Företag i fokus:

Annons

Annons

Söker du lägenhet?

SENASTE NYTT: Tivolit gör comeback i Södertälje nästa helg

Bild/Foto: Södertalje City.

I ett pressmeddelande från Södertälje City meddelade man tidigt idag att Tivolit äntligen intar Södertälje centrum efter 550 dagar av restriktioner.

– Vi har väntat på det här ögonblick nu i över ett och ett halvt år. När nyheten kom satte vi oss snabbt ner med teamet för att spåna på vad som skulle kunna kickstarta evenemangslivet i staden igen, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City i pressmeddelandet.

Möjligheterna öppnade upp sig när regeringen i början på september meddelade att bland annat deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avvecklas från och med den 29 september 2021.

Tivolit gästar Södertälje Centrum i fyra dagar, 30 september till 3 oktober och kommer att finnas på Stora Torget och Stadsparken. På Stora Torget utlovas en god blandning för alla, och i Stadsparken kommer fokus ligga på barnattraktioner, skriver Södertälje City.

– Det passar bra att aktiviteten är utomhus. Det blir lättare att kunna fortsätta hålla trygga avstånd och visa omtanke för varandra, säger Aljosa Lagumdzija, Centrumchef på Södertälje City. 

Regeringen – ”Kan leva som vanligt efter 29 september”

Glädjebesked för Södertäljes nattliv “Underbart”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 september 2021 00:00

Person påkörd i centrala Södertälje – Förd till sjukhus

4ACAE2C6-801A-4136-B226-FDA4DB9DBA18

Läsarbild

En äldre man blev på lördagseftermiddagen påkörd i centrala Södertälje och förts till sjukhus och. Nu misstänkta en förare för vållande till kroppsskada.

-Vi är på plats tillsammans med polis och läkare säger, räddningstjänstens vakthavande befäl, Roger Magnusson, till Telgenytt.

En 75-årig man blev på eftermiddagen påkörd av en bilförare vid korsningen Nygatan och Järnagatan centrala i Södertälje. Flera räddningsenheter, ambulans och polis kallades till olycksplatsen.

Den skadade mannen vårdades på plats och har nu förts till sjukhuset med ambulans. Enligt polisen var den skadade mannen vid medvetande och kunde talbar.

Detaljerna kring händelsen är dock inte helt klarlagda, inklusive exakta omständigheter kring olyckan och huruvida övergångsstället var involverat. Mannen har ännu inte kunnat höras av polisen angående händelsen.

Bilföraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för vållande till kroppsskada och kommer att undersökas och utredas av polisen. Mer information och detaljer förväntas framkomma när den skadade mannen har kunnat ge sin version av händelsen och utredningen fortskrider.

Läsarbild

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 16:03
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 16:07

Skogsbrand i Nykvarn – Flera enheter på plats

Brandbil

Arkivbild

Just nu brinner det i skogen nära Långsjön i Nykvarn. Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och bistås av en helikopter från ovan.

– Det var en helikopter på plats i början. Det var inte vår helikopter utan polisen som förmodligen var i närheten för ett annat ärende, säger Roger Magnusson, vakthavande befäl på Räddningscentralen, till Telgenytt.

Larmet inkom vid 13.40 om en skogsbrand cirka en kilometer väster om Långsjön i Nykvarn.

Flera enheter från räddningstjänsten, tillsammans med ett ledningsfordon, är nu på platsen för att bekämpa branden och omfattar en yta på cirka 1500 kvadratmeter.

– Vi är på plats och har en prognos på att vara klara om cirka 2 timmar. Vi har ringat in branden som uppskattas vara på en yta av cirka 1500 kvadratmeter. Ingen vattenbombning med helikopter behövs, allt är under kontroll i Nykvarn skulle jag vilja säga, säger Magnusson.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 3 juni 2023 13:10
Senast uppdaterad: 3 juni 2023 13:16

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors