Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Ytterligare två anhållna för misstänkta bomben – ”Totalt sex anhållna”

Totalt har polisen nu sex anhållna efter den misstänkta bomben i Ronna.

– Dom är anhållna skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, säger Åsa Wallentin polisen presstalesperson till Telgenytt.

Det var i vid 20:30 som ett larm inkom efter att en polispatrull stoppat och kontrollerat en bil på Hyggesvägen i Ronna. I samband med den kontrollen förekom ett misstänkt farligt föremål i fordonet.

– Vi har hanterat det som ett misstänkt farligt föremål och just nu pågår en teknisk undersökning, säger Åsa Wallentin.

I bilen befann sig fyra personer som anhölls efter upptäckten av det misstänkta farliga föremålet om visade sig vara äkta sprängmedel. I samband med händelsen har det utfört flera husrannsakningar enligt polisen.

Tidigt på på fredagen meddelade polisen att man har ytterligare två anhållna för den misstänka sprängladdningen som upptäcktes i ett fordon i Ronna, onsdag den 30 september.

Totalt är sex personer nu anhållna, skäligen misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen.

Stort polispådrag i Ronna – Misstänkt sprängladdning i bil

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 1 oktober 2021 00:00
Senast uppdaterad: 1 oktober 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors