Företag i fokus:

SENASTE NYTT: Tivolit gör comeback i Södertälje nästa helg

Bild/Foto: Södertalje City.

I ett pressmeddelande från Södertälje City meddelade man tidigt idag att Tivolit äntligen intar Södertälje centrum efter 550 dagar av restriktioner.

– Vi har väntat på det här ögonblick nu i över ett och ett halvt år. När nyheten kom satte vi oss snabbt ner med teamet för att spåna på vad som skulle kunna kickstarta evenemangslivet i staden igen, säger Lena Raattamaa, marknadsansvarig på Södertälje City i pressmeddelandet.

Möjligheterna öppnade upp sig när regeringen i början på september meddelade att bland annat deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar avvecklas från och med den 29 september 2021.

Tivolit gästar Södertälje Centrum i fyra dagar, 30 september till 3 oktober och kommer att finnas på Stora Torget och Stadsparken. På Stora Torget utlovas en god blandning för alla, och i Stadsparken kommer fokus ligga på barnattraktioner, skriver Södertälje City.

– Det passar bra att aktiviteten är utomhus. Det blir lättare att kunna fortsätta hålla trygga avstånd och visa omtanke för varandra, säger Aljosa Lagumdzija, Centrumchef på Södertälje City. 

Regeringen – ”Kan leva som vanligt efter 29 september”

Glädjebesked för Södertäljes nattliv “Underbart”

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 21 september 2021 00:00

MINGELBILDER v.15 – Se vilka som var ute i helgen

DSC_0007

Foto: Shamash Oyal

Se även – Mingelbilder V.13

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 21:16
Senast uppdaterad: 15 april 2024 21:16

KLART: Ikea säkrar mark i Södertälje

2022_03_ikea

Pressbild: IKEA

Ikea har tecknat ett avtal med Södertälje kommun om köp av mark i Almnäs, där de planerar att uppföra en omfattande distributionscentral. Det rapporter Lt.

(Annonslänk)

Ikea har undertecknat ett intentionsavtal och ett markavisningsavtal med Södertälje kommun. Det ger företaget rätt att förvärva, enligt tidigare uppgifter, 82 000 kvadratmeter mark i Almnäsområdet där Ikea planerar att använda halva markområdet, 41 000 kvadratmeter, till att bygga en ny distributionscentral.

– En fortsatt långsiktig närvaro i Stockholmsregionen är viktig, sade Ikeas presstalesperson Louise Ridell Ehinger tidigare till Telgenytt.

Enligt LT slöts avtalet mellan redan i januari, men hölls konfidentiellt tills det vunnit laga kraft efter ett godkännande av kommunfullmäktige. Tidningen rapporterar att priset för marken är satt till 1 200 kronor per kvadratmeter, vilket totalt motsvarar en köpeskilling på 98,4 miljoner kronor.

Läs även: – IKEA bekräftar planer på förlängt intentionsavtal

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 15 april 2024 18:00
Senast uppdaterad: 15 april 2024 17:10

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors