Företag i fokus:

Annons

Telgenytt avslöjar: Fyra centrala lokaler byter skepnad – Se vilka som flyttar in

Foto: Alex Ataseven

Har du också promenerat längst Storgatan och lagt märke till att flera lokaler satt upp insynsskydd för fönstren? Då är du inte ensam.

Flera Södertäljebor har hört av sig till Telgenytt och undrat varför fyra lokaler renoveras samtidigt, bara ett stenkast ifrån varandra. ”Är det en slump eller har Södertälje kommun något med renoveringen att göra?”, frågar en Södertäljebo.

Enligt uppgifter till Telgenytt har Södertälje kommun inget med renoveringarna att göra, det är privata aktörer som investerar i nya fräscha lokaler.

Totalt renoveras fyra lokaler, tre restauranger och en klädbutik som omvandlas till en designbutik.

Designbutiken som tar över KaNeli på Järnagatan 3, finns i nuläget på Nygatan 2 och ägs av Nina Nyström. Den nuvarande butiken heter precis som adressen (Nygatan två), och kommer heta Järnagatan 3 när verksamheten flyttar till nya adressen.

– Jag har funnits här in 3,5 år men under hösten flyttar jag till nya lokalen för att komma närmare kunderna, samt att det är en fantastik fin lokal vi flyttar till, säger Nina Nyström till Telgenytt.

I gamla Samurajlokalen, på Storgatan 1, flyttar den populära restaurangen Chez Massouh in. En mellanöstern restaurang med fokus på fisk. Idag finns restaurangen på en liten lokal på Nygatan 12, men har nu vuxit ur kostymen och flyttar in i ny och fräsch lokal i slutet på månaden.

Vad det blir för restaurangkoncept på Minako och Zorbats är ännu oklart. Telgenytt har försökt nå ägarna utan framgång.

Lokalerna som renoveras just nu

  • Restaurang Minako – Badhusgatan 1
  • Zorbats (gamla Croc´s inn) – Badhusgatan 3,
  • Samuraj Wok & Sushi – Storgatan 1 ( Chez Massouh )
  • KaNeli – Järnagatan 3 ( Ny designbutik )

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 oktober 2021 00:00

Risk för cyberattack i kommunen – Så skyddar du dig

Södertälje kommun - FOTO.Alex Ataseven

Arkivbild.

Svenska kommuner har blivit utsatta för cyberattacker, nätfiske – även kallad phishing. Enligt Södertälje kommunen har kriget i Ukraina medfört allt större risk för fler attacker och spridning av desinformation.

Senast var det en vecka sedan som två andra svenska kommuner angreps för attacker och därför går nu Södertälje kommun ut med ett meddelande till allmänheten. Kommunen uppmanar att vara försiktiga med e-post, länkar och bilagor där attacker ofta sker

Nätfiske kan ske på nätet och webbplatser, men även över sms och telefonsamtal. Det är därför oerhört viktigt att vara uppmärksam på oönskad aktivitet.

Vid upptäckt av en cyberattack rekommenderas att göra följande:

  1. Stäng av datorn.
  2. Felanmäl omgående via telefon (enligt vanlig rutin)
  3. Starta inte om datorn

Kommunkoncernens alla bolag, så som Telgebolagen och förvaltningen, jobbar hårt för att följa säkerhetsåtgärder och för att upptäcka risker.

Text:

Helen Shabo

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 14:19
Senast uppdaterad: 9 december 2022 16:48

Anhöriga till mordoffer nekas sista rättslig prövning

2022_01_271763979_1105426846943065_1854382527506805801_n

Foto: Shamash Oyal.

I september friades en 24-åring som stod åtalad för knivmordet på en 35-årig man i en lägenhet i Mariekäll. Anhöriga överklagade beslutet till Högsta domstolen som nu framför sitt ställningstagande i ärendet.

Den 26 april 2021 påträffas en man i 35-årsåldern mördad med flera knivhugg i en lägenhet i Mariekäll. Han knivhöggs med sju knivhugg i ryggen samt ett i bröstet och hittades först tre dagar senare – död på vardagsrumsgolvet.

Vid undersökningen av bostaden hittade polisen ett spår i lägenheten som misstänktes tillhöra en 24-åring man från Sörmland. Personen greps och häktades misstänkt för mordet.

Under utredningens gång framkom det att 24-åringen anlände till lägenheten klockan 11:49 och lämnade platsen 13:32 och blev upplockad vid OKQ8 på Bangatan, cirka en 15 minuters promenad från mordplatsen.

(Annonslänk)

Chefsåklagaren yrkade på livstids fängelse, men släpptes senare på fri fot efter bristande bevisning. Bland annat ska en granne sett den mördade 35-åringen vid liv utanför sin bostad med sin hund vid 16-tiden under morddagen – några timmar efter att 24-årigen lämnat platsen.

Kort efter den friande domen överklagades beslutet till Högsta domstolen av mordoffrets anhöriga, men nu står det klart att domstolen inte valt att pröva målet och överklagandet.

”Högsta domstolen har gått igenom materialet. Det har inte kommit fram något skäl att meddela prövningstillstånd.”, skriver domstolen i beslutet.

Läs även – 24-årign friad från mordmisstanke – Kräver 600 000 kr i ersättning 

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 9 december 2022 09:44
Senast uppdaterad: 9 december 2022 09:45

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)