Företag i fokus:

Annons

SENASTE NYTT: Tivolit gör comeback i Södertälje nästa helg

Bild/Foto: Södertalje City.

I ett pressmeddelande från Södertälje City meddelade man tidigt idag att Tivolit äntligen intar Södertälje centrum efter 550 dagar av restriktioner.

– Vi har väntat på det här ögonblick nu i över ett och ett halvt år. När nyheten kom satte vi oss snabbt ner med teamet för att spåna på vad som skulle kunna kickstarta evenemangslivet i staden igen, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City i pressmeddelandet.

Möjligheterna öppnade upp sig när regeringen i början på september meddelade att bland annat deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avvecklas från och med den 29 september 2021.

Tivolit gästar Södertälje Centrum i fyra dagar, 30 september till 3 oktober och kommer att finnas på Stora Torget och Stadsparken. På Stora Torget utlovas en god blandning för alla, och i Stadsparken kommer fokus ligga på barnattraktioner, skriver Södertälje City.

– Det passar bra att aktiviteten är utomhus. Det blir lättare att kunna fortsätta hålla trygga avstånd och visa omtanke för varandra, säger Aljosa Lagumdzija, Centrumchef på Södertälje City. 

Regeringen – ”Kan leva som vanligt efter 29 september”

Glädjebesked för Södertäljes nattliv “Underbart”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 september 2021 00:00

Så ska kommunen hjälpa elever i rätt riktning – ”Unikt för Södertälje”

Täljegymnasiet

Arkivbild

För vissa elever är gymnasievalet lätt, för andra är det betydligt svårare. Men en sak är säker – det finns en gymnasieutbildning för alla.

Nu har Södertälje kommun gjort det enklare för högstadieeleverna, genom ett sökverktyg, att ta reda på vilka program de är behöriga till.

– Det här verktyget är unikt för Södertälje, säger Camilla Andersson, SYV-samordnare i Södertälje kommun och initiativtagare till sökverktyget, i ett pressmeddelande.

Snart öppnar valet av skola och gymnasieutbildning som eleverna ska läsa i tre år framåt. Givetvis är det mycket att tänka på inför och flera elever har många funderingar så som behörighet, samt hur långt betygen räcker.

Nu har Södertälje kommun lanserat ett unikt sökverktyg och webbplats som kommer att underlätta högstadieelevernas sökprocess.

(Annonslänk)

– Vi vill att det ska vara lätt för eleverna och deras vårdnadshavare att se vilka vad de är behöriga till, vilka utbildningar som finns i Södertälje och ge dem verktyg för att öka sin valkompetens. Vi vill att eleverna gör rätt gymnasieval från början eftersom det ökar deras chanser att klara av sin utbildning med bra betyg, säger SYV-samordnaren Camilla Andersson.

I kommunens unika sökverktyg kan eleverna på ett enkelt sätt hitta värdefull information att tänka på inför gymnasievalet, samt ta reda på vilka program de är behöriga till. Även vårdnadshavare kommer att kunna nyttja kommunens kostnadsfria tjänst, oavsett om ansökan gäller kommunal, fristående eller anpassad gymnasieskola/gymnasiesärskola.

– Jag hoppas att detta är ett steg i rätt riktning för att våra elever och deras vårdnadshavare ska se fler karriärvägar, säger Johan Abrahamsson, tf utbildningsdirektör.

Sökverktyget, som kommer att vara ett viktigt arbetsverktyg för studie- och yrkesvägledare, är en av kommunens flera insatser för att öka valkompetensen.

Här hittar du information om behörighetsregler och meritvärde.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2022 10:50
Senast uppdaterad: 2 december 2022 10:50

De ger sina hyresgäster större möjligheter att påverka

victoriahem

Peter Ullmark, COO på Victoriahem. Pressbild

Ett omfattande avtal har tecknas mellan Hyresgästföreningen och bostadsbolaget Victoriahem som inkluderar 15 000 lägenheter i nio kommuner. Bland dem som berörs är hyresgäster i Södertälje kommun.

– Hyresgästföreningen är en viktig samverkanspartner för oss och mycket av det som avtalet omfattar gör vi redan idag. Genom ett formellt avtal sänder vi en ännu tydligare signal till våra hyresgäster om att vi vill utveckla våra områden till ännu mer trygga och trivsamma boendemiljöer tillsammans med dem, säger Peter Ullmark, COO på Victoriahem.

Det nytecknade boinflytandeavtal ska stärka hyresgästernas möjlighet att påverka både boendemiljön och aktiviteter som arrangeras i bostadsområdet.

Victoriahem har lägenheter Ronna, Geneta, Fornhöjden, Mariekäll, Järna och i centrala Södertälje som omfattas av det nya avtalet. I samtliga områden kommer hyresgästerna bland annat kunna påverka områdesdagar, idrottsverksamhet samt läxhjälp och även regelbundna boendemöten och samrådsmöten kommer att hållas för en utvecklingen i rätt riktning.

– Att ha engagerade och delaktiga hyresgäster är viktigt för oss och för områdena. Det ökar både trivseln och kundnöjdheten. Genom avtalet har vi skapat en tydlig struktur och rutiner för hur boinflytandet ska gå till, så att hyresgästerna alltid kan känna sig trygga med att deras synpunkter blir hörda och att det finnas någon som kan föra deras talan om det behövs, säger Peter Ullmark.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 december 2022 10:49
Senast uppdaterad: 2 december 2022 10:49

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

(Detta är ett betalt annonssamarbete)