Företag i fokus:

Annons

Årets basketfestival ställds in – Grundarna Alin och Florence: ”Ser fram emot 2022”

Den populära Streetbasket Festivalen ställs in i år igen.

– Vi har en väldigt bra dialog med Södertälje kommun och förhoppningsvis kan vi anordna festivalen 2022, säger Florence Melkemichel till Telgenytt.

Festivalen som startades av fritidsledaren Florence Melkemichel och gymnasieläraren Alin Khatchadourian hade premiär 2017 i Geneta och lockade publik i alla åldrar.

Florence och Alin lyckades i samarbete med kommunen locka till sig flera sponsorer som bland annat Södertälje City, Telge AB, SBBK, Kanalåret och Scania samt en storpublik till basketfestivalen.

Tidigare i år valde dock Södertälje kommun att för andra året i rad ställa in basketfestivalen på grund av den rådande pandemin.

Grundarna Florence Melkemichel och Alin Khatchadourian tog emot det tråkiga beslutet, men fortsätter att behålla en postiv inställning.

– Självklart är det tråkigt att basketfestivalen ställdes in, men människors säkerhet går i första hand. Basketfestivalen kräver flera månaders planeringen och den osäkerhet som fanns i våras, innan flera restriktioner lättades, försvårade vår planering, säger Alin Khatchadourian till Telgenytt.

Festivalen som hade premiär 2017 i Geneta flyttade in till Stora Torget i Södertälje och grundarna Florcene och Alin har framtida ambitioner om att turneringen ska växa i antal lag och deltagare än tidige år.

– Det är otroligt många som skriver till oss och undrar varför festivalen inte blir av. Det vi vill säga till alla Södertäljebor är att basketfestivalen lever kvar. Var försiktiga och ta hand om varandra, förhoppningsvis ses vi nästa sommar, säger Florence Melkemichel.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 september 2021 00:00
Senast uppdaterad: 2 september 2021 00:00

Kvinna frisläppt efter misstanke om mord i Västergård

CBFDEE0A-15E7-49AA-B61B-E81E01E3FEA1

Foto: Shamash Oyal

Kvinna som tidigare anhölls misstänkt för mordet på en man i Södertälje har släppts fri efter att obduktionen visade att dödsfallet orsakades av fallskador.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen kallades till Västergård. På plats påträffades en avliden 55-årig man med kraftiga skallskador i ett trapphus, och en kvinna greps senare misstänkt för mord. Obduktionen visade dock att mannen avlidit till följd av fallskador, vilket ledde till att åklagaren beslutade att släppa den anhållna kvinnan fri.

Bland annat framkommer uppgifter om att kvinnan kände offret och att inget mordvapen kunde hittas, vilket ytterligare stärker teorin att dödsfallet inte var resultatet av ett brott.

Polisens tekniker på plats efter dödsfallet i Västergård.
Foto: Shamash Oyal

Förundersökningen är dock inte helt avslutad. Polisen väntar fortfarande på kriminalteknikernas fullständiga utlåtande för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut om huruvida utredningen ska läggas ned helt och misstankarna mot kvinnan avskrivas.

En kvinna som anhölls misstänkt för att ha mördat en man i Västergård, Södertälje, har släppts fri efter obduktionen visade att mannen dog av fallskador. Kvinnan greps efter att polisen larmats om ett bråk söndag eftermiddag och hittat mannen död i ett trapphus.

Åklagaren beslutade att släppa kvinnan, som var bekant med offret, eftersom det inte fanns bevis för att någon knuff skett. Ingen misstänkt mordvapen hittades, vilket ytterligare förstärkte osäkerheten om brott begåtts.

Förundersökningen fortsätter medan polisen väntar på ytterligare kriminalteknisk analys för att avgöra om utredningen ska läggas ned helt och kvinnans misstankar avskrivas.

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 18:00
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 17:03

Här skrapar Södertäljebon Flour en halv miljon kronor

IMG_9017

Skärmdump TV4

Onsdagsmorgonen blev en uppfriskande sådan när Södertäljebon Flour lyckades skrapa fram en halv miljon i TV4:s Nyhetsmorgon. – För vinsten vill jag resa till mitt favoritresmål Italien. Antingen Rom, Milano eller Venedig, självklart vill jag ta med mig Gbraiel, säger hon.

Flour från Södertälje fick sin tur i strålkastarljuset som dagens Trisskrapare i TV4 Nyhetsmorgon, där hon skrapade fram en vinst på 500 000 kronor.

Det var i slutet av oktober som Flour fick en överraskning när hon via en onlinelott skrapade fram tre TV-symboler, vilket ledde henne till TV-studion och TV4:s offentliga dragning.

– Jag trodde först inte att jag såg rätt, så jag ringde Gbraiel som kunde intyga att det stämde, berättade Flour.

(Annonslänk)

Med systersonen hejande från sidlinjen fylldes studion med jubel när den efterlängtade vinstsumman avslöjades. En vinst som hon planerar att använda till en längtad resa till Italien tillsammans med sin systerson Gbraiel.

– Vilken fantastisk morgon och vinst, stort grattis! Nu hoppas jag Flour och Gbraiel får en underbar resa till Italien. Flour är årets sjätte vinnare från Stockholms län som skrapat Triss i TV4 Nyhetsmorgon, säger Filippa Jartén, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

Södertäljebon Flour
Foto: Svenska spel

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 februari 2024 16:04
Senast uppdaterad: 21 februari 2024 16:04

Annons

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors