Företag i fokus:

Region Stockholm: Blippa betalkortet för rabatterade biljetter

Bild/Foto: sll.se

Den 2 februari tog SL steget in sin egna digitaliseringsresa och utvecklade ett användarvänligt biljettsystem, ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa sitt Visa, Mastercard eller American Express mot en biljettläsare i spärren eller på bussen kan man idag köpa en biljett och priset är detsamma som i SL-appen och biljettautomaterna.

– Vi är glada att äntligen lansera den här tjänsten, som gör det enklare för våra resenärer, sa David Lagneholm förvaltningschef på trafikförvaltningen i ett tidigare pressmeddelande.

Sedan måndag, 13 september, är det även möjligt för resenärer som reser till rabatterat pris. Man går in på sl.se och ställer in betalkortet för rabatterat pris, därefter går det att resa dagen efter och rätt summa dras automatiskt från kortkontot.

– Antalet blipp med betalkort i vår trafik har ökat stadigt sedan lanseringen i våras. Vissa dagar säljs fler än 60 000 biljetter och det fortsätter att öka, säger Henrik Palmér, sektionschef och ansvarig för biljettförsäljning på trafikförvaltningen till Region Stockholm.

– Det känns fantastiskt att lansera samma möjlighet till pensionärer, studenter och ungdomar som reser till rabatterat pris. Dels för att vi är bland de första i världen med att kunna erbjuda det, men främst för att det varit så efterlängtat av målgruppen, säger Henrik Palmér.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 20 september 2021 00:00

Bil voltade och hamnade på taket i Södertälje Syd

IMG_6072

Foto: Shamash Oyal

Under lördagskvällen vid 22:30, som en singelolycka i Södertälje Syd rapporterades, då en bil voltade och hamnade på taket med en passagerare inne i fordonet.

Räddningstjänst, ambulans och polis, var på plats för att hantera situationen. Polisen genomförde en utredning för att fastställa orsaken till olyckan och undersöka de exakta omständigheterna.

Enligt uppgifter ska personen som färdades i bilen ha kunnat lämna fordonet. Personen misstänks för vårdslöshet i trafik.

-Det var en bil som voltade och hamnade på taket. En anmälan om vårdslöshet i trafik har rapporterats, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Skadeläget för den inblandade är oklart.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 april 2024 02:43
Senast uppdaterad: 21 april 2024 02:43

INSÄNDARE: Noll respekt för en ren stad

RAW

Foto: Rawpixel/CC0 1

”Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan?”, skriver insändaren.

Igår var det städning av flera gator i Södertälje. Kaplansgatan sopades från grus, fimpar samt alla möjliga sopor tidigt på förmiddagen. Det blev fint.

Endast några timmar senare är det en person från en parkerad bil som rätt ut på trottoaren kastar resterna från en hamburgerrestaurang, papper, muggar osv. Nu idag, fredag, har fimparna tillsammans med övriga sopor börjat samlas igen.

Vad är det för fel på besökarna till stadskärnan, är de flesta höga på flugsvamp eller tar dom fel på Lerhaga och Södertälje Centrum?

Jag som bor på soptippen

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 20 april 2024 21:00
Senast uppdaterad: 20 april 2024 17:30

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors