Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

Telgenytt avslöjar: Fyra centrala lokaler byter skepnad – Se vilka som flyttar in

Foto: Alex Ataseven

Har du också promenerat längst Storgatan och lagt märke till att flera lokaler satt upp insynsskydd för fönstren? Då är du inte ensam.

Flera Södertäljebor har hört av sig till Telgenytt och undrat varför fyra lokaler renoveras samtidigt, bara ett stenkast ifrån varandra. ”Är det en slump eller har Södertälje kommun något med renoveringen att göra?”, frågar en Södertäljebo.

Enligt uppgifter till Telgenytt har Södertälje kommun inget med renoveringarna att göra, det är privata aktörer som investerar i nya fräscha lokaler.

Totalt renoveras fyra lokaler, tre restauranger och en klädbutik som omvandlas till en designbutik.

Designbutiken som tar över KaNeli på Järnagatan 3, finns i nuläget på Nygatan 2 och ägs av Nina Nyström. Den nuvarande butiken heter precis som adressen (Nygatan två), och kommer heta Järnagatan 3 när verksamheten flyttar till nya adressen.

– Jag har funnits här in 3,5 år men under hösten flyttar jag till nya lokalen för att komma närmare kunderna, samt att det är en fantastik fin lokal vi flyttar till, säger Nina Nyström till Telgenytt.

I gamla Samurajlokalen, på Storgatan 1, flyttar den populära restaurangen Chez Massouh in. En mellanöstern restaurang med fokus på fisk. Idag finns restaurangen på en liten lokal på Nygatan 12, men har nu vuxit ur kostymen och flyttar in i ny och fräsch lokal i slutet på månaden.

Vad det blir för restaurangkoncept på Minako och Zorbats är ännu oklart. Telgenytt har försökt nå ägarna utan framgång.

Lokalerna som renoveras just nu

  • Restaurang Minako – Badhusgatan 1
  • Zorbats (gamla Croc´s inn) – Badhusgatan 3,
  • Samuraj Wok & Sushi – Storgatan 1 ( Chez Massouh )
  • KaNeli – Järnagatan 3 ( Ny designbutik )

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 oktober 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors