. Krögare som varit hårt drabbade fick ha öppet precis som vanligt igen.

Snart har två veckor passerat sedan restriktionerna släpptes och för krögaren och nattklubbsägaren, Renio Hanna, har det varit två fartfyllda helger.

– Det känns jätte skönt. Det är så roligt att se alla människor och att alla är glada. Det märks verkligen att de har saknat det här, säger nattklubbsägaren Renio Hanna till Telgenytt.

När pandemin drog in tvingades Flamingo till det tuffa beslutet att klappa igen nattklubbsverksamheten. Hårda restriktioner och förbud om barhäng, trängsel och begränsade öppettider gjorde det omöjligt att hålla nattklubben Flamingo öppen. 

Men nu är verksamheten igång igen och för andra helgen i rad har restauranger och barer hart fullt upp i Södertälje. Glada och härliga människor som är dansat in på småtimmarna på Flamingo som haft stängt i över 1,5 år.

Hur har de två första helgerna varit för er på Flamingo?

– De har varit jätte bra. Vi har haft fullt med folk med en otroligt härlig stämning, säger Renio Hanna

3600 personer i Scaniarinken – Fastna du på bild?

MINGELBILDER – Första helgen efter slopade restriktioner.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 16 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 16 oktober 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors