Företag i fokus:

BILDEXTRA: Här byggs tivolit upp – ”Som att bygga lego”

Nu är den efterlängtade Tivolit på plats intar Södertälje i tre dagar och just nu byggs Tivolit upp i rasande fart.

– Det är som att bygga lego, säger Mikeal Persson som jobbat i nöjesfält i 25 år, 10 år för Axels Tivoli.

Tivolit intar Södertälje samma dag som restriktionerna släpps, vilket innebär att vi princip kan leva som vanligt igen från och med idag. Däremot har reaktionerna, som Telgenytt tidigare skrivit om, varit blandade både på sociala medier och på politisk nivå riktade obefogad kritik mot föreningen Södertälje City.

– Jag tycker att det jättebra för staden med Tivolit. Många är vaccinerade så jag känner ingen oro. Jag är här när tivolit öppnar imorgon, säger dans- och musikläraren Fanta Yayo till Telgenytt.

Södertälje City betonade att arrangemanget följer Folkhälsomyndigheten riktlinjer och arrangören Axels Tivoli sökt och beviljats tillstånd hos polisen. Södertälje kommun och dessa parter har varit involverade och godkänt tillståndet.

– Vår roll i samarbetet är att sprida information om eventet via våra kanaler och vi har även informerat berörda parter inom kommunen och kopplat ihop arrangören med kontaktpersoner, sa centrumchefen Aljoša Lagumdžija till Telgenytt tidgare.

Öppettider:

  • Fredag kl. 16-23:00
  • Lördag kl. 10-23:00
  • Söndag kl. 10-18:00

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 29 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 29 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors