Företag i fokus:

Södertäljeföretagare dömd för bokföringsbrott – 28 miljoner kronor saknades

En man 53-årig man från Södertälje dömdes idag för grov bokföringsbrott till 1 år och 4 månader samt fängelse och näringsförbud i 3 år. Detta efter att 28 miljoner kronor saknats från bokföringen mellan 2016 och 2017.

Enligt enligt företagaren försvann bokföringen, som förvarades i bilen, när bilen stals våren 2017.

Enligt domen har företagaren uppsåtligen, eller i andra hand av oaktsamhet, åsidosatt bokföringsskyldighet. Ett betalningsflöde på över 28 miljoner kronor, fördelat på ett stort antal transaktioner under en tvåårs period saknades. Cirka 14 miljoner i insättningar och 14 miljoner i uttag.

Bokföringen ska ha skötts av en extern bokföringsfirma 2016 och fram till våren 2017, efter den perioder finns det ingen bokföring. Enligt företagaren förvarades bokföringen i bilen på grund av att han var bostadslös en period och bodde i sin bil, men i april/maj 2017 stals bilen och bokföringen försvann.

Södertäljeföretagaren dömdes i tingsrätten till grovt bokföringsbrott till ett år och fyra månader. Han överklagade domen till Svea Hovrätt som höll med Södertälje tingsrätt och fastställde straffet.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 5 oktober 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors