Företag i fokus:

Annons

Telgenytt avslöjar: Fyra centrala lokaler byter skepnad – Se vilka som flyttar in

Foto: Alex Ataseven

Har du också promenerat längst Storgatan och lagt märke till att flera lokaler satt upp insynsskydd för fönstren? Då är du inte ensam.

Flera Södertäljebor har hört av sig till Telgenytt och undrat varför fyra lokaler renoveras samtidigt, bara ett stenkast ifrån varandra. ”Är det en slump eller har Södertälje kommun något med renoveringen att göra?”, frågar en Södertäljebo.

Enligt uppgifter till Telgenytt har Södertälje kommun inget med renoveringarna att göra, det är privata aktörer som investerar i nya fräscha lokaler.

Totalt renoveras fyra lokaler, tre restauranger och en klädbutik som omvandlas till en designbutik.

Designbutiken som tar över KaNeli på Järnagatan 3, finns i nuläget på Nygatan 2 och ägs av Nina Nyström. Den nuvarande butiken heter precis som adressen (Nygatan två), och kommer heta Järnagatan 3 när verksamheten flyttar till nya adressen.

– Jag har funnits här in 3,5 år men under hösten flyttar jag till nya lokalen för att komma närmare kunderna, samt att det är en fantastik fin lokal vi flyttar till, säger Nina Nyström till Telgenytt.

I gamla Samurajlokalen, på Storgatan 1, flyttar den populära restaurangen Chez Massouh in. En mellanöstern restaurang med fokus på fisk. Idag finns restaurangen på en liten lokal på Nygatan 12, men har nu vuxit ur kostymen och flyttar in i ny och fräsch lokal i slutet på månaden.

Vad det blir för restaurangkoncept på Minako och Zorbats är ännu oklart. Telgenytt har försökt nå ägarna utan framgång.

Lokalerna som renoveras just nu

  • Restaurang Minako – Badhusgatan 1
  • Zorbats (gamla Croc´s inn) – Badhusgatan 3,
  • Samuraj Wok & Sushi – Storgatan 1 ( Chez Massouh )
  • KaNeli – Järnagatan 3 ( Ny designbutik )

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 6 oktober 2021 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors