Företag i fokus:

Imorgon avsluts tävlingen – Men ikväll besöker luftballongen Södertälje

Foto: Bungy Sthlm

I snart två veckor har en tävling pågått i ett samarbete mellan Telgenytt och Bungy Sthlm.

I samarbetet tävlar företaget Bungy Sthlm ut två priser där vinnaren kan välja mellan en magisk luftfärdsballong eller bungyjump från luftballongen.

För att delta i tävlingen – VINN EN MAGISK UPPLEVELSE MED BUNG STHLM

Ikväll vid 18-tiden ska företaget göra en sista färd med sina två luftballonger och om vindarna tillåter kommer Södertäljeborna få skåda en fantastiska uppvisningen.

– Vi flyger från Gärdet ikväll cirka 18:00, säger Peter Magnusson platsansvarig till Telgenytt.

Bungy Stockholm som äger luftballongerna har under sommarhalvåret uppmärksammats storts i media av bland annat SVT, tyska Arte TV och även media från Asien.

Föreställningen arrangeras av Pust och bakom föreställningen står Stockholms Kulturfestival, Cirkus Cirkör och Peak Experience med ett gemensamt budskap om att erbjuda fantastiska shower i luften.

Nu lider sommaren mot sitt slut och ikväll flyger man en sista gång med arrangören Pust. Efter det återgår Bungy Sthlm till sin ordinarie verksamhet.

– Det här blir sommaren sista färd med företaget Cirkus Cirkör, men sedan flyger vi som vanligt så länge vädret tillåter, säger Peter Magnusson till Telgenytt.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 30 augusti 2021 00:00
Senast uppdaterad: 30 augusti 2021 00:00

Mordförsök i Södertälje – En person förd till sjukhus

Ambulans

Arkivbild.

En man påträffades skadad under natten och fördes till sjukhus för vård. Nu jagar polisen en person som misstänks för mordförsök.

I Södertälje hamn skadades en man svårt med ett vasst föremål under natten mot söndagen. Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan 02:00, där de påträffade mannen utomhus med flera stickskador.

(Annonslänk)

Trots skadorna var mannen vaken och kunde kommunicera; han fördes omedelbart till sjukhus för vård.

Polisen har inlett en förundersökning och behandlar händelsen som ett försök till mord. Initiala utredningsåtgärder tyder på att utredningsläget är gott, även om ingen än så länge har gripits i samband med händelsen.

På Söndagsförmiddagen var fortfarande ingen misstänkt person gripen.

– Skadorna var inte livshotande, men vi har ingen gripen gripen ännu säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Polisen fortsätter att undersöka brottsplatsen och söka vittnesuppgifter för att klarlägga omständigheterna kring mordförsöket.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 11:13
Senast uppdaterad: 14 april 2024 11:13

Genomför förbättring och underhåll vid Halldeponin

Kartor

Bild: Kartor

Trafikverket och Södertälje kommun påbörjar samarbetsprojekt vid den tidigare Halldeponin för miljöförstärkning och järnvägsunderhåll.

(Annonslänk)

Södertälje kommun och Trafikverket har påbörjat ett viktigt samarbetsprojekt vid Halldeponin i Östertälje, belägen intill järnvägsspåret. Kommunen kommer att genomföra miljöförstärkande åtgärder på området, som tidigare användes som avfallsanläggning från 1950-talet till 1975, för att försäkra områdets säkerhet och hälsa för människor och djur. Sedan deponins nedläggning har inget nytt avfall tillförts och området har blivit överbyggt.

Parallellt med kommunens insatser kommer Trafikverket att utföra nödvändiga underhållsarbeten på järnvägsspåret som korsar den gamla deponin. Dessa arbeten är planerade att ske samtidigt för att maximera effektiviteten och minska störningar.

Arbetena är planerade att starta efter sommaren och under byggperioden kommer området att vara avstängt och säkrat. Detta är en del av en större satsning för att säkerställa att området fortsätter att vara säkert och inte utgör någon miljörisk i framtiden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 14 april 2024 00:24

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors